Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Don zjutraj sem se res ze posten nasmejala, seveda sem se tud ze sprehodila po naravi, bilo je neverjetno zatisje, brezveterje…s tole mojo kabalisticno invokacijo zvoka sem s svojim mocnim glasom v meditaciji o-yo, i-yo, e-yo,a-yo,u-yo…jest seveda mal po svoje…hahaha…sm mal drgacna, kt en tadrug, je moja mama zmeri govorila, pa se dons, sam, da dons rece : draga moja hcerka, res si mal drgacna kt en tadrug, sam si pa dobra po srcu…to mi pa nbeden nov reku…, hahaha, hvala mami, love you…..in jaz sem s svojim cistim altom stala trdno na zemlji….hahaha na skali, nad reko in dihala in pela….cist v sozvocju s celo okolico, sama s sabo..z vesoljem…z drevesi…z reko…..s svojim psom…..in sem in tja je narahlo priplesala snezinka…v roki sem pa danes drzala kamen, ki sem ga dobila v nedeljo za darilo, namrec lep primerek MALAHITA, mi glih fajn v roko pase… elemment voda-zemlja….jest pa ogenj…
Ko pa sva jo s psom nazaj spancirala, pa je zacel brit mocan veter…, tud snezinke so bile pogostejse…, pa se spolnim enga odlomka iz skriptov, k jih je napisu en, k je hodu na delavnice h Carlosu Castanedi….in sem se rezala in rezala, vam povem, da tale yoga smeha dela, zdej pa kuker cte….ce se clovk rezi men dela glavna dihalna misica…evo, cim dlje se clovk rezi, boljs za njega…hahaha filozofija yoge smeha je :”better fake it as long you dont make it…”””hahahaha, men dela in dihanje in misice pri rezanju, no ja, zdej lohk se tud cmeram pa to, pa hlipam, pa bojo misice pa dihanje tud delal ane??? Ampak, clovek ima svobodno voljo in jaz sem se odlocila za smeh, krohotanje pa te stvari….in seveda brez blema nosim posledice svoje odlocitve..hahaha…
Evo, Carlitos jo uleti na delavnico, pa zacne neki govort, da pomembnost vloge, ki jo dajemo sami sebi v vsem, kar pocnemo, recemo ali mislimo, ustvarja neke vrste “kognitivno neskladnost”, ki zamegli nase cute in nam preprecuje, da bi stvari videli jasno in objektivno. Pravi, da veriga, ki nas priklenja k tlom, je nasa samopomembnost. Pravi, da je pot, ki spremeni navadnega cloveka v bojevnika izredno tezavna. Vedno sta nam napoti nasa teznja k temu, da smo v srediscu vsega in potreba po tem, da imamo vedno zadnjo besedo. Pocutimo se pomemmbne…In, ko je nekdo pomemben, je vsak namen, da bi se spremenil, pocasen, zapleten in bolec proces.
Nadalje pravi, da je nasa dediscina cvrsta hisa, v kateri lahko zivimo, a smo jo spremenili v trdnjavo jaza, ali se bolje, v zapor, na katerega smo obsodili naso energijo, da slabi v dosmrtni kazni. Nasa najboljsa leta, obcutke in moci zapravljamo za popravila in obrambo te hise, ker smo se poskodovali s tem, ko smo se poistovetili z njo…..
Carlitos neusmiljeno nadaljuje, da pac v procesu socializacije dobi odrascajoci otrok napacno prepricanje o lastni pomembnosti in, kar je bil nekoc zdrav obcutek varovanja samega sebe, se konca kot sebicni krik po pozornosti….
Pa spet pravi Carlitos, da od vseh stvari, ki smo jih prejeli, je samopomembnost najbolj kruta. Magicno zivo bitje spremeni v ubogega, nesramnega, arogantnega hudica….
Carlitos pa se kar nadaljuje, da smo zaradi nase samopomembnosti potisnjeni na tocko zagrenjenosti, zavidanja in frustracije…Pravi, da si dovolimo, da nas vodijo obcutki zadovoljstva in bezimo pred nalogo spoznavanja sebe z izgovori, kot so “ne moti me” ali pa “kako dolgocasno “…Carlitos pravi, da za vsem tem lezi tesnoba, ki jo skusamo utisati s cedalje bolj zgoscenim in cedalje manj naravnim notranjim dvogovorom….
Pravi, da je Don Huan vedno trdil, da je bojazljivost tista, ki omejuje clovesko zaznavanje. Da lahko uravnavamo svet okoli nas, smo morali opustiti nase darilo zazanavanja, torej zmoznost, da smo prica vsemu. Zrtvujemo luc zavesti v zameno za varnost znanega. Lahko zivimo mocno, drzno, zdravo zivljenje, lahko smo brezgrajni bojevniki, a si ne upamo biti….
slismo