Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bajeslovna bitja: resnica ali mit? Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

#28388
Prima
Član

Robert Zupančič wrote: Odpiram temo o bajeslovnih bitjih. Če je že kje odprta, jo lahko administrator zapre in moj post premakne tja, ker je jaz nisem našel…

Torej: ali so bajeslovna (mitološka) bitja, kot npr. vile, škrati, deve itd., RESNICA ali MIT? To, da so se v preteklosti pojavljale zgodbe o škratih, vilah, devah itd. ni nič nenavadnega, da pa se to z nezmanjšano intenzivnostjo “fura” še tudi danes, mi je nerazumljivo, zato želim priti stvari do dna. Predlagam, da zberemo vse razpoložljive vire in znanje ter pridemo stvari do dna enkrat za vselej.

Izhajam iz osnovne predpostavke, da gre za MITOLOŠKA bitja, NE resnična! Zgodovina je pač polna mitologije, ki se je v zgodbah ohranila vse do danes, vendar gredo mnogi tako daleč, da danes, v 21. stoletju “pri polni zavesti” VERJAMEJO v takšna mitološka bitja. Seveda jih v skladu z etoteričnimi spoznanji poskušajo preseliti v drugo dimenzijo, iz materialne največkrat v astralno, kjer, da je “vse mogoče”. OK, četudi so takšna bitja v astralni dimenziji, je ta polna “fikcij”, FANTAZIJE in celo SANJ živih bitij.

ROBERT ZUPANČIČ

RZ, ti si to fulll čudno napisal. A veš, da se večini stvari v življenju res težko pride do dna. In zdaj bi rad palčke ukinil. Jok brate, odpade. Palčki so, kjub svojim max 48 cm, kar 4 krat močnejši od ljudi, imajo magične moči, ki jih John of God lahko samo sanja. Ne pozabiti, da živijo 400 let, kar je več od večine indijskih jogijev. Mali, trebušasti, po možnosti z brado, imajo zaposlitev za NDČ, ki jo sanja vsak pošten Slovencelj: rudarijo, zakopljejo lonec zlatnikov pod mavrico, čuvajo gozd in skrbijo, da tam poteka vse ok, pazijo tvoj domek in popenijo, če smrdi iz greznice, rešujejo Sneguljčico in še bi lahko naštevali. Če si priden, se ti pokažejo in potem lahko tudi kakšno pametno rečeta.
Včasih se palčki malo podružijo z vilami. To niso tiste vile iz “Ko bi imel vsaj ene dobre vile” iz rentnega zavarovanja. To so gozdne vile, ženski duhovi, od ta porednih deklin, ki so za kazen ostale zagozdene med življenjem in smrtjo. V glavnem lepe, dolgolase, gole, spretne z lokom in še nekaj ostalih pridevnikov, ki razveseljujejo moški svet. In bog ne daj, da se jim upreš ali prelomiš obljubo. Definitivno jih kasiraš.
Gremo nazaj k palčkom. Če odguglaš dwarfs, dobiš še palčka v popolni skandinavski (bojni)
opremi, s katerim ne bi niti višnjevga štrudla jedel, kaj šele češnje zobal. Ne se hecat. Če ukineš palčke, ukineš tudi smrkce, smrketo, palčka Davida… in otroci ukinejo tebe. V takem primeru pade celotna grška in še katera druga mitologija, da ne govorimo o mejnih znanostih, ki imajo za osnovni predmet energije s spremljajočimi pojavi, za katere so si ljudje izmislili palčke, vile, trole ipd.

Lepo je če deliš