poženščeni moški in možače

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast poženščeni moški in možače

Prikaz 1 prispevka (od skupno 22)
  • Avtor
    Prispevki
    Prima
    Član

PRENEŠENO IZ TEME PONIŽNOST

Tale ponižnost nam pa res daje vetra. Dve strani šklojocanja zaradi ene
    same besede. Verjetno je čas za premik na zgodbo o mamutih:
    Nekoč
    davno, ko so moški še imeli lovske spretnosti, so lovili mamute. Ženske
    so pridno skrbele za ognjišče in naraščaj, moški pa naj bi svojo družino
    oskrboval s papico, zato se je pogosto odpravil na lov za mamuti. Ker je
    bil velik in močan, lov na mamuta sploh ni bil problem in družinica je
    bila skoraj vedno sita. Skoraj. Včasih se je kakšen lov tudi ponesrečil
    in domov je prišel praznih rok. Ker so bile ženske že v tistih časih
    pametne, so se pred tem zavarovale z ustrezno količino maščobe v telesu.
    Zato smo ženske še danes bolj maščobno podkrepljene. In glej ga šmenta.
    Ljudje so se razmnožili, mamuti izumrli, moški poženščili. Potem so
    jo zagodli še emancipacija, socializem, antibiotiki in hormoni v zrezkih
    idr. No pa smo tam. Ženske v glavnem skrbimo same zase, ker moški ne
    uspe napeti loka in vreči sulice. Saj revež niti nima časa, ker mora tu pa tam skočiti tudi na nego obraza in depilacijo. Kar se mene tiče, me tovrstni moški, ki vznikajo kot gobe po dežju, ne zanimajo. Moški, ki funkcionira kot ženka in ženska, ki funkcionira kot moški – zanimiva kombinacija, čedalje bolj pogosta.
    Primer: moški (cca 35 let) na tržnici kupuje mlečne izdelke. Komplicira do nezavesti. Na koncu reče prodajalki, da bi poleg sira rad degustiral še jogurt (???). Za njim vrsta. Prodajlka izstavi račun. Moški pravi, da nima denarja in mora počakati svojo gospo, da zadevo odobri in poravna. Čisti gravž.
    Danes je verjetnost, da v življenju srečaš mamuta, znatno večja od verjetnosti, da srečaš uporabnega tipčka.

Res je tudi to, da niste vsega krivi sami. Ženske postajamo v boju za preživetje čedalje bolj agresivne in marsikdaj zabrišemo mejo med bojiščem in ognjiščem. Moškemu vzamemo denarnico in še kaj. Tako pač je. Zgovoren podatek: 60% kupcev v “naredi si sam” trgovinah je žensk.

Zdaj pa k bistvu. Pri vsem ropotanju o poslovnosti in kostimčkih ne zasledim moške interpretacije ženskosti. Rabim definicijo, da še nadgradim tisto izgubljeno in ponovno najdeno, pri čemer si mislim pomagati prav z doublegangerjem. Kot sem že nekje zgoraj omenila, sem bila glede te tehnike med skeptiki. Ko ljudem omeniš dvojnika, v glavnem pomislijo na komplementarnega partnerja iz biorgonomije. Sama sem si pod to sprva predstavljala nekaj čisto tretjega, zato se mi zdi izredno pomembno, da te pri tem nekdo vodi, skratka na lastni koži sem se prepričala, da deluje.

Avatar, tisto glede namakanja drugih v drek mi ni čisto jasno. Se trudim, da tega ne prakticiram in posledično večkrat izpadem precej naivno. Zanesljivost in zaupanje sta pa itak vrednoti, ki sta pri meni na prvem mestu.

