relacija zavest-zavestnost-duša
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › relacija zavest-zavestnost-duša
- This topic has 7 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 10 years, 1 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
10. 10. 2014 ob 18:36 #26616tadej pretnerModerator
Na osebni mail sem dobil zanimivo vprašanje. Preden bom nanj poskusil odgovoriti, ga izpostavljam mnenjem …
Živjo Tadej,imam še eno vprašanje, ki me nekoliko bega.
Govorimo o duši, govorimo o egu, ki ga sestavljata bazični jaz in lažni jaz.
Duša je zavest, pa tudi mi imamo “človeško” zavest. Katera zavest je tista, ki
se je zavedam, ko razmišljam in ti sedaj pišem ta mail? Kako pa se, če sploh,
“vklopi” dušna zavest? Ko duša ob smrti zapusti telo, se vsega zaveda, telo pa
umre. Umre torej tudi človeška zavest? Ali je tako, da je v bistvu dušna zavest,
ki je inkarnirana v telo, pripeta na bazični jaz, torej v bistvu duša
“oozavešča” človeka, vendar potem pozneje to zavest prekrije lažni jaz? Je to
tako?10. 10. 2014 ob 21:02 #26617glasParticipanttadej pretner wrote:
Na osebni mail sem dobil zanimivo vprašanje. Preden bom nanj poskusil odgovoriti, ga izpostavljam mnenjem …
Živjo Tadej,imam še eno vprašanje, ki me nekoliko bega.
Govorimo o duši, govorimo o egu, ki ga sestavljata bazični jaz in lažni jaz.
Duša je zavest, pa tudi mi imamo “človeško” zavest. Katera zavest je tista, ki
se je zavedam, ko razmišljam in ti sedaj pišem ta mail? Kako pa se, če sploh,
“vklopi” dušna zavest? Ko duša ob smrti zapusti telo, se vsega zaveda, telo pa
umre. Umre torej tudi človeška zavest? Ali je tako, da je v bistvu dušna zavest,
ki je inkarnirana v telo, pripeta na bazični jaz, torej v bistvu duša
“oozavešča” človeka, vendar potem pozneje to zavest prekrije lažni jaz? Je to
tako?Jaz osebno duše in zavesti ne bi mogel imenovati z eno in isto besedo (vsaj v vseh pogledih ne..), ampak če se želim iti to zgodbo v tej zastavljeni obliki, je najbolje da jo..
Duša bolj kot ne le oddaja lastno vibro (vibracijo) in telesa, ki se manifestirajo okrog nje (za časa rojstva in še tokom odraščanja) se na podlagi te vibracije in vplivov okoice izgradijo..
Zdaj če vse kar ni duša naslavljaš s pojmom ”bazični jaz” ok..
Jaz osebno bolj opazujem dogajanja in premike na posameznih telesih (mentalno/psihično, čustveno, …) Ker je lažje delati na sebi če bolj direktno (selekcijsko) opazuješ svoje notranje premike..To kar imenuješ dušna zavest, lahko v prispodobi dojameš tako.. ko se vsedeš v kinu na sedež in pogledaš dober film in tisti dve uri mnogo doživiš, mnogo čustev idej in vlog daš skozi sebe, tudi režiserja lahko začutiš v celotni zgodbi.. ampak seveda se hkrati ves film vseeno zavedaš, da ti le sediš v enem stolu in si le opazovalec te zgodbe, drame in zapletov.. Ko vstopiš v ”dušno zavest” za časa tuzemnega življenja se istočasno ko si upravljalec vseh te teles ki jih imaš v lasti, ne moreš več izstopiti izven točke dojemanja (pozicije), da si le izkuševalec vseh teh teles in interakcij tvojih teles z drugimi (telesi/bitji)..
Če za tokom življenja uspeš vstopiti v to t.i. ”dušno zavest” potem ti je takrat ko umreš skoraj podobno temu kar živiš že sedaj.. Le nekako nadaljuješ zgodbo v drugih okoliščinah..
