Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25299
snowcat :)
Participant

strelka wrote:

…………..

………
Vsak človek obdeluje ta tip informacije, ki ga rabi zavestno ali nezavestno. Drugače povedano – jaz lahko nakladam, pišem, rišem, gestikuliram, očima krožim, …..če ni potrebe po mojih informacijah…..ne bodo zaznane. Recimo jaz mislim, da moram sosedu nekaj nakladati, on ni vprašal, me ne bo poslušal, lahko spije kafe enga pokadi in gre brez da bi kaj slišal…….To je dejstvo. Drugo dejstvo pa je, da jaz lahko lih tako nakladam, rišem, pišem, …..in lahko prav takrat tam nekje bo enemu ta informacija prišla prav………to so tista naključja……to je informacija glede od koga do koga.

Glede vsebine informacije – bom dala enostaven primer – lom svetlobe – kadar sonce sije je vse nekako rumeno-belo, kadar pa žarek udari ob kaplico vode se razdeli na maurico – kar naenkrat barve in ne ena ampak wau več……kot je pomemben …..isto je s ljudmi ……..fizično, mentalno, emotivno, duhovno, astralno, eterično, ….

Še eno bom dodala, glede na občutljivost na besede…..imam frendico doktor kognitivne neurologije….ki mi je rekla ,,govor ni bil namenjen osebni komunikaciji,, (torej iz oči v oči). Wau rečem jaz, kako pa misliš ti to ?? ,,besedilni zaklad se je pričel močno razvijati iz razlogov razdalje, torej ludje so komunicirali preko pisane besede in je bilo potrebno opisati tisto, ki mi spremljamo v direktnem pogovoru – neverbalno komunikacijo, ton glasu, okoliščine, razpoloženje….,,

Ma a ni to zanimova ideja ?? :-)

snowcat

Lepo je če deliš