HATMARA MERKAVA
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › HATMARA MERKAVA
- This topic has 10 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 10 years, 11 months nazaj by tadej pretner.
-
AvtorPrispevki
-
30. 8. 2013 ob 13:20 #21149delboj76Član
Živjo vsem skupaj,
ne vem kam nej tole naslovim pa sm kr odpru novo temo, ker nism nikjer zasledil govora o tem.Namreč sm nov na temle forumu, mal berem stvari, posebej me zanima karmična diagnostika. Sm prebral par knjig od Marjana Ogorevca in neki od Lazareva, zdej trenutno prebiram pa o Hatmari.A je to naprednejša tehnika glede na Integralno biorgonomijo?Sicer sm bral pa mi ni jasno.Lepo prosim za kakšen odgovor :)30. 8. 2013 ob 14:58 #21150glasParticipantdelboj76 wrote: Živjo vsem skupaj,
ne vem kam nej tole naslovim pa sm kr odpru novo temo, ker nism nikjer zasledil govora o tem.Namreč sm nov na temle forumu, mal berem stvari, posebej me zanima karmična diagnostika. Sm prebral par knjig od Marjana Ogorevca in neki od Lazareva, zdej trenutno prebiram pa o Hatmari.A je to naprednejša tehnika glede na Integralno biorgonomijo?Sicer sm bral pa mi ni jasno.<FONT style=”: #edf1f1″>Lepo prosim za kakšen odgovor :)Hatmara Merkava je metoda Naomi Feinberg, katere učenec je na eni točki bil tudi Marjan Ogorevc..
Birgonomski procesi in tudi osnova biorgonomije izhaja iz hebrejskega izročila in to uči Naomi Feinberg..
Marjan je vse te postopke z leti in prakso mogoče malo spremenil in to kasneje imenoval Integralna Biorgonomija, kar jaz razumem kot napredna verzija..
Ampak če vprašaš Naomi se verjetno ne bi strinjala..
Verjetno vsak izvaja slej ko prej to, kar je najbolj pisano na njegovo kožo..
Osnova je drugače enaka (saj je to ena tehnika – izvedena na način kot ga pač kdo izvaja), razlike so v niansah, drugače pa sam sprobaj malo, pa še sam poišči razlike..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
31. 8. 2013 ob 17:27 #21152tadej pretnerModeratordelboj76 wrote: Živjo vsem skupaj,
ne vem kam nej tole naslovim pa sm kr odpru novo temo, ker nism nikjer zasledil govora o tem.Namreč sm nov na temle forumu, mal berem stvari, posebej me zanima karmična diagnostika. Sm prebral par knjig od Marjana Ogorevca in neki od Lazareva, zdej trenutno prebiram pa o Hatmari.A je to naprednejša tehnika glede na Integralno biorgonomijo?Sicer sm bral pa mi ni jasno.<FONT style=”: #edf1f1″>Lepo prosim za kakšen odgovor :)Učenje v originalni obliki najdeš na nekaterih tujih linkih. Tako Feinbergova kot Ogorevc sta se namreč s svojo merkaVo (komplementarni partnerji) zelo oddaljila od origimalne merkaBe. Bit duhovnega učenja je namreč najti popolnost v sebi oziroma ustvariti stik s “popolnim” svetlobnim telesom, pri merkaVi (Feinberg/Ogorevc) pa gre za iskanje komplementarnega partnerja izven sebe.
Za kaj pravzaprav pri merkaBi gre:
V starem Egiptu je izraz Ba označeval fizično telo, Ka pa svetlobno telo, Beseda Mer je pomenila svetlobo, prevajali pa so jo tudi z “iti navznoter”.
Na forumu imamo eno temo, v kateri glas piše o inkarnaciji duše. Se mi zdi da pravi, da traja inkarnacija celo življenje. To je povsem skladno z učenjem merkabe. Merkaba torej pomeni proces vstopa svetlobnega telesa v fizično telo, ki traja vse življenje oziroma več življenj. Z različnimi tehnikami se da ta proces pospešiti in to je tudi funkcija merkaba meditacije.
tadej pretner2013-09-28 08:02:34
31. 8. 2013 ob 23:49 #21161glasParticipanttadej pretner wrote:
Učenje v originalni obliki najdeš na nekaterih tujih linkih.
A lahko navedeš par virov, informacij, … …
Me zelo zanima!
tadej pretner wrote: Tako Feinbergova kot Ogorevc sta se namreč s svojo merkaVo (komplementarni partnerji) zelo oddaljila od origimalne merkaBe. Bit duhovnega učenja je namreč najti popolnost v sebi oziroma ustvariti stik s “popolnim” svetlobnim telesom, pri merkaVi (Feinberg/Ogorevc) pa gre za iskanje komplementarnega partnerja izven sebe.
