Spirale za kristale

Forum Duhovnost Forumi Kristali Spirale za kristale

Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
  • Avtor
    Prispevki
    vesnya
    Član

Spoštovani g. Tadej,

zanima me Vaše mnenje glede uporabe kristalov v kovinskih spiralah – kot obesek (slika kot na primer: http://www.hanoligallery.com/product.php?id_product=147). Ali kovinska spirala zaustavlja ali še širi vibracije kristalov ali ne vpliva nanje?

Najlepša hvala za odgovor.

Vesna
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

vesnya wrote: Spoštovani g. Tadej,

zanima me Vaše mnenje glede uporabe kristalov v kovinskih spiralah – kot obesek (slika kot na primer: http://www.hanoligallery.com/product.php?id_product=147). Ali kovinska spirala zaustavlja ali še širi vibracije kristalov ali ne vpliva nanje?

Najlepša hvala za odgovor.

Vesna
    Pred leti sem nekje bral o eksperimentih, ki jih je s kovinskimi spiralami delal Rus Lakhovski. On je to delal tako, da je iz izolatorskega podstavka (uporabil je ebonit) izhajala spiralasto navita žica, oba konca žice pa sta bila v ebonitu. V notranjosti takšne spirale se ustvari elektromagnetno polje. S tem poljem je Lakhovski precej eksperimentiral in imel odlične rezultate. Samo s spiralo je znal ustvariti EM polje, ki je recimo zdravilo zlomljene kosti, z neko drugo spiralo polje, v katerih so bolje uspevale rastline. Ampak polje je lahko bilo tudi takšno, da je rastlina recimo blazno rasla, plodov pa ni imela.
    Na to, kakšen bo učinek polja, ustvarjenega v spirali je vplivalo naslednje:
    – debelina žice
    – število ovojev
    – premer spirale
    – material, iz katerega je spirala
    Na linku torej vidiš spiralo, ki aktivira kristal. Problem je v tem, ker nimaš pojma, kako ga aktivira, s kakšnim poljem. Predvidevam, da delajo tovrstne spirale avtorji takšnih obeskov “na pamet”, saj zahteva dejanska opredelitev posameznih učinkov posamezne kombinacije spirale in kamna, ogromno poskusov s takšnimi in drugačnimi spiralami. Močno dvomim, da so se takšneli internetni prodajalci tega lotili dovolj resno, zato pač vnaprej ne moreš vedeti, kako bo tak obesek deloval. Načeloma ti lahko nedvomno tudi škoduje.
    Lepo je če deliš
    vesnya
    Član

Spoštovani g. Tadej,

najlepša Vam hvala za tako konkreten in strokoven odgovor.
    Meni je recimo “fizična” raven kristaloterapije popolna neznanka. Jaz sem povezana z duhovnim svetom (če je to pravi izraz) in kristali so zame posrednik, zagotovo pa zelo živ pomočnik – vidim prozorne obraze ali obrise telesa, ko z njimi komuniciram. Prav zaradi “pogovorov” z njimi in mojim vodniki, se mi zdi nemogoče, da bi kristal, s katerim se “zmeniš” kaj bo delal tega ne delal ali to slabo delal, zaradi tega, ker bi bil vstavljen v tako spiralo. Enega imam v taki spirali doma in ko sem ga vprašala, če je spirala ovira, mi je odgovoril, da ko dobi nalogo gre do cilja. Moji vodniki pa so mi odgovorili, da kar je “fizičnega” dela pri kristaloterapiji ne predstavlja niti 1% od tega, kar se zares dogaja in naj ne iščem odgovorov v fizičnem svetu, za kar dobro vem, da se dogaja na popolnoma drugi ravni.
    Vi ste najbolj priznan strokovnjak na področju kristaloterapije v Sloveniji in me res zanima Vaše mnenje.
    Lahko pa razumem, da je taka spirala sama po sebi lahko škodljiva?
    Se opravičujem, če karkoli zveni “čudno”. Res najlepša hvala.
    Vesna
    Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

vesnya wrote:

