Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prisotnost – tukaj in sedaj Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Član

BAD-BOY wrote: Sam neki mi ni logično. Meni tudi takoj zjutraj, ko vstanem že švigajo misli sem in tja. Se mi zdi, da je zjutraj celo najhuje. Ampak po logiki kot si jo opisal, bi moral biti takrat v alfa in tudi brez (ali vsaj z manj) misli. Mogoče je pa zjutraj isti šmorn kot cez dan, ampak se mi samo zdi hujše, ker je večji kontrast, ker sem se ravnokar prebudil iz mirnega spanca.

Na nek način je ironično, da si to temo ti napisal, ki si bil na specialni Euilibrium delavnici…Res ne vem kaj vam je Tadej v glavo nabijal…glede na poste, ki jih berem…tudi tistega smešnega…ko se Equilibrium uporabi za zmago slovenskih rokometašev…itd

Človeški um ves čas proizvaja misli…tudi ko spiš je do neke mere dejaven…misli nima smisla na silo omejevati, ker je samo škoda od tega…isto velja za čustva in občutke…Sploh ni pomembno kateri čas je v dnevu…vedno je isto.

Misli-čustva-občutke…enostavno pusti pri miru…naj delajo svoje…Tvoja naloga je, da se zavedaš, da nisi del tega miselno-čustvenega viharja…Ta vihar samo opazuješ…kot, da bi iz daljave opazoval nevihto…ti sam pa si daleč vstran…na varnem…ločen od nevihte…in samo ravnodušno opazuješ…kaj se dogaja…S tem ko držiš zavest v svojem telesu…si v zdajšnem trenutku…in se tiho zavedaš svoje biti-zavesti…Tako se vedno bolj umirjaš…Sicer pa imaš tudi tisto super svetlobno alfo…in če je res tako super…ne bi smelo biti problema…kaj ne !?

In če to delate 2x dnevno po 15 minut…je čist brezveze…ker vas celodnevni miselno-čustveni vihar dobesedno posesa v sebe…Smiselno je, da zavest skozi ves dan…skušate držati v telesu…se čim bolj zavedat samega sebe in tega kar se vam dogaja.

Lepo je če deliš