šesta čakra

Prikaz 1 prispevka (od skupno 14)
  • Avtor
    Prispevki
    tadej pretner
    Moderator

Nekaj manj znanih malenkosti glede šeste čakre – njena povezava z zaznavnimi kanali:

Ker je šesta čakra locirana med očmi, je razumljiva njena povezava s premiki oči. Ti so namreč tesno povezani z vzpostavitvijo stika s tremi zaznavnimi kanali – vizualnim, avditivnim in kinestetičnim. Kadar je šesta čakra odprta, gibi oči nezavedno zavzamejo pozicijo, ki povzroči aktivacijo kanala, iz katerega potrebujemo nek podatek. Kadar deluje šesta čakra slabše, vzpostavitev ustrezne smeri pogleda ni samodejna, vendar pa bomo želenih podatke iz svojega uma izbrskali lažje, če bomo namerno usmerili pogled tako, kot je potrebno za aktivacijo posameznega kanala.
    Vizualni kanal
    Z njim se povežemo, kadar usmerimo pogled levo ali desno navzgor.
    – Pogled, usmerjen levo navzgor: pomaga nam iz spomina priklicati nek prizor.
    – Pogled, usmerjen desno navzgor: pomaga nam pri vizualnih stvritvah; ali si predstavljaš …?
    Avditivni kanal
    Z njim se povežemo, kadar usmerimo oči vodoravno na levo ali desno stran.
    – Pogled, usmerjen vodoravno levo: pomaga nam iz spomina priklicati zvoke.
    – Pogled, usmerjen vodoravno desno: pomaga nam ustvariti predstavo o nekem zvoku (si predstavljaš, kako bi zvenela trobenta pod vodo?).
    Kinestetični kanal
    Povezan je s telesnimi odzivi na čustva – z njim se povežemo, kadar usmerimo oči levo ali desno navzdol.
    – Pogled desno navzdol: smo v stiku s telesnimi čustvi in jih nadziramo.
    – Pogled desno navzdol: prevlada telesnih senzacij, značilnih za navdušenje ali stres. V kontekstu šeste čakre pa gre za nekontrolirani notranji dialog (tega ne zmorem, to bi moral vedeti …).
    Pri vizualnem kanalu med levičarji in desničarji ni razlike, pri avditivnem in kinestetičnem pa je pri levičarjih ravno obratno (npr. pogled, usmerjen vodoravno desno, pomaga levičarju iz spomina priklicati nek zvok).

Lepo je če deliš
    BAD-BOY
    Participant

Tole je pa tudi iz NLP-ja. S tem naj bi tudi prepoznali lažje lažnivca ne?

Tadej spodaj si 2 krat napisal “pogled desno navzdol”.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

BAD-BOY wrote: Tole je pa tudi iz NLP-ja. S tem naj bi tudi prepoznali lažje lažnivca ne?

Tadej spodaj si 2 krat napisal “pogled desno navzdol”.

Sunce mu žarko!!!!!!AngryAngry Tale napaka je tudi v knjigi. Prav je takole:

Pogled LEVO navzdol: prevlada telesnih senzacij, značilnih za
    navdušenje ali stres. V kontekstu šeste čakre pa gre za nekontrolirani
    notranji dialog (tega ne zmorem, to bi moral vedeti …).

Lepo je če deliš
    Marina
    Član

Tadej če že imaš natiskane knjige in ti to predstavlja problem sem že vidla knjige ki sem jim je zgodilo podobno, tako da je bil kartonček s popravkom kar v knjigi pa ni panike. jaz sem v svoji že popravila , dobro da obstaja forum.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Marina wrote: Tadej če že imaš natiskane knjige in ti to predstavlja problem sem že vidla knjige ki sem jim je zgodilo podobno, tako da je bil kartonček s popravkom kar v knjigi pa ni panike. jaz sem v svoji že popravila , dobro da obstaja forum.

?????? Če imam natiskane? Seveda in glede na to, da si rekla, da si v prvem letniku, naj bi jo pretekli vikend dobila. A je nisi?

Lepo je če deliš
    mojka
    Participant

saj je napisala tudi, da je v svoji že popravilaLOL
    pardon za vmešavanje, ampak res je bil simpatičen stavek

Lepo je če deliš
    Marina
    Član

Kaj to pomeni ? da imaš natiskanih toliko kot jih misliš prodat ali pa ob ponovnem tisku pač lahko popraviš. No nevem kako zadeva tukaj teče , sem se pa res nehote narobe izrazila. Ljudje smo res čudna bitja , to kar si sporočamo dobrega kar preslišmo ni vrag če je kaj narobe povedano pa ne uide.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 14)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.