Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

#19451
Vesna
Član

Robert Zupančič wrote:

Na nekem mestu tudi pravi, da je “nujno prepoznati svojo nemoč in se ob tem ne osredotočati na svoje super moči”, kajti Satan je “zmaga energije nad ljubeznijo.” Če torej preferiraš samo energijo, to v bistvu pomeni, da izvajaš satanizem. Nadalje svetuje, da je potrebno postavljati prioriteto…

Zanimivo razmišljanje, v celoti.

Tale odstavek razumem tako, naj ne delujemo iz egoizma, zase, po svojih zamislih. Ker dokler nismo “potopljeni v Bogu”, hočemo popravljat božje stvaritve po svojih idejah. Pri tem je čisto vseeno, delamo “dobro” sebi ali svetu. Ali z omejenim umom vemo, kaj je dobro? Saj vse kar po lastni volji počnemo z materijo/energijo, je dejansko samovoljno in zato satansko.

Ker potem, ko smo Eno z Bogom, nas mine vsakršna volja po spreminjanju ustvarjenega, saj je že vse popolno…. igrivo in spreminjajoče, pa vendar popolno! Pa če ne delujemo po svojih zamislih, to sploh ni inertnost, je le sprejetje vsega, Vsega.

Mislim, da bi naš razvoj naj šel v smeri spoznanja popolnosti, kakršna je. Naj ne bi šel v smeri popravljanja dane popolnosti, ker nam prinaša vedno nove pokrove preko zavesti, ki se jih bo treba enkrat znebiti. Človeška narava želi delat stranpoti, po neskončnih ovinkih priti do spoznanj, če sploh kdaj… Saj točno to je vloga materije/energije (Satana), da postavlja brezštevilne prepreke.

Lepo je če deliš