Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Evo, sem mal prebrala tole nedeljsko filozofsko razmisljanje na forumu, pa mi je takoj uletela asociacija na moj cas zgoscenke tri leta nazaj, k sm mela kar naenkrat ful nekih knjig, ampak dnevno sm pa obdelvala Lazareva, Bioenergoterapijo, Integralno biorgonomijo, Polje, pa seveda sm mela tud neki avtorjev iz katerih sta pac Marjan in Tadej crpala svoje znanje….evo enga lepga dne, zdej takrat za mene glih ni blo res nekih lepih dnevov, k sm bla cist u p….i, nesposobna, da bi se sama prezivljala, mogoce sem zarad svoje slabe vesti, da ne morem nc materialno narest za svojo situacijo res tolk not padla v vsako knjigo, nevem, se mi zdi pa ena taka boljsa moznost, ker moj karakter je tak, da moram bit vedno pac zaposlena, ni slo drgac, ni druge, al u glav, al od zuni, jest sm enostavno mogla bit zaposlena, hahaha, ljudi sem se pa itak ogibala, sam kar je blo nujno, me je blo sram….

No, pa mi prvlece POZORNOST eno ime in sicer H.P.Blavatsky, studiram a je to moski al zenska, jest nobene knjige, k bi kej vec men takrat razlozila in evo internet, bravo, evo, plosk,plosk,plosk za takole tehnologijo….
Hiter ugotovim, da je zenska in mi prvlece pozornost s tistimi izbuljenimi ucmi, neki berem, grem na drug site in tako pridm na site teozofija, neki berem….hmm, uf, a res, ne me jebat, ups, pa te stvari…in ugotovim, da mamo slovencki tud eno teozofinjo in evo spet zenska, ne pozabt, da sm bla mozaca na kvadrat in evo jest odkrijem prvo slovensko teozofinjo Almo Maximilijan Karlin in berem, evo Alma ze od otroka vsa bolna, telo neki deformirano, slabotna, ampak ne me jebat, kaksen spirit skoz njeno azivljensko zgodbo,full je neki potovala, pisala, raziskovala, padala, se pobrala… jest sm bla ocarana, za moment hipnotizirana in sm si mal kasnej rekla, evo babo, ce je ta zmogla bom pa se jest, ko jebe…., njene besede so mi zacele odzvanjati u glav k pr norcih :NAJDI SVOJO POT – DRZNI SI JO ZIVETI…..
men je blo kar mal slabo, veckrat sm bruhala, tud nekega apetita takrat nism mela, tud, neki se mi je elektrika zacela kvart tam , k sm zivela, vcasih sm kar kej vidla, kva pa vem keksne sence, ki po vseh pravilih ne bi smele obstajat, razen moje, ampak jest sm vidla sence, blo me je strah, nisem upala okol govort od eneh senc, k me je blo tud sram pa te stvari…, kva bojo pa rekel, evo, zdej se ji ze mesa???????Dnarja tud nism mela za kaksne delavnice, al pa obiske pr kaksnih bioterapevtih, k dohtarju pa nism hotla pa pika.

Tk, da jest bi od Alme napisala se ene par stavkov, ki so u meni naredl celo zmesnjavo, scasoma pa tud red…

Almine izjave :

“Natancno opazovanje stevilnih dogodkov v času mojega obstoja, me je prepricalo o tem, da je mnogo stvari v nasem življenju dolocenih vnaprej, ali pa smo pogosto v skladu z usodo tako močno potisnjeni v doloceno smer, da se lahko od predpisane poti oddaljimo le za malenkost”

“Romala bom od templja do templja, od svetisca do svetisca, klicala bogove in podarjala kovance…
Kaj pomaga tisoc templjev, ce lastno srce ni svetisce????”

“Ne to, kar te lahko naucimo, ampak spoznanje, ki se dvigne v tvoji notranjosti, ti bo lahko dalo moc, da bos sla cistega srca skoz to bivanje, luc, ki sveti mnogim, ziva tolazba sredi skrbi in trpljenja, vzor sibkim, dvomecim, omahujocim….”

Tole moje nedeljsko filozofsko razmislanje bi pa zakljucla z zadnjo kitico pesmi, ki je na zadnji strani Marjanove Biorgonomije naslov je ČE, ki mi je dala tud precej tinte pit, bi rekla moja stara mama…hahaha

Če sredi mnozice nisi ponosen,
in, če nimaš heroja, ko se družiš s kralji;
če te niti prijatelj, niti sovražnik ne moreta pokvariti;
če ti vsak človek nekaj pomeni, a niti eden preveč;
če znaš dobro izpolniti vsako minuto svojega življenja,
in v vsakem trenutku gres po pravi poti,
“tvoja” bode Zemlja in vsa njena bogastva, ker
POSTAL BOS ČLOVEK

P.Kipling

slismo

Lepo je če deliš