Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

Prikaz 1 prispevka (od skupno 23)
  • Avtor
    Prispevki
    Robert Zupančič
    Participant

Odpiram temo o bajeslovnih bitjih. Če je že kje odprta, jo lahko administrator zapre in moj post premakne tja, ker je jaz nisem našel…

Torej: ali so bajeslovna (mitološka) bitja, kot npr. vile, škrati, deve itd., RESNICA ali MIT? To, da so se v preteklosti pojavljale zgodbe o škratih, vilah, devah itd. ni nič nenavadnega, da pa se to z nezmanjšano intenzivnostjo “fura” še tudi danes, mi je nerazumljivo, zato želim priti stvari do dna. Predlagam, da zberemo vse razpoložljive vire in znanje ter pridemo stvari do dna enkrat za vselej.

Izhajam iz osnovne predpostavke, da gre za MITOLOŠKA bitja, NE resnična! Zgodovina je pač polna mitologije, ki se je v zgodbah ohranila vse do danes, vendar gredo mnogi tako daleč, da danes, v 21. stoletju “pri polni zavesti” VERJAMEJO v takšna mitološka bitja. Seveda jih v skladu z etoteričnimi spoznanji poskušajo preseliti v drugo dimenzijo, iz materialne največkrat v astralno, kjer, da je “vse mogoče”. OK, četudi so takšna bitja v astralni dimenziji, je ta polna “fikcij”, FANTAZIJE in celo SANJ živih bitij.

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Smile

Samo komentar nič resnegaTongue:

škrati vile itd ..so pač elementarna bitja …s svojo zavestjo, ki uravnavajo ravnotežje na zemljiSmile
    Zdaj pa kakorkoli že ..jih kdo vidi kot oblaček, al pa lepe deklice pa majhne možice …niti ni pomembno .
    Je pa veliko bolj zabavnoBig smile
    čemu so se na zemlji pojavili velikani , pa kentavri pa razne več glave pošasti pa tako dalje ..
    zdaj če vem je tako ljuba znanost …pa rečmo zaradi genetskih poskusov …
    kdo so bili nadangeli v bibliji …pravzaprav …hm ..
    veliko se jih omenja …? Ponavadi so prileteli iz neba …
    je pa zanimivo ….če ni nič obstajalo …vsaka čast kakšno fantazijo so imeli ljudje takrat…Big smile
    ko kaj takega preberem ..se vedno spomnim na tisti film nedokončana zgodba ..kako je fino , pa kako je svet barvit če ima človek fantazijo …kot pa suhoparna prazninaConfused
    oh pa ravnokar mi je golobček priletel na ograjo …hm…Big smile
    uf le kako lepo novičko mi bo prinesel ..TongueWink
    Skratka resno ena izmed teorij je tudi to da je vse iluzija ..nič ni resnično , pa vse je resnično …

strelka2015-03-07 14:56:06

Lepo je če deliš
    Ceres
    Participant

Robert, ti torej misliš, da so mitološka bitja popolna izmišljotina?

Jaz pa popolnoma verjamem v njih. Kaj pa potem nakladamo o entitetah? Sicer imam med realnostjo in domišljijo zelo tanko mejo, vendar nobene uradne diagnoze. Skratka, popolnoma verjamem v škrate, vile, jetije, trole, čarovnice, angele, deve… Zdej se to mogoče sliši, kot da nakladam, ampak res verjamem v vsa ta bitja. Aja, tudi zvezde npr. so bitja, pa Sonce, pa ne vse zvezde enako, vsaka je svoje bitje s svojimi karakteristikami. Nisem še nobenega videla v 3 d sicer, to je tudi res, ampak saj oni niso v naši 3d dimenziji, in to da jih ne vidimo, je bolj naš problem, ker pač ne znamo v njihovo dimenzijo. Že v bajti imam cimre, ki jih s flešem lovim – se pa točno na to temo odpravljam eno noč v kakšen ne preveč obljuden gozd s flešem, ker me zanima, če se bo kdo pokazal – samo še pogum zbiram.

