Reply To: Šamanizem

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Šamanizem Reply To: Šamanizem

tadej pretner
Moderator

horus wrote: Zanima me, ali kdo kaj ve o sedmih stopnjah duhovne evolucije šamana, ki se imenujejo ;

1./ zdravitelj
2./ čarovnik
3./ učitelj
4./ sel
5./ zaščitnik
6./ bojevnik
7./ izvršitelj,ki sproža stvari in dogodke
8./ ( obstaja tudi osma, a je ne bom posredoval )
Lahko čutim, kako so se v Vatikanu in ( tudi ) v Beli hiši zatresli zidovi do temeljev – sicer pa je Božanska magija veliko,veliko močnejša od Črne, to pa zato, ker prvo kreirajo Bogovi, slednjo pa tisti ljudje, katerih um je pokvarjen do amena in zato bo njihova zavest padla tako nizko, kot še nikoli in noben živ Bog jih ne bo več rešil, še najmanj pa njihov denar.

horus wrote:
HORUS vrača udarec # 2 !

Matr stari s’ ti hecen. Glede na osmo točko in dodatek (HORUS vrača udarec) ima človek občutek, da si o tem nekaj bral in nas sedaj preizkušaš, če smo mi tudi oziroma namiguješ, da o nekaterih stvareh veš precej “več” kot ostali. Če sem prav razumel tvoje gibalo tule, je to precej otročje.

Vprašanje zate: Tamle gor je razumeti, da po tvoje Bogovi (kateri pa?) kreirajo le dobre stvari. Kdo pa je potem kreiral pokvarjene ljudi? Ali niso “božje delo?”

horus wrote:
tisti ljudje, katerih um je pokvarjen do amena in zato bo njihova zavest
padla tako nizko, kot še nikoli in noben živ Bog jih ne bo več rešil,
še najmanj pa njihov denar.

Iz tvojega pisanja je očitno, da Boga doživljaš izven sebe oziroma izven ljudi nasploh. Klasična zabloda, ki jo je v večino instaliralo krščanstvo.
V lajfu pa je tudi znan pregovor: “Kar se janezek nauči, Janez zna.” Se ti torej po analogiji “kakor zgoraj tako spodaj” zdi mogoče, da lahko zavest, ki v nekem trenutku nekaj ve, pade “nazaj”, kamorkoli že? Objektivno sicer ni tako, ne vem pa, koliko poznaš teorijo o poljih realnosti. Obstajajo seveda realnosti, v katerih takšna pravila veljajo, ampak ljudje, ki se z njimi “ukvarjajo”, se nimajo kaj hvaliti s svojo duhovno razvitostjo.

Lepo je če deliš