Še malo kiča: Ying Yang

tadej pretner2010-07-18 16:38:56

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Prima wrote:
    PRENEŠENO IZ TEME PONIŽNOST

Moški, ki funkcionira kot ženka in ženska, ki funkcionira kot moški – zanimiva kombinacija, čedalje bolj pogosta.
    Primer: moški (cca 35 let) na tržnici kupuje mlečne izdelke. Komplicira do nezavesti. Na koncu reče prodajalki, da bi poleg sira rad degustiral še jogurt (???). Za njim vrsta. Prodajlka izstavi račun. Moški pravi, da nima denarja in mora počakati svojo gospo, da zadevo odobri in poravna. Čisti gravž.

Zgleda, da je povprečje bolj ali manj enako. Če pravimo, da se možat moški in ženstvena ženska totalka privlačta, je zanimivo, da te stvari dejansko težijo k izenačenju, ko imamo opraviti z žensko, ki deluje bolj po moško – izbere si moškega, ki ima vsaj glede nekaterih stvari razvite kvalitete, za katere sicer bolj pravimo, da so v domeni žensk. Tale primer je res zelo skrajen, ampak enega zgovornega lahko navedem tudi sam: Poznam žensko, ki je zrasla v družini, v kateri si je oče blazno želel sina – na svet pa je privekala ona. In do nje se je vedel, kot da ima sina. Naučil jo je popravljati vse živo, od pralnega stroja do ne vem česa, seveda je šla trenirat tudi borilne veščine (enkrat je v Lj sredi Miklošičeve razsula enga tipa, ki ji je težil – zgledala je namreč precej dobro), ampak – poročila se je z violinistom, torej moškim, ki ima prav gotovo izrazito razvite nekatere jin vrline.

Prima wrote:

Zgovoren podatek: 60% kupcev v “naredi si sam” trgovinah je žensk.

Tale podatek se mi zdi skrajno neverjeten. Lahko napišeš, iz kje izhaja?

Prima wrote:
    Zdaj pa k bistvu. Pri vsem ropotanju o poslovnosti in kostimčkih ne zasledim moške interpretacije ženskosti. Rabim definicijo, da še nadgradim tisto izgubljeno in ponovno najdeno, pri čemer si mislim pomagati prav z doublegangerjem.

Verjetno nisem edini, ki komaj čaka definicijo iz Avatarjevega bogatega repertoarjaLOLLOLLOL.

Lepo je če deliš
    Član

Bog se usmili no…

Stari, ali ti ni jasno, Prima ne zna izražati svoje ženskosti…ne zna bit ženska…to bitje bi vse urejalo na mentalu…je kot terminatorka, ki hoče skozi logično procesiranje razumeti-dojeti…kaj pomeni biti ženska…in zdaj hoče, da ji jaz napišem definicijo ženske…da bi ona spoznala to, kar ji je bilo položeno v zibelko…in kar je sama…zatajila… … ….Bog, prosim obvaruj me takih.

Malo prej sem prebral Zofijino izjavo, da si je denar sposodila za šolo…bitje nesrečno ves čas galami o čudovitem radodarnem Vesolju…kako je oh in ah…na koncu pa si sirota jerica mora denar sposojat…ja pa kje je zdaj to superiorno radodarno Vesolje ???…ŠE DROBIŽA ZA ŠOLO NE DA …Stari čist fer povedano, take ljudi bi najraje začel škropiti z blagoslovljeno vodico

Nič osebnega, ampak bitja, ki ne veste, da ste po naravi ženske ter vam je izražanje ženskosti tuje in nerazumljivo…pri takih se še Bog vstran obrne in se zjoče.

Ne bom žensk odpiral kot zaerjavele konzerve in iz njih vlaćil to, kar so same zjebale…ZATAJILE.

Preberi si knjigo Vrnitev Boginje…je v hrvaškem jeziku…in mogoče bo tvoj terminatorski procesor…končno pregorel…v tvoje dobro.

Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

Stari, ali ti ni jasno, Prima ne zna izražati svoje ženskosti…ne zna bit ženska…to bitje bi vse urejalo na mentalu…je kot terminatorka, ki hoče skozi logično procesiranje razumeti-dojeti…kaj pomeni biti ženska…in zdaj hoče, da ji jaz napišem definicijo ženske…da bi ona spoznala to, kar ji je bilo položeno v zibelko…in kar je sama…zatajila… … ….Bog, prosim obvaruj me takih.

