Reply To: EGO

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast EGO Reply To: EGO

#22628
snowcat :)
Participant

ozelot wrote: Sicer zna bit da bom spet pokasiral kako opazko, mogoče sem spet temo falil ampak mene resnično zanima če psihologija od analiziranja osebnosti in vseh vzorcev do definiranja karakteristik komu pomaga. Ali rešuje in izboljšuje kvaliteto življenja komu in na kakšen način. Kaj je gonilna sila oziroma voda ki vrti mlin psihologije kadar ta komu pomaga? Jest mam tko filing da ko veš vse o sebi oziroma o svojih osebnostnih kvalitetah takih in drugačnih nisi nič na boljšem kot prej ko nisi vedel nič ali celo nasprotno. Si namreč na slabšem.
Sem slišal že tudi svetovalca za osebnostno rast ki pravi: “Nikomur nikoli ne smeš verjet ko te opisuje, definira, daje take in drugačne zaključke. Nikoli se ne smeš poistovetit s tistim ker tisto ti nisi,….”
Verjamem da je psihologija zanimiva igrača odraslih ki ponuja velike razsežnosti igre in nič drugega.

Ozzi, se strinjam v smislu, da analiziranje preko pogovora LAHKO zadeve poslabša zaradi tega, da pogovor sam LAHKO futra mentalno nivo, katero prav LAHKO je delovno območje saboterja. Tako, da saboter ima še več ,,hrane in sredstev,, da deluje in drži ujete bolečine lepo noter. Jaz osebno sem imela fazo (po prakticiranju procesa prisotnosti) , kadar sem ,,dosegla,, notranjega miru. Tako, to izgledalo. Dobre volje, umirjena, reševala vse s prstom desne roke v levi luknji nosa (tako se reče na češkem .-) ), razburljive situacije gledala s stoičnim mirom, pač kraaaaasno, dokler ni prišlo v sutiacijo, kjer sem pač ,,vedela,, da nekaj ni prav s tem mojim mirom. Po nekem času ,,gledanja,, sem ugotovila, da ni sočutja. Da moj saboter, ki deluje na mentalnem nivoju, je tako dobro obdelal in uporabil dosedanje znaje, da je še bolj prikril bolečino in dejansko je ,,ustvaril,, emotivno zamrznitev s pridihom dobre volje.
Na nek način čutim globoko spoštovanje do dela mojega saboterja, občudujem preciznost in to mi daja misliti, da vse te zadeve imajo svoj NAMEN, da nas ščitijo. Da so to programi, ki samo opravljajo svoje delo. Fora je, da se razrastejo, tako, da pozabimo, da smo pozabili….
Še naprej lep dan, tudi če izgleda, da smo v klimatskem pasu monsunskega dežja, Vam želim
snowcat

Lepo je če deliš