Jaz sem v osnovi zelo težko delal to merkavo tako potrpežljivo kot bi se v osnovi naj delala..
Eno obdobje sem sicer jo, kljub pustosti ob izvajanju..
Na eni točki sem spremenil izvajanje in jo začel izvajati tako, da sem si priklical koplementarno energijo, se z njo zavrtel, vrtenje je v spirali zlilo moji jin/jang energiji in to je kot v eksploziji formiralo merkavo, iz katere je švignil snop energije v center Vesolja (zgoraj) in središče Zemlje(spodaj)..
To sem naredil kot hitri stik mene in se postavil v center vesolja, kot božansko bitje tukaj in zdaj v tem telesu..
Drugače pa sedaj tu in tam le ozaveščam formo merkave kot del mojega energetskega telesa.. To bi naj bila sveta forma, ki je človeškemu energetskemu telesu zelo domača..
Tu in tam jo opazujem, želim, da mi je domače v njej in tako na sploh se malo družim z njo (ali v njej..)
Glede komplementarne energije poznam dve različni teoriji..
– Ob kreaciji vesolja dvojnosti se je duša v prvotni delitvi razdelila na pol
1. in nato sta obe polovici šli za sebe na pot inkarnacij in zbiranja življenskih izkušenj ter evolucije.. Namen komplementarnih partnerjev pa nikakor ni namen, da živita kot partnerja, gre za to, da mora vsako bitje se čez evolucijsko pot izpopolniti in postati Eno.. Toraj vsaka polovička postane nova Celota za sebe.. Če se komplementarca slučajno srečata je to potem čas intenzivnega učenja in izmenjave izkušenj, ko se izmenjava konča, stik ni več potreben.
2. in nato je en pol duše šel na pot utelešenja in zbiranja informacij, evolucije.. Drugi komplementarni pol iste duše pa bi naj ostal v najvišji duhovni ravni kot utež ali sidro in od tam pomaga, podpira in usmerja na pot ki je najboljša.. En del potuje drugi je pa kot Višji Jaz in usmerja po svojih najboljših zmožnostih..
1. 9. 2013 ob 9:04 #21162Robert ZupančičParticipantglas wrote: …in nato je en pol duše šel na pot utelešenja in zbiranja informacij, evolucije.. Drugi komplementarni pol iste duše pa bi naj ostal v najvišji duhovni ravni kot utež ali sidro in od tam pomaga, podpira in usmerja na pot ki je najboljša.. En del potuje drugi je pa kot Višji Jaz in usmerja po svojih najboljših zmožnostih..
Tole je pa zelo podobno tistemu, kar je glede kozmologije duhovnega sveta pri svojih raziskavah odkril dr. Michael Newton, namreč, da duša vedno del svoje duhovne energije pusti v duhovnem svetu in s seboj v fizično telo prinese samo del te energije.
ROBERT ZUPANČIČ
1. 9. 2013 ob 9:33 #21163tadej pretnerModeratorglas wrote: A lahko navedeš par virov, informacij, … …
Me zelo zanima!
Ti le v google vpiši MerKaBa, pa boš našel kup tega. Avtorji izhajajo iz istih osnov (da torej gre za transfer svetlobnega telesa v fizično, kar je v bistvu proces inkarnacije), potem pa gredo vsak v svoj koncept. Našel boš Durnvalovo različico, koncept, ki vključuje vnebovzete mojstre … Meni pravzaprav nobena teorija ni povsem všeč, sem si pa ustvaril sliko iz branja nekaj avtorjev; zato ti tudi nerad poda nek link kot primer, da je “to to”.
glas wrote:
Jaz sem v osnovi zelo težko delal to merkavo tako potrpežljivo kot bi se v osnovi naj delala..
Stari, delal si zgolj z meditacijo. Ampak transfer svetlobnega telesa v fizično je pravzaprav v celoti omogočen šele takrat, ko v sebi počistiš/sprocesiraš vso ujeto energijo. Vsako telo bolečine pravzaprav “drži” tudi del svetlobnega telesa, in ta del se ne more integrirati z bitjo, dokler telesa bolečine ne sprostiš. V bistvu so vse tele štorije strašansko bovezane, redkokdo pa “ima” kolikor toliko celostno sliko dogajanja.
glas wrote:
Na eni točki sem spremenil izvajanje in jo začel izvajati tako, da sem si priklical koplementarno energijo, se z njo zavrtel, vrtenje je v spirali zlilo moji jin/jang energiji in to je kot v eksploziji formiralo merkavo, iz katere je švignil snop energije v center Vesolja (zgoraj) in središče Zemlje(spodaj)..
To sem naredil kot hitri stik mene in se postavil v center vesolja, kot božansko bitje tukaj in zdaj v tem telesu..
