Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost Reply To: REALNA realnost /vs./ projicirana realna realnost

#8881
tadej pretner
Moderator

strelka wrote:

cool …ampak mene zanima zdej od kod je ta umska iluzija vame prišla…Big smile..če sploh vedla nisem.
A pol je pol folka ..ki jih npr mora tlači …zrela za psihiatra .a.kvaTongue

no me res zanima ..kaj boste še napisali.

Geek

Precej se dogaja na nezavedni bazi. Če si kolikor toliko temeljito brala forum, veš, da se otrok po rojstvu in še nekaj časa potem čuti del celote. In prvi šok zanj je, ko pošteka, da je ločena entiteta. Takrat zavestnih sklepov še ni sposoben, nevroloških pa. In znanih je devet nevroloških modelov, ki pomenijo na tej ravni nekakšno sodbo o tem, kaj se mu je s to ločitvijo “zgodilo”. Na osnovi te sodbe se specifično poveže s poljem družine in naprej s kulturnim poljem. Od vsega tega skupaj pa je odvisno, kaken pomen bo dajal določenim stvarem. Stvar, o kateri govori, je lahko posledica marsičesa – tudi recimo prizora s kakšnega filma, ki ga potem tvoja podzavest malo po svoje začini.
Primer:
Pred časom sem sanjal, da je bil pod mojo posteljo razpadajoč mrlič, ki je potem z razpadajočo roko tudi prebil jogi. Najprej sem malo razmišljal o simboliki sanj (pošast pod posteljo je arhetipska zadeva), potem pa sem poskus pojasnjevanja opustil, saj sem se spomnil, da sem ne ravno kaj dosti prej gledal film, v katerem so trije tipčki ujeli nekakšno ogabno vesoljsko bitje (podobno razpadajočemu mrliču) in ga zaprlo v nekakšno vrečo, katero je potem to bitje z roko prebilo, podobno, kot kadaver v mojih sanjah.

strelka wrote:
Mah ja sej Tadeja bi pa tud vprašala ..kaj hudrija je strelal potem v Primini hiši ..in to z zračno puško …LOL mensezdi , da je to napisal…Tongue
A je to kakšen nov model …izvajanja skalarnih valov ..al kaj???

Nisem streljal z zračno, ampak s startno pištolo. Poanta je v hrupu. Si se kdaj vprašala, zakaj so naši predniki na praznovanjih vedno s čim pokali? Ljudsko izročilo pravi, da se duhovi bojijo hrupa, gre pa za to, da goste energije nizke vibracije s hrupom destabiliziraš, tako, da jih potem s skalarnimi valovi lažje scat pelješ.
Vprašanje verjetno cilja na to, ali je nekaj objektivno ali le v glavi. Včasih je tako, včasih pa drugače. V neki stavbi so lahko energije, ki jih nekdo dojema kot recimo prisotnost duhov, nekdo drug se bo tam le švoh počutil, tretji pa sploh ne bo čutil, da naj bi bilo tam kaj narobe. Spet smo tam, da smo torišče mi sami (glej Avyjev citat).
V Primini hiši takrat nisem ocenil, da je to potrebno, na to oceno pa je vplivalo tudi dejstvo, da so v hiši e drugi stanovalci. Že po procesu so se energije obnaale malce nenormalno – najprej je neprijetna energija izginila, potem prišla nazaj (???), potem pa spet izginila. In mislil sem, da bo o.k., a so še težave. Očitno bom moral na popravni izpit.
tadej pretner2011-02-13 18:23:36

Lepo je če deliš