nevarnost branja knjig, literature
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › nevarnost branja knjig, literature
- This topic has 7 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 14 years, 8 months nazaj by tavijana.
-
AvtorPrispevki
-
26. 2. 2010 ob 12:00 #1430robiParticipant3. 3. 2010 ob 11:29 #1444AmedeaČlan
robi wrote: kako je branje knjig lahko skodljivo?
Moje osebno mnenje je, da nam branje knjig ne more povzročiti ničesar, kar že nimamo v sebi. Torej – če npr. mislimo, da nam je branje neke knjige povzročilo agresivne občutke, je to zato, ker nosimo to agresijo že v sebi in jo je določena knjiga samo spravila na plan.To ni slabo, saj imamo potem več možnosti, da predelamo stvari, ki se jih zavemo glede sebe.Zagotovo pa boš dobil še kakšno mnenje.Lp, M.3. 3. 2010 ob 11:57 #1445robiParticipant3. 3. 2010 ob 17:58 #1453tavijanaČlan9. 3. 2010 ob 23:17 #1616tadej pretnerModeratortavijana wrote:
Ponavadi dobim kako knjigo ali informacijo o knjigi ravno tisti trenutek, ko jo rabim. Res pa je, da po mojem mnenju berem preveč in bi že zdavnaj morala začeti s prakso. Ampak to je težje
Praksa niso le takšne in drugačne tehnike. Men se zdi, da ti gre precej dobro. Če se ti dogajajo “srečni slučaji” (dobiš neko knjigo, ko jo rabiš9, JE To znak, da si notranje relativno umirjena in pogostokrat spontano v praznini – kajti tu se nahaja raven kreacije. Bodi pozorna na to, na katerih področjih življenja se ti srečni slučaji dogajajo in na katerih ne. Skušaj na osnovi takšnega opazovanja izluščiti “pravilo”, v kakšnih primerih se dogajajo in kdaj ne – ko to poštekaš, jih je lažje “razširiti” na več življenjskih področij.
10. 3. 2010 ob 16:50 #1637strelkaParticipantrobi wrote: kako je branje knjig lahko skodljivo?
rad bi prebral vase knjige, pa prvic ne vem, kje je najbolje zaceti, drugic, pa ce nimas vodstvalahk nekam odjadras.se mi zdi, da je tvoj vodnik lahko tudi drevo, ker ti vedno znova pokaze kje ga kiksas. ali ne?Zdaj ne vem katere knjige misliš …
Jaz ti lahko odgovorim na splošno …o knjigah.
Vzemi knjigo v roke ..pač začni brat …če ti je všeč nadaljuj, če ti je vse trapasto jo odvrži …čist enostavnoVidim da imaš rad drevesa ..jaz tudi …
obožujem bukev ..pa lipo …
nikoli mi drevo ne pove kje ga kiksam…to mi je najbolj všeč..me pa njegova energija fino pomiri …fajn nabije z enrgijo ..če pa fajn sonce sije poleti …da pa še fino senčko
Tko da nimaš nikoli občutka …ok krivde …če se usedeš na smolnat štor maš pač smolnate hlače … vse zelo preprosto … nič kompliciranja…sem mal zašla …
Sicer tole ne paše v to temo ..ampak kdo se mi je drznil zamenjat ikono …zdaj imam en vprašanje-vprašaj v glavi
Jaz si jo nisem …menjala ikone (resno povem)pa ok …v bistvu mi tud prejšna ikona ni pomenila prav veliko ..tko da komot menjam identiteto..pa nej bo zdaj vprašaj…
strelka2010-03-10 17:02:30
10. 3. 2010 ob 17:07 #1639robiParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.