Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25588
snowcat :)
Participant

glas wrote:

‘Morda razmišljate o denarju, morda pa o bogu. V osnovi je to eno in isto.’

Jaz sem se včasih imel za zelo duhovnega, ker sem ves čas zelo goreče razmišljal o vseh raznih duhovnih vidikih.. In uvidel sem, da zmorem vse razumeti.. Tudi sem lahko vdiral v razne paradokse, ki so veljali za nedoumljive in jih doumel.. Tudi vse (umetno postavljene) plafone sem zelo uspešno prediral.. itd itd..
Nato pa me je na eni točki dohvatila informacija, da je razmišljanje (o čemerkoli pač) zelo materialistično početje.. To me je malo poparilo takrat, ugotovil sem namreč da sem na tisti točki znal zelo dobro operirati na mentalni ravni, tudi v zelo zavidljivo visokih vidikih mentala.. ampak iti izven tega, biti v tušini in mi biti vse jasno pa še takrat nisem znal (niti pomislil, da bi probal)..
Tako da potem ko začneš še na malo drugačne načine pristopati k stvarem lahko kasneje z prakso in primerjanjem ugotoviš razliko.. razliko v vibraciji.. Misli (pa četudi zavidljivo visoke misli) so to vseeno le še misli in te držijo na njim lastni vibraciji, če želiš kdaj kam višje smuknit, moraš iti izven misli in tam nato spoznaš, da v tisto vibracijo z njimi ne bi zmogel vstopiti pa čeglih bi mislil na Boga..
Razno razna stanja nudijo barvito paleto vibracij (vibracija je namreč tista, ki te premika čez dimenzije – gor in dol).. V nekatera je zelo izpolnjujoče vstopati, kljub temu da um ne rabi vedeti zakaj, niti kasneje ne rabi preveč govoriti o tem,.. Ena milina je ali tako ekstatično stanje v telesu, ki je čisto dovolj za to, da greš in nato tudi prideš.. Pa ko se vsega tega naužiješ pa je fajn tudi kako mentalno kost poglodati.. Da na vseh ravneh dovolj kvalitettno doživljaš samega sebe..

Glas, štekam te, totalno, resno.

To je ta človeški del mene.
Ta drugi (še zmeraj ne vem kaj naj bi to bilo) pa reče – hej ti govoriš o teh ravneh kot da bi to bilo otroško igrišče s tem, da eno ponuja žogice, eno sladoled, eno bazenček, ….pač uživancija v večnadstropnem hotelčku…..tako, kot to jaz razumeme, pa je, da vse to so orodja in kadar jih ne rabiš, jih pač pustiš pri miru……..

Glas, štekam te, totalno, resno.

snowcat.

Lepo je če deliš