Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Oziejeve zgode in nezgode Reply To: Oziejeve zgode in nezgode

#29035
strelka
Participant

ozelot wrote: Tuhtam spet neki..

Ljudje si ne smemo pomagat med sabo ker naj bi bilo to delo na črno razen v primeru ko ti pomaga ožji sorodnik če jest prav razumem vse skupaj.

Zdej se mi pa pojavlja vprašanje zakaj lahko gasilci pomagajo ljudem prekrivat strehe, lovit mačke, čistit dvorišča,….saj so samo prostovoljci ki nič ne računajo.

No in kaj tuhtam. Tuhtam da bi registriral prostovoljno društvo ki bi se ukvarjalo z pomočjo ljudem. Vsak član bi pomagal komurkoli, kadarkoli in karkoli. Edin če imajo prostovoljni gasilci kak poseben status ki jih izvzema iz teh okvirjev preprečevanja dela na črno?

Meni kot invalidu bi rado pomagalo veliko ljudi pri raznih delih ma kdo ve če je vse to legalno ali pa jih bi mogoče kdo preganjal.

hja glede takih vprašanj , se pač obrni na upravno enoto …kako in kaj …Smile.
tukaj pa mal informacij…
zdaj , to je pravna oseba …( če preklopim na prostovoljne gasilceBig smile, se morjo financirati sami , prav tako se vodi računovodstvo pa tako dalje…)
zdaj kako pa živijo , kako se financirajo…(pa spet preklop na prostovoljne prispevke itd …se sami živijo)
delo na črno ..v kašnem smislu …’
jaz sem npr. študirala da brezposeln sploh ne more delat na črno , saj itak ni vključen v sistem zaposlenosti ampk je brezposelna oseba ..delo na črno pa je (definicija kot jaz razumem) , da poleg redne zaposlitve še kaj delaš ne da bi plačeval dajatveTongue ministru gregorju a neBig smile.
ampak to je žal samo moja logikaBig smile. Ki pa žal v praksi ravno ne držiBig smile.
Wink

strelka2015-05-27 12:23:15

Lepo je če deliš