DOM, fasada, talne obloge, oprema
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › DOM, fasada, talne obloge, oprema
- This topic has 48 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 9 years, 4 months nazaj by tadej pretner.
-
AvtorPrispevki
-
16. 5. 2013 ob 9:56 #19666CeresParticipant
Vsak tele ima svoj vesele…..no moj vesele je zgrazanje nad okusom folka, ko gre za bajte in okolico. Najhuj je kombinacija velik kesa, malo okusa. Mislim, obstaja kaksna policija okolja ali kaj, kar bi folku prepovedalo okolico posiljevati s svojimi barvnimi kombinacijami fasade? Kaj se ti mora dogajati v glavi, da bajto pobarvas na rdece rumeno? Kaj hoce folk sporocit z plasticnimi grskimi stebri na balkonu? Mejo iz cipres? Plasticnimi puspani? Nekimi umetnimi masami, ki imitirajo kamen? Keramiko, ki imitira les in laminati, ki imitirajo keramiko? Narisanimi okvirji okoli oken? Kaj je narobe z avtenticnostjo materiala? A ni siv pohorc veliko lepsi in cenejsi od pisanih tlakovcev?
Sicer pa to pise nekdo, ki ima plisaste medvedke okoli bajte na kolih in ki prizanesljivo gleda na vrtne palcke. Ti mi pa niso kicasti. No, odvisno od konteksta bajte.
16. 5. 2013 ob 16:54 #19668strelkaParticipantKako že pravjo vsak bik pa svoj štrik
Ne ni cenejši ..naraven kamen je ful drag …no saj bil je …
pri cipresah , pušpanih ..šparajo z vodo
grški stebri …imajo radi zgodovino ..( plastika sporoča , da so ekološko osveščeni ..pač ne podirajo dreves in ne tolčejo kamen ..)
itd itd …
17. 5. 2013 ob 14:16 #19684CeresParticipantPlasticen puspan, da sparas z vodo? Jaz svojega se nikoli nisem zalila….niti gnojila…..edin mau ga sfriziram enkrat na leto. Ne vem no, nimam ravno razumevanja….saj pizdit ni kaznivo. Je celo dobrodejno za zivce.
Mi pa jodlarska kicerija dopade….ampak v jodlarski pokrajini seveda. Pa ziher sem, da imajo v Avstriji kaksno policijo za fasade, ker ziher bi se tudi tam kdo najdu s fluoroscetno zeleno fasado. Takole na oko pri nas prednjacijo stajerci……z barvno domisljijo, poznavanjem zgodovine (grskimi stebri iz plastike), hortikulturo (plasticne eksoticne rastline), in seveda ekolosko zavestjo (plastike ni treba zalivati, varcevanje z naravnimi materiali….).
17. 5. 2013 ob 16:06 #19692strelkaParticipantNo ti si nekaj posebnega ..naš je pa rjave listke dobil če ga nisi zalival raste v tegelcu.
Glede oblek hiš …kaj pa vem a ni Prekmurje znano po takih hišah bolj barvitih ..tako živo zelena , roza itd …
ne vem sicer zakaj ..ampak mislim da je tam to del kulture…
Glede barvitosti ….žive barve poživljajo duha …
samo sem se pa včasih vprašala …kako se ljudje počutijo v krvavo rdeči hiši ali pa v živo oranžni…pa npr. v živo ciklamni…
se navadiš na take žive barve ..jaz se vozim mimo živo oranžne , ki jo sedaj sploh več ne opazim …pa ena živo rdeča je tudi ..( tako angleški stil)..pa še ena no tista mi pa vedno v uč pade ..ker tisto je čist mimo ..je pa živo ciklamna …
strelka2013-05-17 16:07:27
17. 5. 2013 ob 16:32 #19694CeresParticipantJa moj puspan je v zemlji, to je pa res. Pa pri nas je zemlja precej glinena….kar je plus in minus. Za poletno suso je plus. Se vedno cudim, kako se voda obdrzi tudi v tistem delu vodnjaka, ki pronica v tla…..tudi po mesecu suse.
Prekmurje pa res bolj malo poznam….ampak imas verjetno prav okoli barv. Pa verjetno je v zivo rdeci/oranzni/zeleni bajti lazje zivet, kot poleg nje.
Blizu mene so eni hiso pobarvali v kombinacijo zivo rdece in zivo rumene..in dejansko kvarijo izgled cele ulice. Nek wannabe cirkus al kaj. Sploh pa…v gradbenem dovoljenju ti pise kaksna barva je lahko fasada in dvomim, da so urbanisti dovolili kaj takega. Samo pri nas je miselnost, da ce je bajta tvoja, pa lahko posiljujes celo okolico s svojimi psihicnimi motnjami. Me prav zanima, kdaj bo kaksen inspektor izdal odlocbo, da je treba cirkus prebarvati v kaj znosnega.
Evo, kombinacija dezja in pms delata svoje.
17. 5. 2013 ob 17:40 #19699strelkaParticipantPotem ima ogromno ljudi istočasno pms in dež ..ker veliko ljudi motijo te barve hiš …
jp sem poslušala enkrat eno oddajo ..po radiu kjer se je sosed bunil , ker je imel sosed tako barve hiše ..in je trdil da je zaradi barve nemiren oz. živčen ..
In so ravno to govorili ..da okolica Ljubljane in Ljubljane ..piše v gradbenem dovoljenju kakšno fasado ima lahko hiša …
saj pravim jaz se potem tako navdim na take hiške ..da jih sploh potem več ne porajtam …
strelka2013-05-17 17:41:30
18. 5. 2013 ob 10:22 #19704glasParticipantCeres wrote: Vsak tele ima svoj vesele…..no moj vesele je zgrazanje nad okusom folka, ko gre za bajte in okolico. Najhuj je kombinacija velik kesa, malo okusa. Mislim, obstaja kaksna policija okolja ali kaj, kar bi folku prepovedalo okolico posiljevati s svojimi barvnimi kombinacijami fasade? Kaj se ti mora dogajati v glavi, da bajto pobarvas na rdece rumeno? Kaj hoce folk sporocit z plasticnimi grskimi stebri na balkonu? Mejo iz cipres? …
Ceres jaz pa bi dal take kot si ti na razpelo!
V tem postu mi utelešaš statično nepremično načelo, ki ne pusti napredka, razvoja in se oklepa da je vse skoz isto po starem.. Bele fasade s črnim lesom, bljak.. Svet je narejen iz mavrice in treba jo je pustiti da pride do izraza..
Tebe skupaj s to policijo pa bi zaprl na 7 podstopnjo dantejevega pekla, da se grizete med sabo, da se zgražate nad sabo med sebi enakimi in tako bi vsi drugi, ki se ukvarjajo izključno sami s sabo in kreirajo svojo mavrico življenja iz sebe za sebe, niso več ovirani z vami..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.