Reply To: Prepustiti se Življenju

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prepustiti se Življenju Reply To: Prepustiti se Življenju

Irena
Član
Ko sem odprla temo na forumu sem istočasno odposlala vprašanje še kam… in Življenje mi je ad hoc postreglo z delnim? odgovorom. Doživela sem mučno in dolgo soočenje z retrospektivo svojega delovanja v zadnjih cca. 30. letih. Smile Le-ta se nanaša na tole :

tadej pretner wrote:

Za začetek ozavesti, kaj se v tebi dogaja, ko skušaš situacije nadzirati in kaj takrat, ko si spontana.
– Dobro se sprosti in si zamisli situacijo, v kateri si se trudila, da se nekaj zgodi ravno tako, kot si želela, ali da se recimo nekaj ne zgodi. Kako si se počutila? Kakšni so bili občutki v telesu?
– Spet se sprosti in si zamisli situacijo, v kateri si bila spontana in se je vse zgodilo ravno tako, kot je bilo prav. Kako si se počutila v njej? Kakšni so bili tokrat telesni občutki?

Tople vode nisem odkrila, zbledel pa je mit o spontanem delovanju Unhappy.

Četudi naj bi bil to odličen vodnik ustreznosti delovanja, ki odnaša nadzor in kontrolo, pa je po moji retrospektivi ostal nasmešek: spontano še vedno reagiram pogojno – v tesni povezavi s svojimi vrednotami. To je nepreklicno dejstvo.

Seveda mi zdaj nadaljne ugotovitve padajo kot domino, a naj bo …za zdaj… dovolj.

Irena

Lepo je če deliš