KNJIGE, duhovna literatura, e-knjige

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast KNJIGE, duhovna literatura, e-knjige

Prikaz 1 prispevka (od skupno 41)
  • Avtor
    Prispevki
    glas
    Participant

Dandanes se zelo hitro pojavlja nova duhovna literatura.. Objavlja se mnogo knjg in e-knjig v prostem dostopu na internetu..
    Če ima kdorkoli vir, ki je zanimiv za branje, lahko objavlja v tej temi..

Approve

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

glas
    Participant

Inuaki, reptil, ki živi v meni

Posted by Skrivnosti Sveta

inuaki-srednja-novoPosredujemo vam zanimivo knjigo INUAKI, REPTIL, KI ŽIVI V MENI (Inuaki, reptil koji živi u meni), romunske psihologinje in pisateljica Aryane Havah. Čeprav je e-knjiga v srbskem jeziku, smo prepričani, da boste njeno sporočilo razumeli.

Gre za ganljivo izpoved o dečku Davidu, ki je na Zemljo prišel s planeta Inuak, blizu Oriona,
    in nam prinesel pretresljive informacije o preteklosti, sedanjosti in
    prihodnosti Zemlje. Govori o naravi človeka in zgodovini človeštva s
    povsem drugega zornega kota kot smo vajeni.

Knjiga prinaša optimističen pogled na sedanji položaj in na
    prihodnost ter budi vero v človeka, v njegovo premoč nad zavojevalci in
    zavest, da nam bo uspelo. Širimo to zavedanje v čim širši krog
    prijateljev in znancev!

E-knjigo (je v .pdf formatu) si lahko prenesete na svoj računalnik tako da KLIKNETE TUKAJ ali pa na sliko e-knjige.

Lepo je če deliš

glas
    Participant

No tu pa je že knjiga 2. Inunaki..
    Knjiga, ki govori o temi ”Zemljine spremembe in 2012”
    http://www.scribd.com/doc/74892399/72675128-Sal-Rachele-Zemljine-Promjene-i-2012

Lepo je če deliš

ozelot
    Participant

Tedy..ni važno kdo pove ampak kaj pove.. Informacija ti lahko prileti v glavo kot misel, kot verz iz pesmi ki jo predvaja radio v sosedovi delavnici, kot pridiga pr maši ali pa kot youtubeov link,…. Nevem zakaj informacijo sodiš po avtorju. Mar je važno kdo je napisal pesem ki se predvaja na radiju? Lahko je ljudska ali pa od enga pijanega Prešerna.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

tadej pretner
    Moderator

ozelot wrote: Tedy..ni važno kdo pove ampak kaj pove..  Informacija ti lahko prileti v glavo kot misel, kot verz iz pesmi ki jo predvaja radio v sosedovi delavnici, kot pridiga pr maši ali pa kot youtubeov link,…. Nevem zakaj informacijo sodiš po avtorju.

Stari, danes, v poplavi informacij je zelo pomembno, “kdo pove”, saj je to kriterij, da sploh pridemo do tega, kaj je povedal.

Kako se odločaš, katero knjigo boš prebral? Verjetno v največji meri po tem, kdo jo je napisal, kajne?

Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

tadej pretner wrote:

Tedy..ni važno kdo pove ampak kaj pove.. Informacija ti lahko prileti v glavo kot misel, kot verz iz pesmi ki jo predvaja radio v sosedovi delavnici, kot pridiga pr maši ali pa kot youtubeov link,…. Nevem zakaj informacijo sodiš po avtorju.

Stari, danes, v poplavi informacij je zelo pomembno, “kdo pove”, saj je to kriterij, da sploh pridemo do tega, kaj je povedal.

Kako se odločaš, katero knjigo boš prebral? Verjetno v največji meri po tem, kdo jo je napisal, kajne?

Tako opevano knjigo Proces prisotnosti je napisal dotlej povsem neznan avtor pa se je izkazala za fajn čtivo kajne.(čeprav meni ne gre) Če nekomu ne daš prilike pač nikoli ne boš vedel kaj ti hoče povedat.

Enkrat sem napisal da knjigo piše bralec ne avtor. Če je bralec bik dobi iz knjige le slamo pa kak kravji rep.. če je zlatar pa le zlato.

Recimo nekatere knjige ki so zelo priznane jaz ne morem brati. Tako se je zgodilo z avtobiografijo jogija in tudi procesom prisotnosti, .. pa še nekaterimi.

ozelot2013-07-28 08:15:47

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

tadej pretner
    Moderator

ozelot wrote:

Tako opevano knjigo Proces prisotnosti je napisal dotlej povsem neznan avtor pa se je izkazala za fajn čtivo kajne.(čeprav meni ne gre) Če nekomu ne daš prilike pač nikoli ne boš vedel kaj ti hoče povedat.Enkrat sem napisal da knjigo piše bralec ne avtor. Če je bralec bik dobi iz knjige le slamo pa kak kravji rep.. če je zlatar pa le zlato. Recimo nekatere knjige ki so zelo priznane jaz ne morem brati. Tako se je zgodilo z avtobiografijo jogija in tudi procesom prisotnosti, .. pa še nekaterimi.

Stari, knjiga Proces prisotnosti je raztegnjena kot čreva. Če bi dal avtor vsebino na 90 strani, bi bilo ravno prav. Nisem prebral cele, ampak po insertih – kupil pa sem jo zato, ker sem nekje prebral, da je v njej avtor pokazal praktično pot do tistega, o čemer govori E. Tole, vendar pa je ta navedba močno enostranska in pretirana.

Drugač pa tud jaz nisem prebral marsikatere knjige, ki jo je bral “vsak”. Nisem recimo niti začel brati knjige Secret, niti slučajno kakšne Anastasije ali Abrahama …, poskusil sem brati ene tri knjige Lazarova, pa niti pri eni nisem zdržal dlje kot do 20 strani, ne bere se mi Grabovoija, čeprav imam skripto v slovenščini … To, ali te nekaj pritegne ali ne, poteka v veliki meri na nezavedni ravni. In meni se pač nekaterih avtorjev, med njimi res precej takšnih, ki jih ti obrajtaš, preprosto ne bere.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 41)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.