Malo prej sem prebral Zofijino izjavo, da si je denar sposodila za šolo…bitje nesrečno ves čas galami o čudovitem radodarnem Vesolju…kako je oh in ah…na koncu pa si sirota jerica mora denar sposojat…ja pa kje je zdaj to superiorno radodarno Vesolje ???…ŠE DROBIŽA ZA ŠOLO NE DA …Stari čist fer povedano, take ljudi bi najraje začel škropiti z blagoslovljeno vodico

Nič osebnega, ampak bitja, ki ne veste, da ste po naravi ženske ter vam je izražanje ženskosti tuje in nerazumljivo…pri takih se še Bog vstran obrne in se zjoče.

Ne bom žensk odpiral kot zaerjavele konzerve in iz njih vlaćil to, kar so same zjebale…ZATAJILE.

Preberi si knjigo Vrnitev Boginje…je v hrvaškem jeziku…in mogoče bo tvoj terminatorski procesor…končno pregorel…v tvoje dobro.

Avatar, majke mi, da si pravi dar za ta forum. Zdajle si me res na ves glas nakrohotal. Kljub temu, da si velikokrat malodušen in pesimističen in da dostikrat kar v prazno streljaš, ti pa občasno prav na nenavaden način uspe zadeti tarčo naravnost v sredino ClapClapClap
    Lepo je če deliš
    Prima
    Član

Tadej, podatek se nahaja v zadnji ediciji Solomonove knjige Consumer Behaviour v razpravi o dejavnikih, ki vplivajo na nakupne odločitve. Avtor ugotavlja, da ženske vplivajo na večino nakupnih odločitev (velja za razviti svet).

Lepo je če deliš
    Prima
    Član

Sem malo pobrskala po klepetalnici in ugotovila, da je bila tema o ženstvenosti že na tapeti. Našla sem tudi Avatarjevo definicijo:

V svoji bližini imam rad ženske, ki imajo miren-topel-nežen
    pristop…iskrene-odprte…s takimi se je prav prijetno družiti…ko je
    taka bejba v moji bližini imam občutek, da je v moji bližini Boginja.

Vrnitev Boginje…pa si le preberi…res dobra knjiga…še posebaj,
    če to jaz napišem

Avatar, se v kompletu strinjam s tvojo zgornjo navedbo. Nežne ženske ročice so na moške vedno blagodejno vplivale. Vse skupaj se mi za domačo uporabo zdi čisto izvedljivo, pravzaprav lepo. Velja za doma in za ožji krog ljudi. Hkrati pa si ne predstavljam, kako ima lahko bejba miren-topel-nežen pristop do svojega šefa in obratno. Nekatere verjetno že. Meni v takih primerih res ni do tega, da bi dajala vtis Boginje. Lajf je že brez tega dovolj kompliciran. Zato sem v enem izmed postov izpostavila, da striktno ločujem posel od zasebnega.
    Poleg tega me je zanimala TVOJA razlaga ženskosti in moškosti in ne tista iz knjige, ki jo je nekdo uspešno tržil na tebi. Dvomim, da je tisto o nežnosti, odprtosti in iskrenosti vse, kar imaš povedati. Poleg tega isti opis lahko uporabimo tudi za moške, vsaj za tiste, ki že imajo svoje fante.

Sem našla še nekaj tvojega:

Največja napaka žensk je, da moškega napadajo-zmerjajo-kritizirajo…s
    tem si dobesedno skopajo jamo…to seveda delajo skozi ego in lastne
    interese…veliko krat tudi nagonsko…Enostavno niso sposobne dojeti,
    da miren-iskren-nežnen pristop…žanje uspeh…praktično vsak normalen
    moški se na tak pristop, pozitivno odzove…pod pogojem, da je pristop
    iskren…Če pa ženščina nekaj spletkari…to več ni iskrenost…razlika v
    vibraciji, ki jo ženska odaja je očitna.

