Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prisotnost – tukaj in sedaj Reply To: Prisotnost – tukaj in sedaj

Ceres
Participant

Robert, Wattles je davnega leta povedal pravzaprav vse, knjige in avtorji The secret itd, ga pravzaprav povzemajo. Tudi Wattles ni ponujal nekih tehnik, čeprav je meni še najbolj v spominu ostalo, ko pravi, da deluj vedno iz obstoječe realnosti in danes perfektno opravi svoje delo, karkoli to že je, ohranjaj pa namero in čustveno nabitost na želeno manifestacijo. To je npr. en tak njegov konkreten nasvet. The secret je tako ali tako na ameriški način predstavljena ta resnica. Malo naprej so šli Hicksi v Zakonu privlačnosti (in knjigam, ki so sledile), ki so vpeljali pojem t.i. vibracije. Stalno govorijo o vibriranju na pravo frekvenco. Kako to narediš? Ponujata nekaj tehnik, ampak ni, da bi človek padel dol. Po moje zato, ker neke univerzalne tehnike pravzaprav ni. Potem je tu Transurfing, ki je mene sicer precej stresel, ko sem ga brala, ko prebereš šesto knjigo ti pa da avtor konkretne nasvete (eden izmed njih je, da se prehranjujemo presno), ki so za 99,99 % ljudi praktično nedosegljivi. Že Tadej pravi, da avtor samo teoretizira.

Potem ugotoviš, da je sveti gral želeno dejstvo samo, tehniko mora pa vsak najt, začutit, odkrit, iznajt, se izmislit…. sam. Meni osebno zadeva funkcionira na določenih področjih lajfa zelo natančno, na določenih pa tudi slučajno ne. Aja, govora je bilo tudi o vnaprejšnjih omejitvah, kot je astrološki pristop itd, pa mislim, da je astrologija samo ena od tehnik, ki jo lahko seveda takole natačno narobe uporabiš – iščeš omejitve, ne pa kaj lahko. Astrologija je sicer lahko odličen kompas, samo vedeti moraš, da je samo kompas in nič več. Že nekaj časa ljudi ločim v grobem na dva dela: tisti, ki iščejo pot, zakaj nekaj lahko in tisti, ki iščejo razloge, zakaj se nekaj ne da.

Seveda komaj čakam, da poskusim tehniko eq, potem sem se pa spomnila, da je Tadej parkrat omenil, da brez praznine ni nič. Torej mi čisto nič ne pomaga, da požrem še 50 knjig (ob posteji me čaka ene 10 neprebranih, tudi nova od Gregga Bradena Spontana ozdravitev s pomočjo prepričanja, ki je takole na hitro spet eno in isto na Bradenov način), ampak moram najti to, čemur Tadej pravi praznina. Tu sem zdaj sicer ob nekaj trčila, kar še ne vem, kaj je točno in kako se bom tega lotila, samo to je že osebno.

Skratka, pri spoznavanju novih tehnik imaš mogoče lahko samo srečo, da naletiš na tisto, ki tebi osebno najbolj ustreza. Pa še to (vsaj po mojih izkušnjah) deluje na enem področju lajfa. In to na katerem lažje deluje, (opažam tudi pri drugih ljudeh) se pa presenetljivo ujema tudi z astrologijo. O tem piše tudi Zeland v Transurfingu. Je pa namen seveda preseči vse omejitve.

Lepo je če deliš