Reply To: zanimivi linki

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast zanimivi linki Reply To: zanimivi linki

#2747
zlati rez
Član

tadej pretner wrote:

Jaz tvojega pogleda ne razumem!…Svet je takšen kot je…sistem igra svojo igro…Popolnoma jasno je…da se tej interaktivnosti povsem ni mogoče izogniti…Same besede pri meni nimajo vrednosti…ampak izkušnje…dejanja…Zgoraj napisanega nisem napisal zaradi lepšega…ampak na podlagi izkušenj…na podlagi tega…kar vidim in čutim…kar se dogaja okoli mene…Videl sem…in vidim…ljudi, ki se dušijo v pizdarijah…vem tudi zakaj so dušijo v pizdarijah…Če pogledaŠ svet na splošno je ena sama pizdarija…vendar…ljudje, ki imajo “nadzor” …znajo precenit situacijo in so dobri opazovalci… veliko bolje križarijo skozi življenje…saj so ves čas na preži…Velika masa ljudi na tem planetu…pa enostavno…pluje na slepo…iz rok v usta…iz dneva v dan…kar bo…pač bo…in rezultat je jasen že v naprej.

Pojem nadzora je strašansko širok. Ko govorim o razumskem, čustvenem in uravnoteženem človeku, v kontekstu razumskega seveda mislim na katero od oblik nadzora, ki mu pomaga, da ne doživi čustvene kvalitete situacije!!!!!!!
Svet je res poln pizdarij. Gre za malce kompleksnejšo zgodbo, katere poanta je v tem, da je večina v identiteti žrtve. Menijo, da sistem je, kakršen je, in da nanj ne morejo vplivati, da ljudje so, kakršni so in da se moreš pred njimi znati zavarovati … Uravnotežen človek, ki je na “ti” s praznino, se zna izmotati iz primeža nizkovibracijskih polj, ki večino držijo v identiteteti žrtve, tudi intuitivno ve, kdaj ga kdo ogroža, mu laže … in se mu zato pred ljudmi ni treba a-priori ščititi v smislu, da ne pustiš nikomur blizu (kar počne razumski človek).
Ampak, reciva še besedo-dve o oblikah nadzora, da ne doživiš čustvene biti situacije:
– v izrazito jin nadzor sodijo pristopi, ko skušaš bolečino, ki jo zaradi nezadovoljstva z različnimi prvinami lajfa čutiš, omiliti npr. z alkoholom, drogami …, tako, da dražljaj potisneš v podzavest
– Potem pa imaš oblike nadzora, ki se gibajo v liniji od jina k jangu: bego v delo, v svet interneta in tako naprej, do skrajnih jang oblik nadzora, kot so zanikanje, v katerem navzven igramo vlogo človeka, za kakršnega si želimo, da bi nas ljudje imeli in hkrati ne pustimo nikomur blizu, da kdo ne odkrije, da v resnici nismo takšni in racionalizacija, v kateri zato, ker se čustvom ne upamo prepustiti, naredimo svet racionalen in predvidljiv.

Tudi agresija je oblika nadzora, da ne doživimo čustvene bolečine. Saj veš, da rečemo – popizdil je, ker si mu stopil na žulj. Kaj to pomeni? Človeka si dregnil v točko, kjer je občutljiv, kjer ima telo bolečine in da se mu s to bolečino ne bi bilo treba soočiti, je popizdil.

Ampak štos je v tem, da na ta način vedno kontroliraš nek svoj nesprocesiran čustveni naboj (oziroma naboje), ki pa se želijo integrirati v tvoje avrično polje. Zato neprestano privlačijo dogodke, skozi katere bi se to lahko zgodilo. ZAto so kontrolni mehanizmi iluzija – stalno jih uporabljaš, skozi njihovo uporabo pa postajaš vse bolj napet ali otopel (tudi otopelost je jin kontrolni mehanizem), hkrati pa nimaš šans, da bi vzpostavil integracijo z družbo, naravo, svetom nasploh. Si otoček. In Avatar, vem, da si toliko prebral, da ti je jasno, da je glavni problem današnjega človeka ravno to, da se ne počuti povezanega z naravo, družbo …

ClapClapClapClapClap…………..rezina je čist očarana……..svaka kaka……ClapClapClapClapClap
Clap

Lepo je če deliš