Reply To: Preseganje ega?
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Preseganje ega? › Reply To: Preseganje ega?
….odgovor na tisto o želodčnih težavah…jaz sem mislil boj na splošno. Npr. že moj stari oče je , kolikor se spomnim je imel izrazit predel v višini želodca. Videti je bilo kot da bi želodec želel izstopiti iz telesa , silil nekam v ospredje. Moj stric je imel hudo vnetje slinavke (pantraksa) in ima isto obliko telesa (izbočen želodec) , kot njegov oče , (moj stari oče).In tud mojemu očetu je pred nekaj leti želodec počil. Pri men pa je kr konstantno del pozornosti usmerjen v ta predel. Še posebej , ko se najem , pa tudi na splošno. In tud , kadar sem padel v nezavest , sem občutil slabost ali pa vročino ravno okrog želodca. Vročino in potem hladen pot. Zdaj sem začel 10 tedenski proces prisotnosti , v katerem mi želodec “priteguje” del moje zavesti. Kot mi je znano je to nekaj povezano z egom oz. nezdravim občutenjem sebe , pa da je tle “sončni pletež” , pa da je energija rumene barve , to bi blo pa tud vse , kar vem. Zdaj me zanima , če Tadej , al pa kdo ve , kaj več o tem , pa še , kako se tega lotit? Je treba , npr. pri procesu prisotnosti držat pozornost tam , al kako?