Lepo je če deliš
    Robert Zupančič
    Participant

Ceres wrote: Jaz pa popolnoma verjamem v njih. Skratka, popolnoma verjamem v škrate, vile, jetije, trole, čarovnice,
    angele, deve… Zdej se to mogoče sliši, kot da nakladam, ampak res
    verjamem v vsa ta bitja.

Zanimivo (to ni nujno, da velja zate), da pa nam je precejšen problem verjeti V BOGA… In, ker vedno iščemo nek dokaz za njegov obstoj, naj tudi ob tem zastavim vprašanje: Kakšen DOKAZ lahko ponudiš v prid obstoju vseh teh kategorij bitij? Seveda bi bilo vendarle potrebno nekatere izzvzeti, kot npr. čarovnice (so zgodovinsko dokazane, in so bili ljudje, ne nekakšna “višjedimenzijska” bitja) in angele (so duhovna bitja, ki pa se ne ukvarjajo s posamezniki, ne zanima jih torej, kaj teži Mojco in s čim vse si je Janez “zafural” življenje LOL).

Ceres wrote: Kaj pa potem nakladamo o entitetah?

Entitete so nekaj povsem drugega. Če govorimo o entitetah v smislu astralnih fragmentov, govorimo o t.i. “junk” astralni energiji z nekaj zavestnosti, ki jo je potrebno ustrezno “reciklirati”, če pa govorimo o demonskih entitetah, bi naj obstajale vsaj tako gotovo, kot angeli, le da tudi njih v glavnem ne zanimajo posamezniki ter njihove zgodbe, pač pa globalna scena. Film Hudičev advokat je zelo dobro predstavil domet delovanja demonskih entitet. Se pa seveda zgodi, da sem in tja koga tudi obsedejo. Confused

Če se gremo neko prizemljeno duhovnost, v kateri poskušamo stvari razumeti skozi vidik znanosti, in z kvantno fiziko ter na druge znanstvene načine v polje subjektivnega vnašamo vsaj nekaj objektivnosti, potem si moramo priznati, da v te okvirje zgoraj našteta bitja žal ne sodijo oz. preprosto odpadejo. V Mojzesovih časih so si npr. med tem, ko je bil on na gori Sinaj in pridobival deset zapovedi, napravili zlato tele in ga častili kot boga. Človek marsikaj lahko VERJAME (kot npr. to, da ne bo nikoli umrl, vsaj v fizičnem smislu, kot verjamejo nekatere verske sekte), v tej temi pa poskušamo razpravljati o tem, ali je to OBJEKTIVNA RESNICA ali ne?

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš
    Ceres
    Participant

Takoj povem, da dokaza nimam nobenega. Ravno v okviru kvantnega dojemanja stvarnosti pa verjamem, da vse obstaja, kar človek lahko “vidi” v domišljiji, inspiraciji, vpogledu….. in še veliko več. Saj obstaja tudi boljša in slabša verzija mene… zakaj ne bi potem obstajale morske deklice? Predvsem pa verjamem, da obstajajo zadeve, ki so v nepovezanih civilizacijah del mitologije od bogvekje.

Zelo skeptična pa sem, ko gre za odtise, pojave itd teh bitij iz drugih dimenzij v tej dimenziji. Verjamem, da je to možno, ne pa da je to tako, kot to razlagajo neke new age teorije. Npr. verjamem v iluminate, reptile, ne verjamem pa, da je vodja reptilov na Zemlji angleška kraljica, ki ponoči malca dojenčke, ki ji jih dostavlja OZN, kar npr. čisto resno razlagajo razni duhovnjaki. Verjamem v palčke, malo skeptično bom pa pogledala, če mi boš začel razlagat, da se je palček pojavil pred tabo sredi jase in ti skuhal dobro gobjo juhico. Je možno, in kot vemo se prehod med dimenzijami dogaja ob torzijskem polju, ni pa tako zelo verjetno.

