Reply To: Alergija na mraz
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Alergija na mraz › Reply To: Alergija na mraz
Cica wrote:
PozdravljeniAli ima kdo izkušnje z alergijo na mraz in kako jo najučinkoviteje umiriti?
Kožo imam presušeno kljub stalnemu mazanju, srbi me in poka, najhuje pa je na rokah in nogah. Na hrbtiščih dlani so se mi začele celo pojavljati hrastice in mazajne ca 5x na dan ne pomaga kaj dosti. Ali obstaja kakšna učinkovita krema, olje… za zaščito? Pojavilo se je prvič, situacija ni nevzdržna je pa neprijetnaHvala
Hm, če dobro razmislim, sem imel takšne težave včasih tudi jaz – kar dolgo. Pa jih nimam več in pravzaprav ne vem, zakaj je do tega prišlo, niti zakaj tega ni več. Včasih je dovolj, da kaj spremeniš v prehrani. Primer: pred slabimi 20 leti sem včasih, ko sem hodil po stopnicah “slišal” lastna kolena. Potem sem nekje prebral, da jajčni rumenjaki in plave ribe vsebujejo substanco, ki “podmazuje” sklepe. Začel sem torej jesti malo več sardel in jajc, pa je sedaj že dolgo vse o.k.
Ne morem sicer trditi, da gre za dejansko povezavo, a včasih mi je zelo pasalo grenko (grapefruit, pelinkovec, pivo)., sedaj pa mi ne več. Rekel bi, da paralelno s tem, ko mi ne paše več grenko, nimam več tako suhe kože, vendar si nebi upal trditi, da obstaja med tema dvema zadevicama dejanska povezava.