terapije

Prikaz 1 prispevka (od skupno 6)
  • Avtor
    Prispevki
    ponyta
    Član

Pozdravljeni,
    sem nova tukaj…. Rada bi nečemu prišla do dna,mogoče bo kdo vedel.
    Imam prijateljico,ki obiskuje šolo za bioterapevte in v zadnjem letu mi je nakajkrat naredila terapijo (ne vem kaj,jaz sem samo ležala) ,mogoče 5 ali 6 krat. Po teh terapijah sem sem že isti dan opazila,da mi rahlo trza mišica pod ali okrog oči, včasih na levem,včasih na desnem očesu. To traja dva ali tri dni in izgine kot se je pojavilo. Naj napišem,da se mi to drugače ne dogaja, sem pa pred leti imela eno zelo težko obdobje v življenju in je to trzanje bilo prisotno kake pol leta. potem pa ne več nikoli in nikdar do teh tarapij. Naj povem,da ona na meni vadi,sicer ne vem kaj,ker mi nikoli ni nič kaj razložila in mislim,da tudi ne ve povedati,kaj dela. Ji pa drugače zaupam,ne verjamem,da je to kej namernega, bi pa rada vedela,kaj se dogaja…z mano ali z njo…ali z obema.

Hvala za morebiten odziv, karkoli mi napišete mi bo dobrodošlo.

Lp vsem,Ponyta

Lepo je če deliš
    janko
    Član

če ti paše… ne komplicirej… pomoje no… vsasj jest ne bi… Tongue
    da pa niti sama ne ve, kaj dela… ti pa komot verjamem… pač njuejđerka kot njuejđerka LOL oz. ljubiteljica curryja LOL oz. ljubiteljica ljubitelja gajbe piwa Hug
    uglavnem… če paše, to kar počne… in če rabi še kej kandidatov za vajo…nej pa reče ane Tongue

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

ponyta wrote: Pozdravljeni,
    sem nova tukaj…. Rada bi nečemu prišla do dna,mogoče bo kdo vedel.
    Imam prijateljico,ki obiskuje šolo za bioterapevte in v zadnjem letu mi je nakajkrat naredila terapijo (ne vem kaj,jaz sem samo ležala) ,mogoče 5 ali 6 krat. Po teh terapijah sem sem že isti dan opazila,da mi rahlo trza mišica pod ali okrog oči, včasih na levem,včasih na desnem očesu. To traja dva ali tri dni in izgine kot se je pojavilo. Naj napišem,da se mi to drugače ne dogaja, sem pa pred leti imela eno zelo težko obdobje v življenju in je to trzanje bilo prisotno kake pol leta. potem pa ne več nikoli in nikdar do teh tarapij. Naj povem,da ona na meni vadi,sicer ne vem kaj,ker mi nikoli ni nič kaj razložila in mislim,da tudi ne ve povedati,kaj dela. Ji pa drugače zaupam,ne verjamem,da je to kej namernega, bi pa rada vedela,kaj se dogaja…z mano ali z njo…ali z obema.

Hvala za morebiten odziv, karkoli mi napišete mi bo dobrodošlo.

Lp vsem,Ponyta

Misliš torej, da prijateljica ne ve, kaj dela? Hm, meni bi se zdelo fair, da se o tem najprej prepričaš, in pogovoriš z njo, preden začneš o tem javno razpravljati. In če skupaj prideta do zaključka, da ni jasno, kaj se dogaja, me kontaktirajta na osebni mail ali kako drugače. “Svojim” stalno govorim, da sem jim za kakršnekoli nejasnosti kadarkoli na razpolago in res mi ni všeč, kadar kaj taknegale slišim/preberem.

tadej pretner2011-10-07 00:05:08

Lepo je če deliš
    ponyta
    Član

Spoštovani g. Pretner,

prav imate. In prav nerodno mi je,da sem ubrala tako pot.
    Žal mi je,da sem izrazila dvom v njeno delo,v bistvu bolj mislim da ne razlaga svojega dela,mogoče pa jaz ne bi razumela,kar je še najbolj verjetno….
    Zdaj pa je na meni,da napako popravim,upam,da bom zmogla.
    Opravičujem se tudi vam,ki ste po vsej verjetnosti njan mentor.

Hvala za odziv, lep dan želim!

Ponyta

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

ponyta wrote: Spoštovani g. Pretner,

prav imate. In prav nerodno mi je,da sem ubrala tako pot.
    Žal mi je,da sem izrazila dvom v njeno delo,v bistvu bolj mislim da ne razlaga svojega dela,mogoče pa jaz ne bi razumela,kar je še najbolj verjetno….
    Zdaj pa je na meni,da napako popravim,upam,da bom zmogla.
    Opravičujem se tudi vam,ki ste po vsej verjetnosti njan mentor.

Hvala za odziv, lep dan želim!

