Reply To: duševne bolezni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duševne bolezni Reply To: duševne bolezni

strelka
Participant

horus wrote: Od kod pa ti, Strelka , ( tvoja ugotovitev ) definicija oz. oznaka za bolnika , ki mu je diagnosticirana shizofrenija – da je le -ta ( domnevno zaradi lastnih strahov – kar ugotavlja uradna medicina, smer psihiatrija ), da je ta ta človek ( ki je navzven videti na nekatere njegove sekvence obnašanja – čisto normalen ) – zelo nevarna oseba in da ( ker baje zaradi teh njegovih strahov ni čisto normalen – mimogrede, kaj je zate v današnjem svetu sploh merilo za “normalnega človeka” ? ) – spet oznaka s strani družbe ( ki je po mojem tako gnila, da bolj ne more biti – kaj je že to “humanost” , ki naj bi jo gojili do rastlin, živali in ljudi ? ) – naj bi ta bolnik mahal z nožem vse naokoli in grozil ostalim ljudem ? Vse to in še več si si najbrž prebrala in povzela z določenih linkov – ali si se kdaj vprašala, ali je vse to res ?Ali morebiti ni vse skupaj zlagano s strani družbe, ki je prilepila te negativne oznake na psihične bolnike ( in NE na duševne bolnike – duša nima čisto nič pri tem ) – spet zavajanje s strani “normalne” družbe. Enostavno jih je potemtakem potrebno izolirati in zapreti v psihiatrične ustanove vse po vrsti. Zelo hitro je lahko s strani medijev ( in cenzure,ki jo ima vsaka država ) označiti za duševnega bolnika nekega skrajneža – nihče pa potem več ne preverja, ali je on sploh duševni bolnik.Seveda, družbi to odgovarja – nikakor pa ne smemo pri tem metati vse bolnike v isti koš, kajti kolikor je različnih bolnikov, ki imajo vsak zanj samo svoj značaj in osebnost – toliko je različnih nians bolezni, ki se imenuje shizofrenija ! Čao, bambina !

Smile
Prav tako razmišljam kot ti…
…in vem in sem mnenja , da imam to pravico tud povedat.

Ja tako je Horus ni samo mahal z nožem …ampak je kratko malo tud hotel zažgati šolo +otroki …ker so mu to narekovali glasovi …
En primer ….ki ga poznam. No tud osebo poznam.
Se ti zdi to ok ….?

In kdo daje negativno oceno na psihične bolnike …???? Od kod si to pobral? Iz mojega posta??????

….tist kar sem vprašala sem dobila odgovor …

Če bom pa še kaj zanimivega prebrala ….pa tud hvala za naprej.Thumbs Up

strelka2011-10-29 21:53:57

Lepo je če deliš