prebava in mudre

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
    jolanda
    Participant

Zanima me, kako je z mudrami za prebavo. Kakšna “kombinacija” bi bila najbolj prava?
    Morda še kakšen dodaten nasvet
    Opis primera:
    Na skrbi bom imela osebo, ki so ji odrezali obe nogi – ker je cel dan na stolu oz v postelji ima s tem posledično “leno” črevo – sedaj ji to nekako urejajo s prehrano – toda po pričevanju sedanje negovalke – ima izredne težave pri iztrebljanju – blato je namreč zelo trdo in kompaktno.
    Hvala

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Zanima me, kako je z mudrami za prebavo. Kakšna “kombinacija” bi bila najbolj prava?
    Morda še kakšen dodaten nasvet
    Opis primera:
    Na skrbi bom imela osebo, ki so ji odrezali obe nogi – ker je cel dan na stolu oz v postelji ima s tem posledično “leno” črevo – sedaj ji to nekako urejajo s prehrano – toda po pričevanju sedanje negovalke – ima izredne težave pri iztrebljanju – blato je namreč zelo trdo in kompaktno.
    Hvala

Kvalitetno lahko določiš mudre na oceni ayurvedske konstitucije (to se bomo učili na naslednjem predavanju). Določene motnje lahko namreč izhajajo iz prirojenih slabosti, lahko pa jih povzroči kaj drugega. Na živahnost črevesja vpliva element zrak. Če pa je vse zapečeno, moraš torej zadevo navlažiti. Takole laično lahko zaenkrat uporabljaš mudre aktivacije zraka in vode oziroma zapiranja ognja in zemlje, a kot sem rekel – takšneli “na pamet” dani nasveti niso najboljši in vse ti bo lažje, ko se boš naučila določiti ayurvedsko konstitucijo.

Lepo je če deliš
    1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.