Pogin čebel

Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Avtor
    Prispevki
    horus
    Participant

Mislim,da je množični pogin čebel te dni v Sloveniji zelo alarmantna zadeva za vse prebivalstvo.T.i. “stroka”,ki je v domeni kmetijskega ministrstva, je baje ugotovila vzrok,ki naj bi bil toksična kemična spojina,ki se nahaja v semenih koruze-tu pa je veliko nesmisla in nelogičnega sklepanja,kako bi se lahko čebele okužile s tem strupom.V teh dneh na veliko cvete oljna ogrščica,na kateri cvetovi so paša za čebele-torej bi lahko bila vzrok uporabljena škropiva na teh poljih-postavlja pa se vprašanje,zakaj pa je prišlo domnevno do pogina tudi na področjih,kjer ni posejana ta rastlina?

Celo zadevo je potrebno pogledati z drugega zornega kota-zakaj ne povežemo zastrupitev čebel z letali Chemtrail in njihovimi izpusti kemičnih strupov v ozračje?Odgovorni,ki dopuščajo to početje,vse to zanikajo o.z. se kratko malo sprenevedajo-saj so itak vsi podkupljeni in ubogljivo delajo tisto,za kar jim plačajo s strani svetovnih mednarodnih organizacij-vključno z EU,ki kontrolira prebivalstvo na tleh Evrope.
    Prav zanima me,kdaj bo prišlo do množičnih smrtnih primerov-neznanega vzroka?-pri ostalih živalih (ptice,pred kratkim) in v končni fazi-tudi pri ljudeh?
    Ko bodo izumrle čebele (?),bo prišel čas,ko bo izumrlo tudi človeštvo,je baje zapisano v nekem starodavnem sporočilu-prerokbi.Kdo stoji za vsem tem in kdo ima to moč,da lahko namerno uničuje rastlinski svet,živalski svet in na koncu,kar je še najbolj pomembno-človeka?
    Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Vzrokov je lahko več…in tudi ta zastrupitev s tem škropivom je gotovo eden izmed njih …
    Sem malo zasledovala novice …in ravno tak pojav množični pogin čebelic se je zgodil tudi v Franciji .. ni bila kriva oljna repica ampak sončnice …
    čebelice niso prišle direktno stik s tem strupom ..ampak tako pravijo …se je ta strup prenesel na celotno rastlino …na cvetni prah …
    čebele niso umrle takoj …ampak so totalno izgubile orentacijo in niso znale več domov …se pravi v panj..
    Tam je to škropivio oz. Razkužilo prepovedno …in prav je tako.
    Tudi pri nas je bilo to škropivo vzeto iz dovoljene uporabe …ampak so ga kar naenkrat mislim da lansko leto zopet uvrstili na listo dovoljenih …seveda, če se sadi pod pravilnimi pogoji …se pravi ne vem se ne razumem ravno na to …ampak drugačni sejalniki se naj bi uporabljali …
    Ampak saj …ne bi bilo nič drugače ( če gledaš primer v Franciji) ..samo čebele bi iz neznanih vzrokov izgubljle orentacijo…Dead.

Jaz se včasih zgrozim ..ko imam možnost tud sama opazovati nekatere kmete …in me sveta jeza pograbi ..kaj vse vidim …kolko ene gnojnice zlijejo na travnike ( kljub prepovedi) ..kako špricajo z vsem živim …
    potem pa se vse prodaja za domačo zelenjavo …Disapprove
    No pa da se vrnem …čebelice so najbolj občutljiva bitja na nesnago-strup onesneževanje …razne strupe itd …tko da bi se morali vsi mal zamislit…

strelka2011-04-29 14:55:12

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Tud pri meni so “padle” v enem panju. Ampak to že nekoliko prej – niso preživele zime. Pa ne zardi mraza. Ena bolezen je bila. Ko sem odprl panj, je notri smrdelo k tajf’l, vse čebele pa so bile seveda mrtve. Nisem pa hodil tistega kazat veterinarju, da ugotovi, za kaj je lo, ampak sem vse skupaj zažgal. V sosednjih dveh panjih je blo pa vse ql.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.