Reply To: Kaj beremo?

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Kaj beremo? Reply To: Kaj beremo?

[/QUOTE]

Ej, čigava je že knjiga Peti prst? Od enga Srba, al Črnogorca, pa se ne morem spomnit priimka. Pred njo je napisal pa knjigo “Ljudi sa četri prsta”.
[/QUOTE]

sem nametala vse skupaj, ko je bilo toliko Prstov vmes

Ja, Miodrag Bulatovič, Ljudi sa četiri prsta (1976), potem pa še: Peti prst, 1977, srbsko-črnogorski pisatelj, rodil tu, umrl tam, itak pa je bila takrat še debelo Juga, je bil še ”naš”,

… tak emigrantski blues, knjige so v bistvu trilogija, začne se pravzaprav s knjigo Rat je bio bolji, z monologom nekega emigranta, ki pa pol kar preveč odpre dušo, hudo hude stvari, životna stvarnost…

slabo spomnim, gre pa za politične azilante in kriminalce, ne govori o milijonih ‘naših’ gastarbajterjev, fraza štirje prsti, pa se najbolje razlaga ob guglanju : Yakuza

sem pa to res brala enih petnajst let nazaj, zato malo nimam več pojma, se pa spomnim, da sem takrat kot ti dve omenjeni knjigi, počila še

Vuk Vučo: Kako sam prestao da sisam prst, ne vem če je prevod, jaz sem brala orginale, tole je neki od enega ruskega špijona, agenta, po navedbah –dokumentih CIE, bi naj menjal tok II. Sv. vojne, strašen lik, veliko dokumentov, pa tudi dobra knjiga. Njen junak pravi:

Ujutru sam uvijek u dilemi. Da li se umijem ili da se ubijem.

Lepo je če deliš