Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prisotnost – tukaj in sedaj Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Ceres
Participant

Kojceve knjige so seveda odlicna klasika, vsem je pa skupno dejstvo, da je pristop intelektualen. Zadeva do dolocenega nivoja celo deluje. Ze malo tezje je s custvi (jaz sem se izmojstrila v kontroli custev, zdaj se pa ucim popuscati kontrolo :-), Tadej govori pa o sprejemanju custev in v bistvu ne vem kaj tocno misli). Menda so zelo ucinkovite Oshove tehnike dinamicne meditacije in preden sem jih poskusila, sem jih intelektualizirala (napaka, vem) in zato razumem zakaj delujejo – vkljucujejo telesno ugodje, custveno ugodje, dvig energije, kontroliran “odfuk” (pardon za izraz, ampak se trenutno ne spomnim drugega) in potem v neki tocki SKOK, kot temu pravi Osho. Ce se to dela v skupini, je zadeva lahko se lazja. To potrebo po skupini je omenil ze Jezus (kjer sta dva ali trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz med njimi), ampak to je po moje samo zaradi nivoja energije, vse ostalo moras narediti sam.

Ceprav ne vem, kaj naj si potem mislim o teh vzhodnjaskih sistemih razsvetljenih uciteljev, opisanih v knjigah Pot mojstrov, pa Zivljenje s himalajskimi modreci.

Lepo je če deliš