Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25226
tadej pretner
Moderator

Sabina wrote: Še neki mi je prišlo na misel…

To čemur dandanes pravimo duhovnost…. to je naravno in resnično stanje človeka… to je samoumevno in komplementarno z življenjem…. To smo mi, še najbolj takrat, ko samo smo.
Samo poglejte otroke… Oni ne vejo, da se ‘gredo duhovnost’… To pa je lepo aneSmile

Ja. Otroka lahko nekaj ujezi/razžalosti …, a že čez nekaj trenutkov se lahko spet smeji. Tisti odrasli, ki to spravijo skupaj, lahko mirno trdijo, da so duhovni, ne glede na to, ali se jim teoretično o duhovnosti kaj sanja ali ne.

Sabina wrote:

Res preberte, če mate le možnost. Način, kako so zapisane stvari, je ful fajn, seže do bralca se mi zdi. Na trenutke tut smešen… Predvsem mi je všeč njegova beseda ‘idiotski’ :)
Sploh tistim jo priporočam, ki ne prenašate njegovih youtube filmčkov TongueWink

Tule se seveda prepoznam in že Nataša , me je “vabila” k branju. Ampak sam mislim, da ne glede na odpore, preprosto ne potrebujem tega tipa znanja, ki ga ima Osho. Ezoterike bolj ali manj že lep čas sploh več ne berem. Nisem bral niti nekaterih knjig, ki so jih “prebrali vsi” – če recimo odprem spletno knjigarno Om shiva v rubriki duhovnost, sem morda prebrat 5 knjig, ki jih tam najdeš na prvih desetih straneh; nič več! Zanimajo me predvsem strokovne knjige in tisto, kar najdem zanimivega v njih, potem vpletem v svoje poznavanje ezoterike.

Lepo je če deliš