Spoštovani g. Tadej,

najlepša Vam hvala za tako konkreten in strokoven odgovor.
    Meni je recimo “fizična” raven kristaloterapije popolna neznanka. Jaz sem povezana z duhovnim svetom (če je to pravi izraz) in kristali so zame posrednik, zagotovo pa zelo živ pomočnik – vidim prozorne obraze ali obrise telesa, ko z njimi komuniciram. Prav zaradi “pogovorov” z njimi in mojim vodniki, se mi zdi nemogoče, da bi kristal, s katerim se “zmeniš” kaj bo delal tega ne delal ali to slabo delal, zaradi tega, ker bi bil vstavljen v tako spiralo.
    Kdor pozna in sprejema teorijo o svetu različic, se lahko upravičeno vpraša, kaj je sploh realno in kaj ne. Misliš, da so vodniki, ki jih omenjaš objektivni, da jih ima vsak? Sam menim, da je objektivni vodnik le tvoj izvorni vorteks (individualni duh), vodniki, ki jih omenjaš, pa so arhetipska bitja in pogoj za to, da lahko z njimi komuniciraš je, da deluješ v arhetipu, v katerem obsajajo. Velika verjetnost je, da njihove informacije/namigi niso usklajene z informacijami, ki bi jih dobila iz izvornega vorteksa, če bi bila v boljšem stiku z njim.
    Kar pa se spiral tiče, pa EM polje, ki ga ustvarijo, ni vse. Različne kristale namreč aktivirajo različne frekvenca. Kameno strelo recimo najboljše aktivira schumannova resonanca (torej neko EM polje, frekvence cca 7,8 Hz). To stvar še bolj zaplete. Za aktivacijo torej rabiš “pravo” frekvenco, kaj pa bo potem naredilo EM polje, je odvisno od v prejšnjem postu omenjenega (število ovojev …). Če lahko ustvariš kombinacijo, ki recimo lahko ozdravi rastlino, v katero so vbrizgali klice neke boezni, po drugi strani pa lahko neka druga kombinacija vpliva na rastlino tako, da raste k zverina, plodovi pa so nikakvi (oboje poskus Lakhovskega), je jasno, da lahko različne kombinacije kamnov in ovojev na človeka delujejo nekatere ugodno, druge neugodno, tretje nevtralno.
    Je pa dejstvo, da je za spremembo v izrazih določenih genov, kar rezultira s spremembo zdravja, obnašanja … EM energija nujna (mislim, da najdeš informacije o tem na http://www.EpigeneticMedicine.org
    preverjati pa se mi ne ljubi).

vesnya wrote:

Enega imam v taki spirali doma in ko sem ga vprašala, če je spirala ovira, mi je odgovoril, da ko dobi nalogo gre do cilja. Moji vodniki pa so mi odgovorili, da kar je “fizičnega” dela pri kristaloterapiji ne predstavlja niti 1% od tega, kar se zares dogaja in naj ne iščem odgovorov v fizičnem svetu, za kar dobro vem, da se dogaja na popolnoma drugi ravni.
    Zadnja sprememba se zgodi na fizični ravni. Če govorimo o spremembi, ki se nanaša na človeka, je ne bo brez EM energije. Tisto na finih ravneh pa je (lahko) informacija, ki to EM energijo usmerja.

vesnya wrote:

Vi ste najbolj priznan strokovnjak na področju kristaloterapije v Sloveniji in me res zanima Vaše mnenje.
    Lahko pa razumem, da je taka spirala sama po sebi lahko škodljiva?
    Se opravičujem, če karkoli zveni “čudno”. Res najlepša hvala.
    Vesna
    Po pravici povedano, se s kristali že lep čas ne ukvarjam več resno. VsaJ v primarnem fokusu mi niso. Dejstvo pa je, da je moč marsikaj, kar se naučim na kakem drugem področju, povezati z zakonitostimi kristalov.
    Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.