Odpuščanje
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Odpuščanje
- This topic has 31 odgovorov, 12 glasov, and was last updated 14 years, 8 months nazaj by ar3ka.
-
AvtorPrispevki
-
2. 2. 2010 ob 15:59 #943TanjaČlan2. 2. 2010 ob 16:22 #944IrenaČlan
Tanja wrote: Ali je to odpuščanje – znancu je razvajen sin, ker pač ni dobil kar je hotel, zabrusil, da ga bo prijavil, da ga spolno zlorablja. Ali je to kultura današnje mladine in otrok? Odpustiti, pozabiti in predvsem kaj storiti s človekom, ki izbira take tehnike izsiljevanja?
Znančev sin ni postal čez noč tak brihtnež- kakšne vrednote pa živijo pri njih od pred in po rojstvu otrok?Odpustit tle bi bilo treba staršem, da so v življenje dali tako nesrečno bitje, z občutokom neljubljenosti, nezaupanja, nenežnosti, netrdnosti …Imam dan, ko sem sočutna do nesrečnih – kar tale fanti ziher je. Ne na površju – s kopico dobrin… not, not, NOT!6. 2. 2010 ob 6:02 #991tadej pretnerModeratorTanja wrote: Ali je to odpuščanje – znancu je razvajen sin, ker pač ni dobil kar je hotel, zabrusil, da ga bo prijavil, da ga spolno zlorablja. Ali je to kultura današnje mladine in otrok? Odpustiti, pozabiti in predvsem kaj storiti s človekom, ki izbira take tehnike izsiljevanja?
Bit odpuščanja je, da izstopiš iz identitete žrtve, kajti šele ko to storiš, dobiš občutek odgovornosti in zavedanja, da imaš moč vpliva na karkoli. Sicer pa si povedala premalo za kakršenkoli kvaliteten komentar, saj ni razvidno, v kakšnih razmerah otrok živi, kakšne vzgoje je deležen … Načeloma se otrok verjetno “trika” z izsiljevanjem ni sam izmislil, ampak ga nekje “pobral” in videl, da deluje. Vprašanje je tudi, koliko je otrok star – jaz iz tega kakšne pretirane drame ne bi delal.
6. 2. 2010 ob 7:24 #992AVATARČlanNaslov teme je v bistvu neprimeren!
Če bi mulc meni to povedal, bi dobil tako granato s tako hitrostjo, da bi še dolgo mozgal, kaj ga je sploh zadelo…Te vaše limonasto-nežne-duhovne metode kaj narediti z mulcem so neuporabne.
Kriv je foter, ker sploh ni moški in nima nobene avtoritete v družini…verjetno poženščen…in kot tak ni sposoben biti svojemu sinu pravi oče in tudi vzor moškosti…Psiho analitik Roman Vodeb…katerega članke rad berem…rad piše o kastriranih slovenčkih-moških…ki so ponavadi sami žrtve…in za povrh še nežno ženski…Mulc pa je že tako po naravi slabič, kot večina današnje mladine… ki igra vlogo žrtve…izsiljujejo-trgujejo z cenenimi triki…se vlačijo naokoli kot stekli psi…itd
Mulca treba prijet s trdo roko in mu prepihat njegovo prazno glavo…Ker pa je mulc slabič…se lahko zgodi, da bo prevzel edino vlogo, ki jo zmore…vlogo žrtve-slabiča…dajal lažne prijave, se hinavsko cmeril in jamral pri socialnih službah…psihologih in pedagogih…da bi bi uničil kreditibilnost fotra in matere…No pravi moški-foter bo znal to odločno urediti…konc koncev je bolečina tudi zdravilo…zdravilo z zanimivimi učinki…
6. 2. 2010 ob 11:54 #993zofijaČlanDragi Avatar,
po moji jutranji meditaciji, to je pač zgleda ena izmed duhovnih metod ali pa tudi ne, sem se za en moment razsvetlila in vse naslednje besede so posvečene tebi:
vem, da danes je en lep srečen dan,
to sem začutila že zjutraj,
zagotovo je danes en dan brez politike, tajkunov, nesreč, ženščin,
kar se pa norcev tiče pa nisem čist prepričana,
lahko pa je danes tudi limonasto-nežen dan,
tudi…to…se…zgodi…
lalalala, srečen sm…lalala, srečn sm…lalalala, srečn sm….lalalala6. 2. 2010 ob 12:29 #994AVATARČlanKva pa je to…vabilo na zmenek
Sicer pa tvoj post nima nobene osnove kar se tiče nesramnega mulca, ki izsiljije, da bo javno sramotil svoje starše.
Leta nazaj sem imel opravka z dvema smrkljama, ki sta izsiljevali, da če ne bo tako kot one hočeta, bosta samomor naredile…Tako sem obe zrihtal, da jima niti v sanjah ni več na misel prišlo, da bi še kdaj…izsiljevale.
Danes sta obe pridni pupi.
6. 2. 2010 ob 12:47 #995zofijaČlanKva pa je to…vabilo na zmenek
A na skodelico kave na klancu pri Cankarjevih????????????
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.