Ponyta

Ponyta, na forumu je navada, da se tikamo, zato me mirno tikaj.

Kar se tiče razlage dela: Hrvaški psihiater Vladimir Gruden pravi takole: “Sugestija povzroči, da človek »gre« v to, kar mu sugeriramo. To dosežemo najlaže tako, da stvari ne razlagamo”.
    Če zdaj tole preneseva na terapije – ko ti nekdo razlaga tehniko, tvoj um spontano postavi meje, kaj je s to tehniko mogoče narediti in kaj ne. To je ovira v terapiji. Res pa je, da je ovira tudi nezaupanje. Po drugi strani ima meje tudi tisto, kaj povedati in kaj ne. Zdi se mi normalno, da ti ne razlaga podrobnosti procesa, po drugi strani pa je prav in nujno, da se o tistem trzanju pogovorita. Glede tega ti je dolžna dati pojasnilo in predlagam, da najprej še enkrat okoli tega načneš pogovor neposredno z njo.

Faca si. Ni veliko takšnih, ki zmorejo na takle način priznati napako. 95% drugih bi z naslednjim postom skušalo na tak ali drugačen način upravičiti svojo odločitev. Bravo.

Z dvomom sicer ni nič narobe. Zelo v redu je, da stvari ne jemlješ zdravo za gotovo in da dvomiš, razmišljaš, ali nekaj “je” ali “ni”, vendar pa je res tudi to, da klientov dvom v terapiji ovira. S tem ti ne sugeriram, da prijateljici na silo zaupaš, vendar pa – zakaj početi nekaj, v kar dvomiš?

Lepo je če deliš
    Robert Zupančič
    Participant

Tukaj se pridružujem razmišljanju glede potrebnega odzivanja klienta na terapijo. Nekateri bioterapevti zagovarjajo idejo, da klientu ni potrebno verjeti ne v terapevta, ne v metodo, kar deloma drži, nikamor pa to ne pomeni, da ne potrebujejo imeti trdnega PREPRIČANJA v ozdravitev oz. zaupanja v proces. Šele to prepričanje odpira vrata, ki omogočajo pretok energije do klienta, sicer jo mentalno hote ali nehote blokira in rezultatov ni – vsaj ne takšnih, kot bi lahko bili. Ker je energija namreč inteligentna, nikogar ne “sili”, da jo mora sprejeti. V tem delu vidim še veliko dela na področju izobraževanja oz. osveščanja populacije, saj je največkrat trend ta, da bolniki poiščejo bioterapevte oz. alternativne zdravilce šele takrat, ko jim uradna medicina pri zdravljenju njihove bolezni ne more več pomagati, in jim alternativna medicina predstavlja edini izhod v sili, to pa je zame račun brez krčmarja, saj je to energije potrebno imeti nek odnos, ki se ga gradi skozi leta razvijanja tudi duhovne komponente, ne samo fizične in morda še duševne. Menim, da je tudi v tem iskati vzrok, zakaj nekomu bioterapija ali katerakoli druga oblika alternativnega zdravljenja ne pomaga, med tem, ko nekomu drugemu z enako diagnozo, zelo pomaga.

Ljudje po večini vedo oz. se počasi zavedajo, da uradna medicina marsikje ni učinkovita, pa kljub temu po privzgojenem vzorcu “letijo” do zdravnika takoj, ko zbolijo. Redko se zgodi, da prej zavijejo do zdravitelja, ali pa vsaj istočasno. Seveda bi bilo najbolje, da preventivno delujejo že pred nastopom bolezni na fizični ravni, vendar je to zaenkrat utopija, vsaj pri nas. Naučeni smo delovati kurativno, ne pa preventivno. ŠELE ko zbolimo, se zganemo in to v smeri reševanja simptomov. Imaš vročino, zbij vročino s tableti, te boli glava, loti se glavobola s tableto, imaš vneto žrelo, pomaga Angal itd. Takšen vzorec se seveda še toliko bolj intenzivno prenese na težja obolenja. ŠELE, ko uradna medicina dvigne roke oz. obrne hrbet, začnejo iskati rešitve pri alternativni medicini, in zanimivo, da takrat “zahtevajo” rezultate in pogovori se pogosto vrtijo okoli zagotavljanja jamstev po ozdravitvi… Smešno, tole, pa vendar: bolnik največkrat hoče le ozdravljenje na fizični ravni, ne zanimajo pa ga vzroki oz. težave na čustveni in mentalni ravni. V takšnih okoliščinah je težko delati in ne čudim se, da je Ogorevc prenehal delati z ljudmi, in se je raje “vrgel” na pisanje knjig. no, z OZAVEŠČANJEM populacije se bodo sčasoma spremenili tudi tovrstni pogledi na zdravljenje in svoje mesto bo našlo tudi alternativno zdravilstvo.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 6)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.