Če pa živiš globoko posrkan v zgodbo in si le en lik s katerim se enotiš, pa po smrti doživiš ta premik v to ”dušno zavest”, ki sem jo opisoval prej in si ogledaš ta svoj film življenja, ki si ga pravkar odživel še iz te bolj prave perspektive.. Iz dušne perspektive.. Da končno enkrat ugledaš point vsega, se spraviš z preteklosti in greš poln novih izkušenj planirati kaj boš počel še kaj v naprej..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
11. 10. 2014 ob 0:14 #26622tadej pretnerModeratorNavado imamo stvari razlagati po
segmentih, a dejstvo je, da so pogostokrat popolnoma prepletene. Tako
je tudi s poskusi definiranja različnih jazov, zavesti, zavestnosti,
analitičnega uma, lažnega jaza ipd. Štos je tudi v tem, da se ne
razlikujejo le gole definicije, kaj je to zavestno delovanje, ampak
celo definicije analitičnega uma. Kratek in jedrnat odgovor je zato,
vsaj po mojem razumevanju vsega skupaj, ki ni nujno pravilno, težko
mogoč, zato bom malo obširnejši, vsekakor pa »moram« zraven
vključiti še pojem svetlobnega telesa.Kaže, da ob rojstvu duša ni v
popolnosti inkarnirana v fizično telo, kar na nek način potrjuje
tudi izjemno šibka avra, ki jo pokaže Kirlianova fotka pri
dojenčkih. Svetlobno telo se namreč v sistem duša-fizično telo
inkarnira postopoma – več let je potrebnih, da »novo bitje«
sploh sprejme vase svetlobno telo, skupaj z vsemi blokadami, do mere,
ki ustreza doseženem razvoju v prejšnjih inkarnacijah. Ta je
kompatibilen genetskim predispozicijam, »dobljenih« od staršev in
vplivov v fazi nosečnosti. Problem pa je v tem, da se začnejo v
sistemu tvoriti nove blokade že precej prej.Duša je energija, razporejena po
fizičnem in ostalih telesih. Do neke mere jo seveda lahko enačimo z
zavedanjem. V prvi fazi razvoja je orientirana na ta telesa, zato v
prvih treh letih otrok tudi najhitreje raste. Hkrati pa so možgani
ves čas predvsem na theta-alfa ravni, kar omogoča prost vstop
različnim programom iz okolja. Vedno, ko v sistem vstopi nov
program, ki temelji na pravilu ali zastali čustveni energiji, se del
duše pomakne iz fizičnega telesa in zamrzne v astralnem. Zato je
skozi leta zavedanje telesa vedno šibkejše. Hkrati se z bliskovito
hitrostjo razvija reaktivni um, ki nekoliko kasneje vpliva na tisto,
čemur ponavadi pravimo analitični um (če se ne motim, je v
dianetiki definicija analitičnega uma drugačna – da je to um,
očiščen reaktivnega uma). Ampak v praksi je pač tako, da je
analitični um, ali kot si ga ti imenoval »zavest, ki razmišlja in
piše tale mail« totalno pod vplivom reaktivnega uma, ali če hočeš
– lažnega jaza. Občutek namreč imaš, da lahko na povsem
racionalni ravni rečeš, da je nekdo navadna pizda, nekdo drug pa ql
– ampak takšne ocene v resnici prihajajo iz programov reaktivnega
uma.Z bazičnim jazom in hkrati z dušo
začneš spet dobivati stik, ko prideš v zadostni meri v fazo
reševanja identifikacij in drugih oblik zamrznjene energije, na
kateri bazira reaktivni in torej hkrati tudi analitični um. Postajaš
spontan, duša se začenja spet naseljevati v fizično telo,
spreminjati pa se začneta tako reaktivni, kot analitični um. Človek
postane vedno bolj spontan, kadar analitično razmišlja, bolj
racionalen in realen, reaktivni um/lažni jaz pa usiha.Ob smrti nekateri deli na astralu ujete
energije razpadejo in osvobodijo dušne segmente, ujete v njej,
nekateri deli lahko na astralu tudi ostanejo, ujeta energija, ki je
zaznamovala najpomembnejše identifikacije pa se skristalizira in se
z dušo vrne v neko drugo dimenzijo – ta kristalizacija potem
vpliva na »izbor« fizičnega telesa in življenjskega okolja v
naslednji inkarnaciji.11. 10. 2014 ob 10:51 #26623AVATARČlanTadej, ta tvoja zadnja objava, je kot hudičev blagoslov.
Če na kratko povzamem to tvojo objavo; Življenje je beda- garanje -bolečina. Človek si zaželi, da nikoli ne bi obstajal, da ne omenjam ponovnega rojstva in koliko sranja čaka človeka…Zakaj že, ker je nekomu dolgčas…?!Če bi ta planet uničil, zamisli kakšna spokojnost bi nastala v vesolju11. 10. 2014 ob 11:07 #26624tadej pretnerModeratorAVATAR wrote: Tadej, ta tvoja zadnja objava, je kot hudičev blagoslov.
Če na kratko povzamem to tvojo objavo; Življenje je beda- garanje -bolečina. Človek si zaželi, da nikoli ne bi obstajal, da ne omenjam ponovnega rojstva in koliko sranja čaka človeka…Zakaj že, ker je nekomu dolgčas…?!Če bi ta planet uničil, zamisli kakšna spokojnost bi nastala v vesoljuNimam občutka, da je končno sporočilo ravno to, kar omenjaš. Precej lažje je vse skupaj, če razumeš, kaj se dogaja na energijski ravni.
Z več polji si identificiran, več pravil se držiš in več je situacij, v katerih bi nekaj rad naredil/izrazil, pa zaradi različnih vzrokov ne, bolj se zavestnost, ki je v sistemu še ostala pomika iz cone trebuha, ki je cona akcije in spontanosti, v cono glave. Hkrati začnemo tudi dihati bolj z zgornjim delom pljuč. Sila veliko narediš že s tem, da zavestnost hote zadržuješ v trebuhu in s trebuhom tudi dihaš. Ne le, da si tako priklopljen na vir energije, ki lahko sama po sebi sprocesira manjše probleme in ti je v oporo pri napadu na večje, ampak hkrati, ko tu zadržuješ zavestnost, treniraš tudi pozornost/prisotnost.
12. 10. 2014 ob 17:30 #26629strelkaParticipantenkrat sem sama zase mal iskala ..kaj je dejansko zavest in prišla do tega članka …
13. 10. 2014 ob 11:11 #26648ozelotParticipantJesst vem samo da se zavest (ali duša) integrira v zarodek mislim da 46. al 49. dan po spočetju ko se razvije pinealna žleza. Tam je sedež zavesti zato poskušajo razne elite preko prehrane in dodatkov doseči kalcinacijo pinealne žleze in posledično zaspanega človeka ki ne more razviti zavesti. Flor je en tak dodatek.
Vedno znova vse po starem
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.