Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Veganstvo, vegetarijanstvo,.. Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..

#18913
glas
Participant

ana11 wrote: jaz se že nekaj let prehranjujem pretežno vegansko, sem in tja pojem tudi kakšno skuto, jogurt, sir. Analiza krvi je pokazala, da imam precej nizko raven vitamina B12. Ne bi rada jemala sintetičnih dodatkov. Menda je B12 tud v kelp algah, ampak so čisto predrage, da bi jih uživala v velikih količinah.

Kako dolgoletni vegetarijanci in veganci rešujete ta problem?

Sintetični B-12 se itak ne absorbira, tako da raje ne !!

Omenjaš le kelp alge, te veljajo res za čudež pri potrebi po B-12, ampak koliko jaz vem tudi spirulina in klamatske alge so kar fajn vir B-12.. Te bi se naj uživalo čez vso leto in so sopotnik vegansko/vegetarijanske prehrane..

Če iščeš pa dober suplement B-12 pa je odličen baje ta obliž:

http://theb12patch.com/

Samo tudi ne glih poceni..

Psoblem modernega veganstva je v temu, da se dobi ekoraj kemično čisto zelenjavo iz trgovine! Če bi človek bil del narave, pridelal svojo zelenjavo, jo izpulil ali odrezal v naravi in jo tako zaužil, potem bi tudi ne bilo problema z B-12!

Pri B-12 gre za določene mikroorganizme, ki so potrebni, da se tvori B-12. Ti mikroorganizmi so v zemlji. Ko je človek živel “iz zemlje”, je preko zelenjave in vseh ostalih živil prejel dovolj mikroorganizmov, ki so potrebni za zdravo ravnovesje B-12, toraj če utrgaš na vrtu papriko jo poješ itd, potem je na tej papriki še dovolj “zemlje” ali organizmov od zemlje! In če se zelenjave ne pere glih do onemoglosti, potem dobiš dovolj potrebnih mikroorganizmov za zdravo ravnovesje B-12 v tvojem telesu. Problem je pač v kemično naravnani družbi, kemično čistih stanovanj in kemično “čisti” hrani.. To ni naravno, človek je del Zemlje in je sestavljen iz mikroorganizmov in se ne bi smel izolirati od njih!

Tudi živali ne ustvarjajo B-12 v njihovem telesu, nič bolj kot človek! Ta B-12, ki se poje z mesom živali, je nastal pri njih le zato, ker se je žival krmila s travo, direkt iz zemlje, ali vsaj posredno tudi z drugo hrano, ki je prišla direkt iz zemlje! In je bila krma (seveda neoprana) in imela obilje B-12 potenciala.. Živalim se seveda nič ne pere, le človeku..

Svetujem ti, da če imaš vrt, da zelenjavo ne umivaš preveč, tako da pač naravno poješ to kaj zraste in se ti bo stanje hitro porihtalo (malo zemlje je treba z zelenjavo pojest)

,pa redno alge seveda..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”