Reply To: JING in jin / jang energija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina JING in jin / jang energija Reply To: JING in jin / jang energija

#25545
wumni
Član

Naj napišem nekaj lastnih izkušenj s svetom rastlin in živali.

Poznam žensko katera je kot dekle raziskovala svet šamanizma v južni Ameriki, kasneje tudi v Sibirji. Učenje pri šamanih so bila del njenih rednih potovanj. Pripovedovala je, da je veliko znanja o zdravljenju z rastlinami prejela od šamanov. Ljudem pomaga samo pro bono, ne za zaslužek, najbližjim, saj je drugače dobro situirana. Povedala je, da šaman pri zdravljenju z rastlinam in njenimi pripravki zaprosi duha rastline za zdravljenje. Tudi v primeru zaužitja določenih rastlin ali pripravkov, ki jih zaužije oseba, ki želi s pomočjo učinkovin rastlin, ki jih ima na telo, mentalni svet, idr. duhovno potovati, šaman zaprosi duha rastline za dovoljenje in vodenje duhovnega potovanja osebe.

Že pred leti sem obiskovala Pogačnikovo šolo Geomantije. Ne spomnim se več kako je vaja potekala. Bili smo v gozdu visokih dreves na energetsko srednje močnem prostoru. Od nekaj dreves v moji neposredni bližini sem dobila informacije kakšno vlogo v gozdu opravljajo. Vsako drevo je imelo v gozdu točno določeno vlogo. Nobeno ni živelo kar tako. Je pa res da ima drevo poleg nas ljudi identičen steber svetlobe – svetlobnih niti, ki se vlečejo iz kozmosa skozi svoje telo v zemljo.

Imela sem izkušnjo s koprivo 5 cm veliko. Duh rastline mi je povedal, da imajo koprive skupnega duha. Če so samo koprive v tej skupini ne vem, bi bilo potrebno raziskati, vendar je to mali projekt. Nosijo pa določeno esenco ali energijo s katero nam lahko pomagajo pri naših težavah. Rastline se odzivajo na čustveni naboj, vendar je potrebno biti ozemljen za komunikacijo z njimi, vsaj jaz imam takšne izkušnje.

Doma imam dve sobni vijolici. Ena je nekoliko večja in vsako leto lepo cveti, druga pa je manjša in od začetka sploh ni cvetela. Ker ni cvetela sem v enem trenutku postala zaskrbljena in jo vprašala zakaj ne cveti, kaj je narobe. Moja čustvena namera in skrb je obrodila sadove. Nekaj časa je preteklo in tudi mala ciklama je zacvetela in od takrat cveti vsako leto, kot ta velika. Je pa res, da ji posvečam ob zalivanju nekaj več specifične pozornosti.

Živali so seveda na drugem nivoju, kot rastline in človek. Delujejo na nagonski in čustveni ravni. Prav tako so razporejene po določenih skupinah glede na nivo delovanja/funkcioniranja katerega poslanstvo imajo na zemlji. Imajo neposreden stik z inteligenco. Je zapleteno in bi bilo potrebo zapisovati informacije, ko se stvari dogajajo.

Lepo je če deliš