Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25156
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote:

Po tej logiki je guru tudi Tadej.

Pomen besede guru je diskutabilen – pomeni sicer učitelj, a njegova vloga je v različnih tradicijah različna. Res pa je, da ga večina avtomatično poveže s hinduizmom in slepem sledenju učitelju, zato razumem, zakaj si takoj rekla, da Osho ni hindu in guru. Prav v želodcu se mi obrne, ko slišim abote tipa “ob učiteljevih nogah” ipd. Slepo sledenje kogarkoli je seveda čist mimo, saj imam vsak v sebi ton individualnosti in vloga pravega učitelja je, da ti to individualnost pomaga odkriti. Takemu tipu učitelja jaz ne rečem guru, čeprav je zanj v določenih okoljih morda ta izraz povsem ustrezen.

jaz to razumem tako, da pri stopalih se dogaja nek proces predaje – v smyslu, da človek doživi novo izkušnjo ……glej, moderen svet je usmerjen na dejanja na samostojnost dokazovanje samega sebe trošenje energije emocije katere futrajo ego bolečina strah osamljenost…..kaj s tem naredi naprej pa pač…..

bom rekla drugače ….kaj pa če kamen pade na tla samo zaradi tega, da pač od momenta 1 smo v svetu kje se to dogaja. Zakaj pa se to dogaja ? Zato ker vsi okrog nas smatrajo da kamen MORA past na tla….za tistega, ki sam ima težave v prepoznanju vrednotega samega sebe…..ideja da bo pri stoplaih koga sedel je nesprejemljiva…… zakaj ?? saj noben to od nobenga ne zahteva…..

snowcat

Lepo je če deliš