Reply To: OSHO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast OSHO Reply To: OSHO

#25256
tadej pretner
Moderator

Ceres wrote:
Če malo pretiravam, lahko rečem, da Osho sploh ni substitut za branje ezoterike…. mental itak počiva, ker se tip ponavlja, govorica je popolnoma lahka, ogromno je inteligentnega humorja, vse skozi zgodbe, ki jih razume otrok….. ampak je bolj substitut za energijske vaje, kjer energijo spustiš iz glave v prve tri čakre. Recimo namesto dihanja skozi haro se fajn nasmejim. Enkrat se mi je zgodilo, da sem se začela smejat njegovim zgodbam in se v eni fazi zavedala, da se totalno smejim svojim iluzijam – sebi pravzaprav. Noro dober občutek.

Saj je ql – vsakemu svoje. Jaz sem recimo nehal brati Castanedo ravno zato, ker podaja koristne informacije skozi zgodbe. Prebrati moraš celo knjigo, da dobiš ven informacij, ki te zanimajo, recimo za tri strani. Zato recimo tudi nikoli ne bi vzel v roke knjige PSI – no ja, pri tej me pravzaprav še najbolj odbije marketinški pristop – dostikrat knjigo izberem glede na avtorja in mistificiranje in kamuflaža avtorja na tak način me niti najmanj ne zaintrigira, prej obratno, večino folka pa očitno da. Preprosto imam rad knjige, nabite s podatki, narejene pa tako pregledno, da komot preskočiš poglavja, ki te zanimajo, po avtorju pa že lahko sklepaš o zanesljivosti navedenih podatkov.

Za sprostitev sem imel pa včasih Alan Forda in novele Mateta Dolenca. Heh, predvčerajšnjem sem po dolgem času spet gledal film Maratonci tečejo častni krog; čista Alan Ford scena …

Lepo je če deliš