Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25169
tadej pretner
Moderator

janko wrote:
kako bi muslimane na bližnjem vzhodu prepričal, da jesti svinjino ni zdravo?
a narod lačen?
ne gre drugače, kot če ga prestrašiš z bogom… v njihovo dobro… ker drgač bi itaq na hitro pokrepali…

Ampak svinjina v tisti klimi dejansko deluje na organizem precej bolj ubitačno, kot pri nas, vsaj sodeč po mačkahWink. Več kot tri leta in pol sem živel v Libiji in imel sem navado, da sem pogostokrat jedel na stopnicah hišice, v kateri sem živel. In vedno se je priklatilo nekaj sestradanih potepuških mačk žicat kak zalogajčič. Enkrat sem si od doma prinesel svinjsko salamo in jo jedel na štengah. Ko so prišli mački, sem jim jo en kos vrgel. Ne boš verjel – niso je požrli.

janko wrote:
ali pranje riti… v tisti vročini z miljon boleznimi, da je higiensko…
ne gre drugače, kot ga prestrašiti z bogom…

To je pa res katastrofa. V Jaipurju je bil pred nekaj leti wc papir takšna redkost, da je en trgovec, ki ga je prodajal, to napisal na velik trak in ga obesil nad cesto. V hotelskih wcjih ni bilo ne mila, ne wc papirja, ne metlice. To te prisili, da postaneš pravi strokovnjak za to, da se userješ točno v luknjo školjke. Če si falil, si ga najebalLOL

Seveda so tam bolj ali manj vsi ritoperci. Prideš v hotelsko restavracijo in vidiš fantastične sadne kupe. Če si jo naročil, se ti je začelo garant kaj “dogajati” v želodcu, saj so hrano pripravljali ljudje, ki s perejo riti, mila pa nobenegaConfused. Pri kuhani je še nekako šlo, bolj “svežih” stvari pa se je bilo najboljše odreči.

Lepo je če deliš