Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3737
Prima
Član

A se je zgodil fuzbal? Tale praznina nekam prazno deluje oz. je pristala na pivu in hedonskih vrednotah. Vrednote sem vedno dojemala kot nekaj pozitivnega, zdaj pa ugotavljam, da ima ta pozitivnost zelo širok razpon. Razlaga:
Sem bila prejšnji teden na team buildingu v neki grapi, kjer tudi mobilc ne vleče. So nas bildali s poslanstvom, vizijo, cilji, strategijami … skratka z vsem tistim, kar naj bi neko uspešno podjetje imelo jasno opredeljeno, posameznik pa prav tako, samo da so na posameznika pozabili. Mi je čisto jasno, da veliko ljudi ne zna povedati zakaj so tukaj (poslanstvo), nima pojma, kaj bo če z 20 let (vizija), nima dolgoročnih ciljev oz. nima pojma kako do nečesa priti (strategija), ampak da imajo osebki problem našteti nekaj vrednot, ta je pa krepka. OK, mogoče je podjetniška naravnanost skupaj z materializmom in liderstvom tudi za nekoga lahko vrednota, ampak … saj to je za zjokat. Mi je ljubši tisti klasični hedonizem v smislu treh F-jev in treh S-jev (glej legendo).
Ponovno ugotavljam, da je proces prisotnosti koristen, saj si prisiljen definirati samega sebe. Ugotovitve niso vedno prijetne, proces sam je nadležen, kar naenkrat veliko razmišljaš o svojem življenju, preteklosti, napakah, da o dihanju ne bi. Potem se znajdeš na nekem team buildingu kjer te fopajo s kulturo razvijanja timskega sodelovanja. Kako naj razvijam sodelovanje z osebkom, ki ne zna našteti treh stvari, ki niso denar, velepomembni jaz in nič sprememb? Norost je početi iste stvari na enak način (Einstein v definiciji norosti) z istimi ljudmi (Prima).

Legenda:
F – fantasies, feelings, fun
S – sun, sea, sex

Lepo je če deliš