Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Vloga zdravilca v procesu zdravljenja Reply To: Vloga zdravilca v procesu zdravljenja

ozelot
Participant

Te razumem kaj govoriš kot tudi razumem v kakšni realnosti si se znašel.

Zdravje in denar bi morala biti ločena zaradi vzrokov ki sem ji naštel že zgoraj. Konvencionalna medicina je tržna niša ki nima namena ozdraviti človeka ampak samo zdraviti ter povzročati še več bolezni. Razni poskusi na živalih, poskusi na celih naselbinah ljudi v revnih deželah in trg z človeškimi organi pa da ne naštevam še naprej je moralno? Verjamem da kirurgija v primerih poškodb zelo potrebna in koristna nasploh pa je vse skupaj zastavljeno tako da se služi. Srbska zdravnica Sladjana Velkov lepo govori o tem kako je predpisovala zdravila za neko bolezen in je imel pacient kmalu dve bolezni ali več.

V ameriki so seveda razdelili denar ker v naprotnem primeru ga nebi mogli zadržat. Tudi alternativce so vzeli pod svoje okrilje samo da bo kapital pod kontrolo. Tudi RKC bo kmalu dovolila splav in vesoljce in homoseksualce samo da bo obdržala vernike pod streho.

Odprl sem topic “Rimarchuk” terapija pred par tedni tu na forumu a nihče ne pozna…no njih sem kontaktiral in vprašal po ceni. 480 evrov dnevno plus diagnoza 150 evrov prvi dan. Zdej pa ti men povej kaj za enga zlodja tam izvajajo da lahko toliko računajo? Menda te kar ponovno rodijo. Imajo pa cenik.

Glede brezplačnosti zdravja si povsem narobe razlagaš. Zdravje je pravica vsakega posameznika. Tudi bolezni ni nihče plačal zakaj bi zdravje. Danes človeku ki nima denarja po tvoji teoriji zdravje pod nobenim pogojem ne pripada ker zastonjkarji so zanič ljudje ki se vrtijo okrog njih si pa ne zaslužijo zdravja. Zdravilec ne nosi nikakršne posledice če je nekdo bolan. Prej bi jo nosil če bolniku nebi pomagal kljub temu, da ima dar zdravljenja in da je opazil klic na pomoč. Nekateri ljudje se rodijo grozno bolni. Kako bi njim pripisal odgovornost za nezdrav način življenja?

Prej ko sem omenil psihoterapije naj povem da mi je par ljudi svetovalo da naj nardim šolo za terapevta pa odprem prakso in sem sam odgovoru da razlika bo samo v tem da mu bom za iste besede moral izdati račun.

Nikakor nebi smela biti diploma pogoj za uspeh temveč vsota raznih kvalitet povezanih z delom. In tudi to da je vsesort plevela na terenu bo v končni fazi pripomoglo k temu da se bo kvaliteta lahko izkazala.

Nekoč sem za revijo ABC zdravja v intervju izjavil:

…Ob tem bi bralce opozoril še na eno
drugo stvar. Ne glejte in ne poslušajte medijev, kjer govorijo le o bolezni, pa
čeprav so to zdravniški nasveti. Pomislite, koliko reklam o farmacevtskih
preventivnih ukrepih ter raznih zdravilih slišite čez dan in morda še najmilejša
oblika vsiljevanja bolezni med sicer zdrave Slovence je reklama za razne
jogurte, ki rešujejo prebavne težave. Mediji nam skozi svoj program sporočajo,
da smo »najbolj bolan narod na svetu«. Veste, misel na zdravje gre z roko v
roki z mislijo na bolezen in že ko človek zagleda preventivni ukrep se zave
simptomov in zboli… Informacije je potrebno sprejemati skozi filter in ne skozi
masovno sporočanje, ki nam večinoma vsiljuje svoj, zmanipuliran model
razmišljanja, »zdrava pamet« pa stoji nekje ob strani…

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem