Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Haloohahaha…
hja, men vse na dinamiko in na veselje potegne…..juhuhu…..vsak letni čas je men fenomenalen, tako, kot tut vsako človekovo obdobje…..sej, telih mojih dobrih pol stoletja je mogoče za ljudi, ki so v dvajsetih, res že bolj staro, no, za gune, k majo pa osem desetletij in čez, mi pa pravjo, da sem smrklja….juhej….take žemlje sama jej….hahahaha…
sem danes moj pehta oddelek mal zapolnila z lakoto, pa črno deteljo, pa šentjanževko, pa še kej, tk, da svaki dan napredujem sve više i više ….hahahaha….
ko sem jo s slamnikom na glavi in svojo košaro za nabiranje zelišč maširala proti terenom, sem srečala dve posrečeni gospe v osemdesetih letih….matr, sta fletkani…..pa zmeri radi mal z menoj počvekata, pa tut jst z njima….hahahaha….pa pravi ena …ja, sej, zdej je še oredu, ker lahko sama mal okol hodim in skrbim za sebe, sam kaj bo pa pol, ko ne bom več mogla…..pa pravi druga, ja, prou imaš…..pa se jst začnem smejat, pa me mal čudn gledata, kuker, midve mava resno debato o žćivljenju, ti se nama pa smeješ…..hahahaha….pa pravm, a ni fajn, ker lahko še vedno skrbita za sebe….ja, fajn, je fajn, sta pokimali…..pa se jst smejem dalje, pa rečem, ampak, zdej, k sta še tkole gajstni, pa te stvari, zdej bi lohka tut mal telovadile zjutraj v postelji in tkole pol poskrbita, da bosta skoz bolj gajstni in bosta dlje časa lahko skrbeli za sebe, pa se vama nebo treba lih pogovarjat, kva bo, ko bo…..bosta fletkano mal še drgač migali, pa se člouk velik boljš počuti, drgač se skoz samo boji, kva bo, ko bo in s tem lahko pritegne dogodke, ki bi mu omogočili, da bodo drugi čimprej skrbeli za vaju….mal pomislita, sej ni nč narobe, če jo zjutraj v postelji še mal telovadita, pa še čez dan al pa zvečer mal, a ne….ja, je rekla ena, mi je tut moj dohtar priporočil, pa se kar ne morem spravt…….hahahaha…..sem se režala, se bo kar treba spravt, da še bolj sami zdaj poskrbita za sebe, sej pravita, da sta veseli, da še vedno lahko skrbita za sebe, pa dejta še mal več od sebe in skrbita še boljš……hahahaha…..pa se obe začneta smejat in kimata, ja, sej maš prou…sem rekla, od tega prova nimate vidve nič, sem jima v smehu dvrnila… lahko pa začneta telovadit, pa bosta ziher kej imeli….hahahhahaha…..matr, so luštni teli tastari, ane…..sej, k bom pa sama tolk stara, pa nevem več kdo se mi bo zdel star po letih…..juhej, juhej, take žemlje sama jej…..njami…..z največjim veseljem si nafilam kdaj pa kdaj kakšno žemeljco, pa kar kej vmes, kuker kakšno domačo na tenko narezano salamo, al pa ustaran sir in baziliko…..njami….. men se zdi, da se žemeljci v novi slovenščini reče kuker razpočnica, nisem pa ziher……hahahaha…….hahahahahaha….
vesele pozdrave iz dolenjske riviere….
slišmo