Navadno mnenje nekateri zelo hitro dojamejo kot kritiko, še zlasti, če je nerodno formulirano. Mnenje lahko upoštevaš ali pa tudi ne. Sama sem dobronamerne kritike vedno vesela, ker je to možnost za popravni izpit. Poleg tega moram zaradi preživetja zaščititi svoje interese. Na kakšen način, je druga zgodba, se pa trudim, da ne svinjam po ljudeh. Pri meni špila fair play.

Kako od tipa izvlečeš vse kar hočeš, je meni kristalno jasno in sem to sposobna tudi uspešno udejanjiti, če me prime. Ponavadi dajo še kaj več od pričakovanega. Tudi sicer marsikaj ponujajo in se občasno uspešno pokakajo. Mi sploh ne bi bilo treba več v službo (s.p.). Se mi pa to zdi čista manipulacija, če ni skupnega interesa. V službi tega niti pod razno ne želim početi. Kar se pa iskrenosti tiče, roko na srce, večini gre na živce, če iskreno poveš kaj misliš. Je treba vsaj mašnico gor pripeti.

Tako opevana emanicipacija žensk je v bistvu samomor…ženska si
    prevzame vlogo možače-buldožerja…s tem dobesedno uničuje svojo izvirno
    naravo…deluje sama proti sebi…misli pa si, kako je
    močna-trdna-neodvisna mrha…posledice takih emanicipiranih bab, pa sem
    imel čast sam videti.

Si ne poredstavljam, da bi me pri teh letih oz. nasploh nekdo preživljal. Toplina in nežnost se mi pri služenju kruha nekako ne zdita najbolj pomembna atributa. Primer: ko se javiš na razpis za službo hočejo managerske in organizacijske sposobnosti, znanje, fleksibilnost … in podobne buldožersko-terminatorske zadeve.

Pa še nekaj. A res misliš, da bi oseba s kolikor toliko razvitim
    mentalom tovrstne (osebne) zadeve urejala s pomočjo foruma in izključno preko
    mentala?

Za nekaj časa je to moj zadnji potst. Moram zaključiti krog, ki zahteva terminatorske napore. Mogoče bom vmes kaj skočila za šporget in spekla kot dih rahle piškote.

Lepo je če deliš
    Član

Knjiga Vrnitev Boginje je zgodba, ki ima globino…splača se jo prebrati…zato sem jo tudi priporočal…drugo pa je ali jo bo prebavil tvoj terminatorski ego.

Khm…iz tipa ne izvlečeš, kar želiš ali uporabljaš taktični frejling…gre za pristen odnos…dobro vibro med tabo in njim.

Emanicipacija…ne temelji na denarju…nihče te nikoli ni silil…da bi bila odvisna od moškega denarja…Emanicipacija nima nič z denarjem…Žal tega marsikatera mrha ne razume in se igra emanicipirano femino…Večkrat se je zgodilo, da sem mrhi, ki se je šopirila s kešom…v fris poknil, da od nje ne bi vzel kozarca poscane vode, če bi crkaval od žeje.

Svetujem ti, da če imaš res toliko denarja, da več ne rabiš v službo….začni bremzat…počasi se začni odmikat iz bojišča…znebi se umetnih vlog, ki ji igraš…začni celostno živet…svoje življenje…osvobodi svojo žensko dušo…naj zapoje…( in ne to, kar ti vsiljuje tvoj terminatorski ego )

Nabavi si akcijski film Revolver…lepo se razkomoti…počasi srkaj hladni pir…in si oglej ta film…poanta filma temlji psihi uma-ega.

Ja le pojdi malo za štedilnik in speči kaj sladkega…Avatar ima rad sladke-sočne piškotke…mnjam…mnajm

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 22)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.