Reply To: Zakisanost telesa

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Zakisanost telesa Reply To: Zakisanost telesa

#10325
Nataša
Član

BAD-BOY wrote:

Tadej ti praviš, da so ranice v ustih vzrok zakisanosti telesa. Meril sem si zjutraj slino z lakmusovim papirjem. Po moji oceni je ph sline okoli 7-7,3. To je v redu ne? Sicer ph skala žal ni popolnoma natančna.

No, če je to v redu in nisem zakisan, ne vem zakaj imam potem te ranice v ustih. Trenutno imam spet 2, ki se celita že 100 let. Ouch

Bom še jaz malo naložla Smile

V postu nižje si pojasnil, da ranice nastanejo zato, ker se med hranjenjem ugrizneš. Moje mnenje je, da je to ključno za tvojo težavo. Meni izkušnje kažejo, da se med hranjenjem ugriznem izključno takrat, kadar nisem prisotna, kadar sem z mislimi drugje ali pod stresom. No, in s tem se začne krog. Stres se odraža neposredno na želodec, ki je zaradi neprisotnosti prepuščen samemu sebi, oziroma ne dobiva ustreznega impulza iz možganov glede izločanja prebavnih sokov in encimov. Izločanje teh je tudi sicer močno moteno zaradi sprocesirane in toplotno obdelane hrane, ki je telo ne more prepoznati in izločiti ustreznih encimov za njeno prebavo. Sluznica želodca je tudi sicer lahko načeta zaradi večjih količin kave, gaziranih pijač, kave, neustrezne kombinacije živil ter zdravil, predvsem antibiotikov. Ko na to dodaš stres, je krog zaključen. Ker se hrana v želodcu zaradi pomanjkanja prebavnih sokov ne obdela tako, kot bi se morala, v črevesje zaide prevelika količina nepredelane hrane in črevo, ki teh koščkov spet ne more obdelat, se sesuva. Posledično se sesuva tudi imunski sistem, ki se bori z vsemi temi odpadnimi snovmi v telesu. Tukaj se potem začne tudi krog, o katerem govori Helena Golenhofen iz Tadeje objave, ko morajo zaradi izločanja odpadnih snovi začeti sodelovati tudi druge telesne sluznice. Hrana že v želodcu ostaja dlje, kot bi morala, kjer začne gniti in s tem ustvarjati kislo okolje. To se nadaljuje v črevesje, kar potem res ustvarja dobre pogoje za kandido in razne parazite. Telo je utrujeno, potrebuje veliko spanja, šmrkamo, kašljamo in še kaj. S to Helenino razlago se sicer čisto strinjam, samo težava je v tem, da večina nutricionistov začenja pri črevesju, namesto pri želodcu.

Telo porablja ogromno energije za borbo z odpadnimi snovmi, zato ranice v ustih, o katerih govoriš, pridejo na vrsto kasneje, niso tako nujne. Imunski sistem ima določene prioritete pri odločanju o tem, kaj bo najprej obdelal.

No, pa da se vrnemo na začetek zgodbe. Težave znajo biti dostikrat povezane s tem, da nam primanjkuje želodčne kisline (HCl), in ne obratno, kot nam poskuša trditi medicinska stroka. Ironija je morda edino v tem, da so si simptomi pomanjkanja in presežka zelo podobni. Samo oni vidijo pač v glavnem samo težave zaradi zgage, ki pa so ravno tako pojavljajo pri pomanjkanju kisline. Raziskave kažejo, da želodčne kisline zaradi stresa, uživanja zdravil in toplotno obdelano hrane primanjkuje vsaj 50% prebivalstva. Zdravniki in farmacija seveda trdijo ravno obratno in veselo predpisujejo antacide, ki itaq nikoli ne pomagajo.

Evo, Bad Boy, dala sem ti nekaj iztočnic, o katerih bi bilo morda vredno razmisliti. Simptomov, povezanih s pomanjkanjem HCl, je kar nekaj. Google vrne kar precej rezultatov na to temo. Težavo se da menda precej preprosto rešiti z jemanjem tablet, ki vsebujejo betain hcl in naravne encime. Dobra stran je ta, da jih lahko počasi opustimo, ker se želodec sam spomni, kaj mu je za narediti.
Lepo je če deliš