veliko je tehnik duhovnega razvoja,vaša najljubša?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast veliko je tehnik duhovnega razvoja,vaša najljubša?

Prikaz 1 prispevka (od skupno 49)
  • Avtor
    Prispevki
    unis
    Član
    uvod

Živjo. Kako ste kaj? No, saj me ne zanima, ker vas ne poznam. Niti vam ne prodajam življenjskih zavarovanj, tako da se ne bom ukvarjal z vašo govorico telesa, vašim tonom govora in pogledi.

S firbca me zanima, kako se Vi dragi forumaši, v svojem univerzumu življenja, spopadate s situacijami.

Zame so vsi ljudje Bruce Leeji. Natančni kot atomske ure, se rutinsko lotevamo življenjskih borb.

Nekateri borbe razumejo bolj pacifistično, toda kar poskusite uveljavljati garancijo pri pralnem stroju, je ni gospodinje, ki ne bi pokazala svoje rogačke. (o.p. podolgovato železno orodje, na eni strani z dvema špičastima zobema, na drugem koncu zašiljena v lopatko, z lesenim ročajem, uporablja se za okopavanje vrta)

jedro

Zame je depresija miselna ovira postavljena tako visoko, da se je ne da preskočiti.

Zame so metode in tehnike, miselni pripomočki za preskakovanje miselne ovire.

Zame je fizična manifestacija ritualov, ozaveščanje miselnih stisk, ki jim rečejo že od časa sethianizma, demoni, čustva upodobljena v zlog,napisano ali narisano upodobitev miselne ovire, ki je lahko na predlog predlagatelja raznovrstno obarvana s svečami ali njemu ljubimi recepti.

Zanima me, ali ste pripravljeni zapreti oči in si najti v sebi tako veliko miselno oviro, ki je ne morete miselno preskočiti. Veljajo samo ovire, ki vzbudijo v vašem telesu določena čustva, natančneje v predelu trebuha ali prsih. Druge miselne ovire ne veljajo.

Zanima me, kako jih preskočite, pa če se bo debata razvnela, vam na prošnjo seveda delim svoje športne pripomočke!

Lep dan

Unis

Lepo je če deliš
    Misogi
    Član

Konkreten odgovor je Peat. Seveda vsaka doda svoj košček v mozaiku, Peat pa je odgovor na tvoje konkretno vprašanje.

Lepo je če deliš
    anja
    Participant

Trenutno Equilibrium in karmična diagnostikaSmile

anja2011-06-08 18:30:21

Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

Kaj pa je to duhovnost? Naj meni to nekdo pojasni pa da vidim al mam pravo tehniko al ne.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

anja
    Participant

LOL

Vsak ti bo odgovoril drugačeSmile
    Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

Duhovnost je tam kjer je sreča in radost. Če te vse knjige in tehnike tega sveta ne osrečijo potem so mimo duhovnosti. Človek ki se je našel, ki je našel svoje mesto pod soncem in dela nekaj-ustvarja in ga to osrečuje ta človek je duhoven človek.

Kmet ki z užitkom sadi krompir je enako duhoven kot jogi v jami ki z užitkom meditira. Povdarek je na užitek. plezalec v pečini je duhoven, pevec na odru, mati ko pestuje, slikar med barvami…vsi ti so duhovni.

Manjduhovno je pa ko hoče slikar peti, kmet meditirati, jogi slikati in plezalec saditi krompir.

Torej vse znanje tega sveta te ne naredi duhovnega. Duhovnost je v radosti, cenjenju, ljubezni.

ozelot2011-06-08 22:39:53

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

anja
    Participant

Thumbs UpSmile

V knjigi o Jogi piše tako:

Biti duhoven ne pomeni meditirati in moliti dan in noč, temveč biti dejaven in ustvarjalen, zaposlen, delati dobra dela in pomagati. Roke, ki pomagajo, so pred Bogom vredne več kot roke, sklenjene ob molitvi.

Jaz bi pa mogoče pripisala še: Najti sebeSmile
    Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 49)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.