Reply To: Transurfing realnosti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Transurfing realnosti Reply To: Transurfing realnosti

#26177
Ceres
Participant

tadej pretner wrote: Tele stvari glede ozemljevanja skozi delo so zmuzljive in diskutabilne. Sedaj ne govorim o tvojem pristopu, ampak o tistem, kar muči večino:

– Ozemljenost pomeni med drugim sposobnost, da skozi sebe prepuščaš energije. Tega večina ni sposobna, zato se čustvene energije sidrajo v “podzavest”. Tam jih zadržujemo s podzavestno kontrolo, ki se odraža predvsem v telesnih napetostih. Te napetosti v nas ustvarjajo nemir in zaradi njega večina v lajfu ne zna uživati, ampak počne stvari, s katerimi se zamoti, da jih ne čuti – eden od teh načinov je beg v delo. Ampak če ti stalno nekaj delaš, da ne bi čutil, da se v telesu ne počutipš dobro, s tem ne ozemljuješ, ampak bežiš od zavestnosti, ki pa je soočenje s temi napetostmi. Kakorkoli, bojim se, da ne gre drugače, kot da se teh napetosti lotimo sistematično in jih kenslamo skozi stalno soočenje z njimi.

Ja, seveda – deluješ lahko tako, da napetost še povečuješ (“vedno moram vse narediti jaz” – povečuješ identiteto žrtve – doktorirala sem iz tega), ali pa kot praviš potlačiš vase (pijem, da zaboravim … lahko tudi delaš za pozabiš….. ). Delovati je potrebno na prav način. Zdaj kaj pa je za nekoga prav način? Knjige in delavnice ti lahko ponudijo samo dobre ideje, potem moraš pa zadevo najti sam in jo tudi začutiti kot pravo. Enotnega recepta oz. enotne tehnike pa ne more dati nihče, ne Grabovoi, ne Zeland, ne Jezus.

Lepo je če deliš