svet pernatih bitij – angeli
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › svet pernatih bitij – angeli
- This topic has 20 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 9 years, 9 months nazaj by Robert Zupančič.
-
AvtorPrispevki
-
16. 2. 2015 ob 23:47 #28081tadej pretnerModerator
natasha31367 wrote: Uh, kako ste se danes vsi vrgli na te cigarete.
Tadej, če se vrnem za trenutek k angelom. Kot sem razumela iz tvojega pisanja, tebe predvsem moti to, da ljudje verjamejo v angele in čakajo, da bodo angeli nekaj naredili za njih, sami pa so povsem pasivni.
Wrong! Prav nič me ne moti. Briga me, če vse frfota okoli njih. Štos je le v tem, datakmu folku načeloma niti narisane ovce ne bi dal vahtat. Z nekaj častnimi izjemami. Poznam dve bejbi, ki sta ful mahnjeni na angele, pa je ena čist normalna, ena pa skor čist
natasha31367 wrote:
Enako mislim seveda za vero v karkoli, itak. Mislim pa tudi, da ni razlog o pasivnosti oziroma aktivnosti nekoga v veri v karkoli, ampak v karakterju človeka kot takega. Če je nekdo aktiven, bo aktiven ne glede na vero ali ne-vero, ravno tako pa tudi obratno. Pasiven človek bo pasiven z vero ali ne-vero popolnoma enako. Vsaj z mojih izkušenj, no.
Ko ti kdaj svetuješ pasivnemu človeku, ta naenkrat postane aktiven? Hm, mislim, da ne. Ne vem, no. Kakšne izkušnje imaš glede tega?
Veš kako gledam tole z angelčki – folk ima občutek, da nekaj dela zase, spremeni pa se nič, tako a jezadovoljen tudi ego, ki skuša preživeti. Vsak namreč želi, da bi mu bilo boljše, ampak spremenil se pa ne bi.
In tudi pri drugih stvareh jetako. Folk najprej nasvete, ki zahtevajo spremembo, posluša zgolj na informativni ravni. Upoštevati jih začne šele takrat, ko je “dovolj” hudo.17. 2. 2015 ob 8:56 #28092CeresParticipantStanje notranjega zadovoljstva je zadeva odločitve in stanje duha, obratno prepričanju, da je zadovoljstvo odvisno od zunanjih okoliščin. Ne vem, zakaj bi bili angeli stvar identitete žrtve, ostale entitete pa ne. Kenslanje entitet ali “druženje” z angeli sta dve strani iste palice. Če dosežeš stanje notranjega zadovoljstva zato, ker veš, da vsakič ko želiš, prikličeš angelsko energijo, ali zato, ker si uspel skenslati entitete, je to čisto isto. Če pa si revež in čakaš na odrešitev angela ali pa nekoga, ki ti bo skenslal entiteto, si pa itak sam ena entiteta žrtve.
Ravno tako je z vsemi ostalimi zadevami. Če piješ, ko utapljaš svojo žalost, strah…. ima to natančno nasprotni naboj, kot če piješ “na zdravje”, ker si se odločil tako. Če ješ v zavedanju, da hraniš svoje telo je nekaj drugega, kot basanje zaradi čustvene luknje. Isto je s cigaretami.
17. 2. 2015 ob 11:19 #28096ozelotParticipantAli angeli in demoni obstajajo: https://www.youtube.com/watch?v=DNca38AazZQ
Vedno znova vse po starem
17. 2. 2015 ob 19:27 #28117tissaParticipantnatasha31367 wrote:
Tadej, če se vrnem za trenutek k angelom. Kot sem razumela iz tvojega pisanja, tebe predvsem moti to, da ljudje verjamejo v angele in čakajo, da bodo angeli nekaj naredili za njih, sami pa so povsem pasivni. No, glede tega se popolnoma strinjam s tabo, saj z angeli ali brez njih ne maram ljudi, ki samo jadikujejo nad svojo usodo, ne naredijo pa čisto nič, da bi karkoli vsaj skušali spremeniti, tudi če jim mogoče potem ne bi uspelo. Moje prepričanje je namreč tako, da kjer je akcija je tudi reakcija in pod nobenim pogojem ne more biti drugače. Tudi če so spremembe majhne, so vedno, ko se v nekaj podamo aktivno. Tako da glede tega ti dam res popolnoma prav. Si pa zaradi teh bednih pasivnih ljudi vse ljudi in angele zmetal v en sam koš, kar pa je povsem brez veze. Ljudje, ki so aktivni po naravi in si pač pomagajo z angeli, pa naj, če jim to odgovarja. Važno da najdejo tisto moč, ki jim morda kdaj pa kdaj zmanjka, da lahko gredo potem spet naprej.
Glede te teme pa..Meni se zdi, da je že Jung zelo lepo povedal: “Enlightenment doesn’t occur from sitting around visualizing images of light, but from integrating the darker aspects of the Self into the consious personality.”tadej pretner2015-02-22 05:00:44
"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
18. 2. 2015 ob 9:17 #28120AnonimnežNedejavno18. 2. 2015 ob 18:30 #28127tissaParticipantlotus wrote:
Glede te teme pa..Meni se zdi, da je že Jung zelo lepo povedal: “Enlightenment doesn’t occur from sitting around visualizing images of light, but from integrating the darker aspects of the Self into the consious personality.”super! a to je iz kakšne njegove knjige?Ne vem točno kje sem prvič prebrala ta citat, ampak kadar naletim na kakšnega dobrega, si ga zapišem in shranim. Pa jih imam potem namiksane skupaj.Iz googla zdaj na hitro našla ene par Jungovih: http://www.inner-light-in.com/carl-jung-quotes/"Kdor gleda navzven, sanja. Kdor gleda navznoter, se prebudi." Carl G. Jung
21. 2. 2015 ob 21:17 #28179ozelotParticipantJest tuhtam že od rane ure 5 zjutraj o teh angelih in vzorcu žrtve,.. pa mislim da to ni povezano. Človek v podzavesti ve da sveta izven njega ni in višji Jaz deluje na vse mogoče načine da bi pomagal človeku. Višji Jaz se prikazuje kot angel ali Marija ali kdorkoli drug..lahko se prikaže tudi kot matematični izračun, ali G.G. koda. Človek ki v nekaj verjame, bilo kaj, je le svoj um ali ego priklopil oziroma povabil k sodelovanju. Svoja prepričanja je ponucal sebi v prid. Meni se je prikazala Marija ko sem bil religiozen mulc, kasneje se mi je prikazala kobila ko sem verjel v naravo in živali,… višji Jaz se ti prikazuje na načine v oblikah ki so ti blizu da bi ti pomagal. Ker višji Jaz ni ločen od tebe se tudi tej pomoči ne more reči da je izven tebe. Če bi bil nekdo sposoben zavestno skombinirat zavest in podzavest bi videl da delujeta sinhrono le da tega skoraj ali ni mogoče dojeti.
Vedno znova vse po starem
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.