Določene droge npr. te lahko popeljejo v dimenzije…. v katerih različni ljudje pripovedujejo o precej podobnih bitjih? Kaj so potem to? Del kolektivnega nezavednega? Pa tudi če so samo del kolektivnega nezavednega, očitno v neki dimenziji obstajajo. Kaj niso pod kirialovo kamero celo uspeli “fotografirati” razna bitja? Mislim celo, da je verjetno prehod v našo dimenzijo tem zemeljskim duhovom (pački, vile…) veliko hitrejši oz. morajo preskočiti veliko manj “sektorjev”, kot npr. bitja iz vesolja, ki pustijo v žitnih poljih odtise.

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Ceres wrote: Kaj pa potem nakladamo o entitetah?

Entitete so nekaj povsem drugega. Če govorimo o entitetah v smislu astralnih fragmentov, govorimo o t.i. “junk” astralni energiji z nekaj zavestnosti, ki jo je potrebno ustrezno “reciklirati”, če pa govorimo o demonskih entitetah, bi naj obstajale vsaj tako gotovo, kot angeli, le da tudi njih v glavnem ne zanimajo posamezniki ter njihove zgodbe, pač pa globalna scena. Film Hudičev advokat je zelo dobro predstavil domet delovanja demonskih entitet. Se pa seveda zgodi, da sem in tja koga tudi obsedejo. Confused

Če se gremo neko prizemljeno duhovnost, v kateri poskušamo stvari razumeti skozi vidik znanosti, in z kvantno fiziko ter na druge znanstvene načine v polje subjektivnega vnašamo vsaj nekaj objektivnosti, potem si moramo priznati, da v te okvirje zgoraj našteta bitja žal ne sodijo oz. preprosto odpadejo. V Mojzesovih časih so si npr. med tem, ko je bil on na gori Sinaj in pridobival deset zapovedi, napravili zlato tele in ga častili kot boga. Človek marsikaj lahko VERJAME (kot npr. to, da ne bo nikoli umrl, vsaj v fizičnem smislu, kot verjamejo nekatere verske sekte), v tej temi pa poskušamo razpravljati o tem, ali je to OBJEKTIVNA RESNICA ali ne?

ROBERT ZUPANČIČ

Embarrassed
    sicer nisem gledala tega filma …
    ampak to da je to pač holivudski film …se mi ravno ne zdi verodostojen dokaz …kar se tiče teh zadev Embarrassedsploh za kakšno resno debato …Embarrassed
    omenjena je pa stara zaveza …
    jaz sicer ravno nisem pravi naslov za tolmačenje le te ..ampak tam imajo angeli kar veliko vlogo in ukvarjajo se tudi s posamezniki …kaj vem rešujejo mesta , oznanjajo …
    pa tako dalje …
    kdo so potem pravzaprav ti angeli …
    in kdo so bogovi …pa rečmo Egipt …
    hm …
    js kaj pa vem lahko se pa odvija en tak fajn filmček ..
    tko gremo v eno sobo imamo egipčasnek bogove , gremo v drugo kaj vem tam plešejo okoli prvomajajskega mlaja častijo naravo , gremo v tretjo tam imamo same težke znanstvenike , ki jim je vse znanstveno jasno …Tongue
    jp filmček …mislim da zvezdne stezeBig smile
    pač izberi, kaj želiš …meni je kar bogat …
    hec …

strelka2015-03-07 19:56:22

Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

Tisti ki pravi da verjame v boga je navaden lažnjivec. V boga se ne da verjeti ker verjameš lahko v nekaj kar lahko dojameš boga pa nihče ne more dojeti. Lahko verjame v neke lastne verzije boga ki pa niso drugega kot odmiki od pravega boga čeprav se istočasno od njega ne da odmakniti. Poleg tega človek lahko verjame v nekaj kar se je naučil v življenju. Naj bo to text, melodija, prizor, vonj,…ali ustno izročilo ljudi ki pričajo o bogu. Torej lahko nekdo verjame v privzgojenega in naučenega boga ki je pa spet le izkušnja nekoga drugega in spet ni bog. Amen.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

Prikaz 1 prispevka (od skupno 23)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.