Reply To: preventiva je kriva

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast preventiva je kriva Reply To: preventiva je kriva

BAD-BOY
Participant

ozelot wrote:

Kar se tiče strupa v hrani je tako da nevednost ni enaka prepričanju. Če si prepričan da je hrana zdrava potem strup nima vpliva. Vera je tista ki ti kreira življenje.

Za sadje, ali zelenjavo imamo verjetno vsi prepričanje, da je zdravo. Vsaj tisto, ki zraste na tvojem vrtu. Torej, če bi ti nekdo zastrupil tako hrano, ti ne bi mogla škodovati?

Sej do ene stopnje se strinjam s tabo. To je res, če si na takem nivoju. Nekdo mi je enkrat rekel, da je bojda nek jogi pil zelo strupen strup in se je samo izločil iz telesa, brez da bi povzročil kako škodo. Torej ta jogi je pač na taki stopnji, večina ljudi pa ni.

ozelot wrote:
Glede tvojega zapestja si verjel da stvar NI resna. Moraš se pa zavedati, da vesolje po Abrahamu ne pozna besede NE in je vedno JA. Če bi ti verjel da je stvar nedolžna bi bilo drugače. Je pa tu še omenjena bolečina. Bolečina je vplivala na tvoje prepričanje in te opominjala na poškodbo. Torej če ne moreš sam proti sebi pač ne moreš. Sej taki smo vsi. Kaj si občutil takrat ko te je cepec brcnil? Kolikšna količina strahu ali jeze je šla skozi tebe? Na podlagi tistih občutkov bi lahko če bi bil genij ugotovil kolikšna poškodba te je doletela. Jest ne verjamem da si vsae to doživel popolnoma srečen in brezskrben ker si v sebi točno vedel, da te je brca samo pobožala.

Pa dobro, zdaj me loviš za vsako besedo. Kaj točno (do besede natančno) sem takrat mislil se ne spomnim več, ker je od tega že 6 let. Torej, če bi pomislil na, stvar je nedolžna bi se pozdravil? No glede na to, da sem se poškodoval že prej (kot sem omenil) in se pozdravil, sem verjetno vsakič na isti način razmišljal. Zakaj sem se potem v preteklosti že pozdravil, potem pa ne več? No moj odgovor je, da sem se kasneje huje poškodoval, pred tem pa ne. Tvoj bo pa verjetno drugačen.

Pa, ko praviš, da vesolje ne razume besede NE. Torej, če rečemo, da afirmacije delujejo (čeprav se mi zdi, da ne) bom postal zelo samozavesten, če si bom govoril: “sem zelo nesamozavesten, sem zelo nesamozavesten…” Vesolje ne bo razumelo besede ne in bo ostalo samo: “sem zelo samozavesten”.

Kaj sem točno takrat čutil, ko me je tisti model brcnil pa tudi ne vem zagotovo, ker je od tega že približno 10 let. To se je zgodilo na treningu, med sparingom. Mogoče je bilo malo adrenalina, ko sem se boril s težjim in močnejšim nasprotnikom. Ampak po navadi je to samo malo na začetku, potem pa izgine in samo deluješ, ker nimaš časa za strah in si prisiljen biti tukaj in sedaj, če ne dobiš po pički. Sem bil pa kasneje jezen nanj, ker se mi je zdelo zelo nedgovorno, da se odrasel vsaj 20 kg težji moški tako izživlja nad enim mulcem. In zaradi ene take neumnosti imaš lahko potem celo življenje, ali več let (kot jaz) posledice.

Ne vem kako naj bi “vedel”, da me je brca samo pobožala, če sem imel po odarcu hude bolečine?

ozelot wrote:

Kar se govori zadnje čase hehe. Slovenija se zarašča stari. Ne verjemi vsega kar slišiš. Planet se ohlaja.

Ja, da je taka situacija v Sloveniji vem. Ne moreš pa trditi na podlagi Slovenije, da je stvar taka tudi na globalni ravni. Sem enkrat gledal nek prispevek v oddaji Preverjeno. Naša država je kar se tega tiče nesposobna. Imamo ogromno lesa in ga ne znamo izkoristiti. Drevesa se celo premalo hitro podirajo in postanejo tako stara, da les ni več uporaben. Tako pa samo jokamo kaka kriza je med tem, ko bi lahko ogromno denarja pridobili z lesno industrijo. Imamo pa zastarele stroje oz. jih sploh nimamo za pravilno obdelavo lesa in zato les pošiljamo v druge države obdelati, nato ga pa nazaj odkupujemo. Če bi pa vse to naredili v Sloveniji, bi pa ves denar ostal pri nas. Le nekaj investicije bi bilo potrebno na začetku, da bi nakupili vse potrebne stroje.

Glede ohlajanja planeta pa sem slišal, da se ohlaja v notranjosti, ne na površju. Ne vem zakaj se potem vsi ledeniki topijo itd. Sicer pa kaka bi lahko bila tu zlobna teorija zarote? Prepričati nas želijo o globalnem segrevanju itd. Posledica tega je, da se ljudje začnemo bolj varčno obnašati, manj peljati z avtomobili, manj trošiti elektriko, ločevati odpadke itn. Mislim groza čista.

ozelot wrote:

Nekoč sem bral da se struktura celic ki jih opazuješ lahko spreminja glede na tvoje prepričanje. Ko gledaš materino znamenje na koži in pomisliš da je to kožni rak se takoj celice v nevem koliko % spremenijo v rakave celice. Zastraševat mlade punce ki se jim joški še razvijajo z rakom…da se tipajo in sa vsako pikico pomislijo da je rak nikakor ni dobro. Problem je v zastraševanju. Ne zna vsaka punca ločit ene bulce od raka in dvomi pa strah so vedno prisotni. Samo opominjanje na raka je povzročilo več raka kot vse ostale substance skupaj.

V tem, da gre ženska kdaj na kak pregled ne vidim nič slabega. Se pa strinjam s tabo, da so nekateri, ki na to opozarjajo neusposobljeni. In iste probleme imamo lahko moški ne samo ženske. Enkrat že dolgo nazaj sem bral v reviji Men’s Heath članek o raku na testisih in pregledovanju. Takrat še nisem poznal dobro anatomijo testisov. Skratka ti veleumni bebci so v članku zapisali, da če začutiš najmanjšo bulico, ali “skorjico” takoj k zdravniku. So pa veleumni bebci pozabili povedati, da imajo vsaka moda tudi obmodek kar se zatipa kot bulica. Tako, da zaradi takih bebcev sem se tudi že sam enkrat zelo ustrašil.

Glede poročil in obsojanja… A to kar ti počneš pa ni isto? Preventiva je kriva… to ni sodba?

BAD-BOY2011-08-07 18:13:51

Lepo je če deliš