Učinek je odvisen od razumevanja pojma komplementarna energija. -Videti je, da je pravo razumevanje to, da je tvoja komplementarna energija vsa energija, ujeta v različnih dimenzijah, ki tvojemu svetlobnemu telesu preprečuje celostno inkarnacijo. Zame je smiselno le to.
Kar se tiče drugega dela citata – odlično. Itak je v merkaba meditacijo vkliučen vorteks Po mojem razumevanju je osebni vorteks tisti, ki “transportira/transferira” svetlobno telo v fizično. Proces pa je povezan s stikom s svetlobnimi dimenzijami, kot tudi s sposobnostjo ozemljevanja. In če v meditaciji do česa takšnega, kot opisuješ, pride spontano, je to idealno.
glas wrote:
Glede komplementarne energije poznam dve različni teoriji..
– Ob kreaciji vesolja dvojnosti se je duša v prvotni delitvi razdelila na pol
..
O kakšni prvotni delitvi govoriš? Sicer pa o samih začetkih itak nimamopojma. Če je bil veliki pok, kar je veliko vprašanje, pa po njem absolutno govorimo zgolj o sinteziranju, ne o kakršnikoli delitvi.
Mimogrede – si za komplementarne partnerje slišal še pri kakem drugem avtorju, kot pri Feinbergovi in Ogorevcu? Jaz sem nekaj časa načrtno iskal po klasičnih filozofijah in religijah, kje bi bila kakršnakoli osnova za to, pa nisem našel ničesar.
glas wrote:
1. in nato sta obe polovici šli za sebe na pot inkarnacij in zbiranja življenskih izkušenj ter evolucije.. Namen komplementarnih partnerjev pa nikakor ni namen, da živita kot partnerja, gre za to, da mora vsako bitje se čez evolucijsko pot izpopolniti in postati Eno.. Toraj vsaka polovička postane nova Celota za sebe.. Če se komplementarca slučajno srečata je to potem čas intenzivnega učenja in izmenjave izkušenj, ko se izmenjava konča, stik ni več potreben.
Tegale niti nebi komentiral …
glas wrote:
2. in nato je en pol duše šel na pot utelešenja in zbiranja informacij, evolucije.. Drugi komplementarni pol iste duše pa bi naj ostal v najvišji duhovni ravni kot utež ali sidro in od tam pomaga, podpira in usmerja na pot ki je najboljša.. En del potuje drugi je pa kot Višji Jaz in usmerja po svojih najboljših zmožnostih..
EVo, tole pa je zelo blizu konceptu inkarnacije svetlobnega telesa v fizično, le da pri tem ne gre za kakšni komplementarni polovici iste duše, ampak za to, da je svetlobno telo popolnost, ki jo lahko dosežeš, tisto, kar je trenutno inkarnirano pa pač tvoja trenutna realnost
1. 9. 2013 ob 23:23 #21173glasParticipanttadej pretner wrote: Meni pravzaprav nobena teorija ni povsem všeč, sem si pa ustvaril sliko iz branja nekaj avtorjev..
Če pa želiš pa podaj kaj je tvoja verzija, oziroma tvoje videnje glede fukcija merkave..
tadej pretner wrote:
Itak je v merkaba meditacijo vkliučen vorteks Po mojem razumevanju je osebni vorteks tisti, ki “transportira/transferira” svetlobno telo v fizično. Proces pa je povezan s stikom s svetlobnimi dimenzijami, kot tudi s sposobnostjo ozemljevanja. In če v meditaciji do česa takšnega, kot opisuješ, pride spontano, je to idealno.
Tukaj je dejansko predstavitev, da je vrteča se merkava edina aktivna (delujoča).. zanimivo..
http://www.youtube.com/watch?v=21tZI3Hc12E
tadej pretner wrote:
O kakšni prvotni delitvi govoriš?
Proces stvarjenja.. Enost.., nato ideja stvarstva.., nato je delitev v dualnost (to je en korak pred materijo.., delitev na dušni ravni in ravni idej in konceptov.., ) za to delitvijo pa se začne proces materializacije in ustvarjanje fizičnega stvarstva.. po prej ustvarjeni shemi dualnosti..
tadej pretner wrote: Mimogrede – si za komplementarne partnerje slišal še pri kakem drugem avtorju, kot pri Feinbergovi in Ogorevcu? Jaz sem nekaj časa načrtno iskal po klasičnih filozofijah in religijah, kje bi bila kakršnakoli osnova za to, pa nisem našel ničesar.
Vbistvu sem ja, samo ne po klasičnih filozofijah ali kakih religijah.. Gre bolj za sodobno sporočilo za človeštvo.. Eno zelo močno knjigo sem prebral na to temo.. Ne vprašaj katero!
že davno od tega..
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.