Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

#14637
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: Tadej…a moj bazični jaz-moja bit…sploh razmišlja…ali zgolj…opazuje ter sledi neki svoji zaznavi-vedenju ?!

Bazičnega jaza ne jemli izolirano, saj je razmišljanje kompleksen proces.
Dobro je poznati mehanizem vzgibov razmišljanja. Večkrat sem dal primerjavo človeka z radijskim sprejemnikom, ki iz nabora programov iz etra sprejema tistega, na katerega je nastavljen njegov sprejemnik.
Ko smo pod vplivom posameznih polj, sprejemamo vibracije iz nabora teh polj, ki nam dajo “idejo”, kaj storiti, kaj početi, ki jo potem v umu premlevamo v okvirih, ki jih dopuščajo realnosti polj, pod vplivom katerih je do teh viber/vzgibov prišlo.
V trenutkih popolne sproščenosti pa loviš druge vibre, vibre, ki so usklajene z bazičnim jazom. V bistvu jih pritegne bazični jaz, ki takrat, ko smo pod vplivom polj, ne pride “do besede”. Po enakih načelih tvoj um vibre dešifrira in jih pretvori v ideje, vizije … Večkrat si v stanju povezave z bazičnim jazom, manj ideje pred realizacijo predeluje analitični um. V začetku je to takole – bazični jaz vrže ven idejo, takoj se pojavi vizija in točno veš, kaj bi bilo treba narediti, a se potem oglasi analitični um, jo ovrednoti in reče-ah, to je brez veze. Gre za to, da je analitični um pod vplivom lažnega jaza.
Ko si z bazičnim jazom bolj ali manj usklajen, je vloga analitičnega uma pri odločitvah, ali boš neko idejo realiziral ali ne, minimalna. Pri sami izvedbi pa si takrat, ko si z BJ usklajen, dejansko zgolj opazovalec oziroma mojster. Mojstri pri svojem delu ne razmišljajo, ampak le delujejo, ne glede na to, za kakšne vrste mojstrov gre, makar pekovske, avtomehaničarske …

tadej pretner2012-04-22 12:13:46

Lepo je če deliš