Reply To: Sočutnost, empatija – terapevti in čustva
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Sočutnost, empatija – terapevti in čustva › Reply To: Sočutnost, empatija – terapevti in čustva
Marina wrote: Čustva so ena mojih najbolj šibkih točk, pa me zanima ali se človek več ali manj čustven že rodi .
Seveda. Temperament je prirojen, ne pridobljen.
Marina wrote:
Kako jih čim lažje obvladovati .
Tako, da jih ne skušaš obvladati. Saj vendar ves čas in povsod nakladamo o sprejemanju. Sprejemanje je neupiranje tistemu, kar je. Poskus obvladovanja čustev je zatekanje v enega od obrambnih mehanizmov vedenja. Uporabi equilibrium in se umakni v praznino.
Marina wrote:
Pred nekim časom sem bila na enem tečaju , kjer je bilo zlo veliko bolanih ljudi od malih do velikih takšnih in drugačnih tako da se ti srce trga. Sama nase sem bila jezna, da sem tolk čustveno noter padla. Ponavadi slišiš odklopite čustva, ok nekaterim to ni problem , nekateri pa se ne znajdemo in tu ostaneš sam .Ker mi to predstavlja problem me zanima kako NE s čustvi se temu izogniti, ko pa sem človek kot vsi drugi.
V forumu o duhovnosti sem v eni od tem pred kratkim Avatarju razlagal, kako vse skupaj poteka. S kratko forumovsko razlago si itak kaj dosti ne boš pomagala – ko se v šoli vidimo naslednjič (v marcu, saj si drugi letnik, a ne?), pa bo tole udarna tema. Tega pravzaprav v šoli še nobeni skupini nisem predaval, zato tudi ni smiselno, da sedaj prehitevam – na forumu lahko kasneje razćistimo, če še kaj ne bo jasno.
tadej pretner2010-02-15 21:39:40