gradnja in bivalno okolje

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija gradnja in bivalno okolje

Prikaz 1 prispevka (od skupno 27)
  • Avtor
    Prispevki
    martino
    Član

Pozdravljeni

Ker bi radi gradili, sem se seveda zelo zanimal tudi o materjalih , katere se pri tem uporablja.

Tu pa je prava poplava raznih bio gradiv , ki pa sploh niso tako nedolžna , kot jih proizvajalci predstavljajo.

Kar se pa tiče uporabe razne slame pa glinenega ometa, to nam pa sloh ne diši, prvič nimam od kje za dobit, razen od daleč, pa še malo neprimerno gradivo se nam zdi za naše hiše.

A je iz vidika sevanja in prijaznosti objekta do okolice in njegovih stanovalcev vse vredu pri klasičnem načinu gradnje, kot je betonski temelj,glineni termobloki, betonska plošča z armaturo,streha pa betonska opeka ali pločevinasta, izolacija kamena volna, ogrevanje kamin .

Tadej kakšne so tvoje izkušnje in meritve, ki si jih zaznal , ko si obiskoval in čistil razne objekte.

A mi lahko mogoče gdo priporoča kakšno čtivo, al se naj kar zanesem na svoje občutke in intuicijo, ki mi za enkrat pravita da naj bo taka , kot sem jo opisal zgoraj, mogoče še to ni dokončna, saj se vsakič malo spremeni.

hvala za odgovore Smile
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

martino wrote: Pozdravljeni

Ker bi radi gradili, sem se seveda zelo zanimal tudi o materjalih , katere se pri tem uporablja.

Tu pa je prava poplava raznih bio gradiv , ki pa sploh niso tako nedolžna , kot jih proizvajalci predstavljajo.

Kar se pa tiče uporabe razne slame pa glinenega ometa, to nam pa sloh ne diši, prvič nimam od kje za dobit, razen od daleč, pa še malo neprimerno gradivo se nam zdi za naše hiše.

A je iz vidika sevanja in prijaznosti objekta do okolice in njegovih stanovalcev vse vredu pri klasičnem načinu gradnje, kot je betonski temelj,glineni termobloki, betonska plošča z armaturo,streha pa betonska opeka ali pločevinasta, izolacija kamena volna, ogrevanje kamin .

Tadej kakšne so tvoje izkušnje in meritve, ki si jih zaznal , ko si obiskoval in čistil razne objekte.

A mi lahko mogoče gdo priporoča kakšno čtivo, al se naj kar zanesem na svoje občutke in intuicijo, ki mi za enkrat pravita da naj bo taka , kot sem jo opisal zgoraj, mogoče še to ni dokončna, saj se vsakič malo spremeni.

hvala za odgovore Smile

Kakšnih uradnih podatkov o novih bio gradivih nimam, v praksi pa jei pravzaprav do sedaj tudi nisem srečeval. Zato tule predvsem tisto, kar je ziher:

– Železu se pri gradnji težko izogneš, vendar pa naj bo le v talnih/stropnih ploščah. Pri gradnji, kjer uporabljajo armirane elemente tudi za stene, namreč nastane t.i. Faradayeva kletka, ki v veliki meri prepreči “vstop” naravnega EM polja v prostor.
    – Naravno EM polje precej spremenijo tudi visokoizolirni materiali, ki povzročajo statični naboj (uporaba: zavese, preproge …)
    – Paziti je treba pri toplotni izolaciji. Bolj, kot sam izolacijski material je pomembno, s čim ga “pokrijemo” – včasih so to delali s polivinilom, danes pa vedno pogosteje z alu folijo. Alu folija zna biti problematična. Če imamo v prostoru sevanje, se od alu folije odbija in praktično podvojeno vrača v prostor.
    – Ne vem točno, iz česa so laminati, a niti v enem prostoru, kjer so bili uporabljeni, mi energija ni bila všeč in težko jo je bilo popraviti.

Lepo je če deliš
    martino
    Član

hvala za odgovor

tako sem tudi sam razmišljal, vendar se sploh nisem spomnil na takšne ali drugačne alu folije, kar se pa vmesne plošče tiče, bi pa najraje naredili leseno, če bo načrt to omogočal.

Kaj pa misliš o strešni kritini, verjetno je tu pločevina slabša izbira, ker preprečuje vstop kozmičnega sevanja?

martino2010-02-12 11:08:56

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

martino wrote: hvala za odgovor

Kaj pa misliš o strešni kritini, verjetno je tu pločevina slabša izbira, ker preprečuje vstop kozmičnega sevanja?

Ne gre za to. Kozmična sevanja itak vplivajo na naravno EM polje in na naše počutje. Kar se tiče kovin, je glede prepustnosti (pa še to le v smislu odbijanja nazaj v prostor) najbolj problematična alu folija, tisti pleh nima kaj dosti veze.

Lepo je če deliš
    martino
    Član

Smile
    super, potem nam vse štima,
    treba se je potem še samo lepo obnašati, v hiši, kar bo imelo na vse skupaj verjetno še največji vpliv.
    Mislim, da marsikdo včasih pogreša, še opise “drugih” lasnosti materjalov, ki nas obkrožajo.
    Tadej najlepša hvala za odgovore in upam , da se lahko še obrnem na tebe.Thumbs Up

Lepo je če deliš
    ANA
    Član

No tej debati se pridružujem tudi jaz. Pravzaprav bi najraje videla, če bi še Tadej prišel ogledat našo parcelo, jo malce premerit in povedat njene karakteristike. Sem se pa spravila tudi proučevat feng shui, bi tudi tega nekaj vključila v hišo, kolikor se bo pač dalo.

Tadej, ko dobim idejni projekt, ti ga lahko pošljem pa bi mi malce povedal, kaj in kako, kakšna “pravila” naj upoštevam, da bo hiša čim bolj energetsko pozitivna?

Hvala in lp

p.s. nisem vedela, da se ukvarjaš tudi z gradbeništvom Smile..

ANA2010-02-15 14:40:06

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

ANA wrote:
    No tej debati se pridružujem tudi jaz. Pravzaprav bi najraje videla, če bi še Tadej prišel ogledat našo parcelo, jo malce premerit in povedat njene karakteristike. Sem se pa spravila tudi proučevat feng shui, bi tudi tega nekaj vključila v hišo, kolikor se bo pač dalo.

Tadej, ko dobim idejni projekt, ti ga lahko pošljem pa bi mi malce povedal, kaj in kako, kakšna “pravila” naj upoštevam, da bo hiša čim bolj energetsko pozitivna?

Hvala in lp

Velja.

ANA wrote:

p.s. nisem vedela, da se ukvarjaš tudi z gradbeništvom Smile..

Ne le v takšnelem smislu. Včasih sem se v Smeltu in MK ukvarjal s čisto pravim gradbenim nadzorom in vodenjem projektov. Reference:
    – obnova pošte na Čopovi (Lj), Cigaletovi (Lj) in gradnja nove pošte v TC Murgle
    – Gradnja pošte Begunje, Blejska dobrava, obnova pošte Sovodenj
    – Razširitev Hotela Relax, Kranjska gora
    – vse prenove poslovalnic MK med leti 1998 in 2003Wink

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 27)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.