Oporečni prehrambeni izdelki

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Oporečni prehrambeni izdelki

Prikaz 1 prispevka (od skupno 84)
  • Avtor
    Prispevki
    anja
    Participant

Link na stran Zveze potrošnikov, kjer objavljajo kateri prehrambeni izdelki so zaradi vsebnosti nedovoljenih ali nedeklariranih snovi umaknjeni iz trga (btw – med njimi so tudi bio ipd. izdelki):

Lepo je če deliš
    BAD-BOY
    Participant

Jaffa piškote naj kar na miru pustijo. Angry Enkrat sem bral o eni zaroti, da so si to izmislili oz. zelo napihnili, ker so piškoti srbski in da bi bolje prodajali slovenske izdelke. To se mi zdi verjetno, ker ne vem kako lahko strupi preidejo iz kartona na piškot, ko pa so piškoti še dodatno pakirani v vrečko?

Lepo je če deliš
    anja
    Participant

Ja, analizirali so embalažo, nič pa ne piše, da bi analizirali piškote…obstaja samo nevarnost prehajanja…vidiš kako pazijo na nasWink

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

BAD-BOY wrote: Jaffa piškote naj kar na miru pustijo. Angry Enkrat sem bral o eni zaroti, da so si to izmislili oz. zelo napihnili, ker so piškoti srbski in da bi bolje prodajali slovenske izdelke. To se mi zdi verjetno, ker ne vem kako lahko strupi preidejo iz kartona na piškot, ko pa so piškoti še dodatno pakirani v vrečko?

Ne se razburjat Big smile, saj so bili izločeni z rokom uporabe do 26.2.2011.
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

http://www.times.si/zanimivosti/za-okuzbo-krive-kumare-in-paradizniki–c69a692110.html

Nevarna bakterija EHEC
    Nuke
    okužene tudi eko kumare in celo bakterija povzroča točo …Smile.

strelka2011-05-31 12:27:11

Lepo je če deliš
    anja
    Participant

strelka wrote: http://www.times.si/zanimivosti/za-okuzbo-krive-kumare-in-paradizniki–c69a692110.html

Nevarna bakterija EHEC

Nuke

okužene tudi eko kumare in celo bakterija povzroča točo …Smile.

E. Coli je drugače pogosta bakterija – te so sigurno kake hudo mutiraneSmile
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Menda živi v i živalih , prežvekovalcih torej krave …

kot pravijo nekateri strokovnjaki je prišlo v hrano zelenjavo , ker so škropili z gnojnico ( ne polja ampak kar direktno)…in tako okužili pridelek…
    uniči jih pa toplotna obdelava.
    Skratka ne vejo ….od kod …
    joj men pa vse sorte po glavi hodi …samo potem bom ..hjm spet žrtev zarote…Big smile.

strelka2011-06-01 08:56:17

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 84)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.